جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲ آبان ۱۳۹۳ / ۲۱:۳۹
کد مطلب: 27492
۱

چرا بیمار مبتلا به سرطان تمایل به پنهان کردن بیماری‌اش دارد؟

چرا بیمار مبتلا به سرطان تمایل به پنهان کردن بیماری‌اش دارد؟

دلیل اصلی پنهان نگهداشتن بیماری سرطان از سوی مبتلایان به این بیماری، ترس از نگرانی روزمره اطرافیانِ آنها و عامل بازدارنده دیگر، احساس ترحم اطرافیان است. در این میان زنان بیشتر از مردان تمایل به پنهان نگهداشتن بیماری‌شان دارند. آمار زنانی که بیماریشان را به اطرافیان خود نمی‌گویند، 25 درصد و این آمار برای مردان 18 درصد است.

به گزارش ایسنا به نقل از دیلی میلی، تشخیص بیماری سرطان جزو بدترین اخباری است که یک فرد ممکن است از پزشکش بشوند. براساس تحقیقات اخیر، حدود صدها نفر از هزاران بیمار سرطانی ترجیح می‌دهند تا بیماری خود را به اطلاع دوستان نزدیک و اعضای فامیل نرسانند. در واقع حدود بیش از یک‌ چهارم بیماران سرطانی اطرافیان خود را در این مورد مطلع نمی‌کنند.

نتایج به دست آمده از تحقیقات نشان می‌دهد تفاوت محسوسی در اعلام بیماری به همسران، در میان زنان و مردان وجود دارد به طوری که چهار درصد از زنان در مقابل تنها یک درصد از مردان از بیماری خود با همسرانشان حرفی نمی‌زنند. انگیزه اصلی این بیماران، نگران نکردن اطرافیان خود و ادامه روند طبیعی زندگی اقوام و دوستانشان است. همچنین این بیماران نمی‌خواهند خودشان بواسطه بیمار بودن، فرصت حمایت و مراقبت از نزدیکانشان را از دست بدهند.

علاوه بر این دلیل پنهان کردن این بیماری در نیمی از افراد، جلوگیری از برانگیختن احساس ترحم در دیگران و دلیل یک‌ سوم از آنها، انجام درمان‌های شخصی بدون کمک گرفتن از دیگران بوده است. برخی گزارش‌ها حتی حاکیست که بعضی از بیماران در این میان احساس گناه و عذاب وجدان دارند چرا که احتمالا خود را عامل بیماریشان می‌دانند و مایل نیستند دیگران را به این خاطر نگران و ناراحت کنند. با این حال در اغلب موارد دلیل سرطان شخصی نیست و نباید بیمار، خود را در این مورد سرزنش کند.

اگرچه برای بسیاری از دوستان و اقوام، صحبت کردن در ارتباط با بیماری سرطان سخت است اما به مراتب بهتر از پنهان کردن آن و تشدید مشکلات در این رابطه است. با این حال بدیهی است که صحبت کردن در ارتباط با بیماری با خانواده و دوستان راحت نیست.

 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه قدرت و جرات لازم است وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند.