جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۴ فروردين ۱۳۹۶ / ۱۲:۰۳
کد مطلب: 40514
۱

تغییرات هدایت تحصیلی دانش‌آموزان

تغییرات هدایت تحصیلی دانش‌آموزان
به گزارش میگنا علی زرافشان در گفت‌وگو با تسنيم در پاسخ به این پرسش که برای حل مشکلات هدایت تحصیلی دانش‌آموزان که در سال تحصیلی گذشته رخ داد، چه تدابیری اتخاذ شده است، اظهار کرد: سال گذشته شیوه نامه هدایت تحصیلی به استان‌ها ارسال نشد اما امسال این شیوه نامه را ارسال کردیم که رویکرد هدایت تحصیلی در آن تبیین شده است.

 

وی افزود: رویکرد اصلی هدایت تحصیلی ایجاد حداکثر ظرفیت برای پاسخگویی به خواسته‌های دانش‌آموزان است تا بتوانند رشته‌ تحصیلی مورد علاقه خود را انتخاب کنند البته تلاش کرده‌ایم از طریق فرهنگسازی رشته‌ها و شاخه‌های تحصیلی را برای دانش‌آموزان معرفی کنیم.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش‌وپرورش گفت: در دستورالعمل هدایت تحصیلی 12 اولویت براساس 100 امتیازی که شورای عالی آموزش و پرورش تعیین کرده مشخص شده است اما این اولویت‌ها جنبه‌های تجویزی نداشته بلکه به صورت توصیه‌ای است یعنی به دانش آموزان می‌گوییم آزمون‌های مشاوره‌ای، نظر مشاور، نظر دبيران، نظر خود و عملکرد تحصیلی او حکایت از آن دارد که اولویت‌های تحصیلی‌اش بدین ترتیب است.

معاون آموزش متوسطه وزارت آموزش و پرورش ادامه داد: براساس دستورالعمل هدایت تحصیلی، دانش آموزان از میان اولویت‌های تعیین شده رشته مورد علاقه خود را انتخاب می‌کنند. در آیین‌نامه هدایت تحصیلی گذشته، کف نمره‌ای برای ورود به برخی رشته‌ها وجود داشت که در دستورالعمل امسال نیز لحاظ شده است تا براساس کف نمره دانش‌آموز بتواند به یک رشته وارد شود یعنی براساس نمره کسب شده اولویت وی مشخص خواهد شد. براین اساس افرادی که دارای اولویت بالاتر هستند ابتدا ثبت‌نام می‌شوند.

زرافشان تصریح کرد: سیاست حاکم بر هدایت تحصیلی این است که پاسخگویی به حداکثر انتخاب دانش‌آموزان صورت بگیرد بنابراین انعطافی ایجاد شده مبنی براینکه دانش آموزانی که به عنوان مثال از 100 امتیاز 80 امتیاز را کسب کرده‌اند اما در یک منطقه خاص موفق به ثبت‌نام در رشته مورد علاقه نمی‌شوند می‌توانند در مناطق مجاور برای ثبت‌نام اقدام کنند مشروط به اینکه منطقه مجاور ظرفیت خالی داشته باشد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
شايد شخصي آنقدر ميل به درك شدن دارد، ميل به دوست داشته شدن ندارد