پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۴ / ۰۹:۲۷
کد مطلب: 30443
۰

در مغز نوجواناني كه رفتارهاي پرخطر دارند، چه می‌گذرد؟!

در مغز نوجواناني كه رفتارهاي پرخطر دارند، چه می‌گذرد؟!
میگنا: والدین نگران همیشه آرزو دارند بتوانند به ذهن نوجوانان سرکش خود وارد شوند و اکنون دانشمندان، اسکن‌های مغزی تهیه کرده‌اند که دقیقا رویدادهای درون مغز نوجوانان را در زمان طغیانگری آن‌ها نشان می‌دهد.

نتایج تحقیقات دانشمندان دانشگاه کالیفرنیای جنوبی نشان می‌دهد که چگونه طغیان‌ها در اثر نیاز فرد جوان برای اثبات فردیتش و همچنین تمایل به مستقل شدن از خانواده ایجاد می‌شود.

محققان با استفاده از اسکن ام‌آرآی به بررسی فعالیت مغزی 22 نوجوان 16 تا 18 ساله پرداخته و طی آن، تصاویری را از مغز این افراد در زمان مشاهده فیلم‌هایی از والدین یا همسالان‌شان ثبت کردند.


آن‌ها دریافتند، با فعالتر شدن یک بخش مرکزی از مغز نوجوانان در زمان مشاهده همسالان ناشناس در مقایسه با والدین، رفتار پرخطرتر در نوجوانان محتمل‌تر می‌شود.

این محققان مشاهده کردند نوجوانانی که رفتارهای پرخطر بیشتری مانند مصرف موادمخدر یا رانندگی بی‌پروا داشتند، بیشتر به مشاهده فیلم‌هایی از همسالانشان واکنش نشان می‌دادند تا فیلم والدینشان. در حقیقت، تصاویر ام‌آرآی به نمایش شدت فعالیت در بخش پیش‌گُوِه یا پرکُنئوس مغز در لوب آهیانه‌ بالای مغز پرداخت که در نوجوانان سرکش‌تر، بیشتر به تصاویر همسالان در مقایسه با والدین آن‌ها واکنش نشان می‌داد. پیش‌گُوِه به کنترل آگاهی در مورد تفکرات و رفتارهای دیگران می‌پردازد. اگرچه پژوهش‌ها نشان داده‌اند که نوجوانان با نزدیک شدن به دوره بزرگسالی، بیشتر تمایل دارند با همسالان خود وقت بگذرانند تا والدینشان و محققان هشدار داده‌اند که والدین نباید اجازه دهند این جدایی‌طلبی بطور کامل انجام شود.
-
این تحقیقات به دنبال پژوهش سال گذشته دانشگاه دوک انجام شد که به بررسی تفاوت مغز نوجوانان با بزرگسالان و تاثیر این تفاوت در طغیانگری آن‌ها پرداخته بود.
این پژوهش نشان داد که در زمان نوجوانی، سیستم لیمبیک به شیوه متفاوتی از بزرگسالان با سایر بخش‌های مغز متصل بوده و ارتباط برقرار می‌کند. این امر باعث آسیب‌پذیر شدن نوجوانان در برابر رفتارهای پرخطر می‌شود.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
آنكه مدام از كمبودها و ناراستي هاي زندگي خويش سخن مي گويد دوست خوبي براي تو نخواهد بود .