جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۴ بهمن ۱۳۹۴ / ۱۳:۰۸
کد مطلب: 35584
۰

بيشتر حملات صرع با مصرف یک دارو متوقف می‌شود

به گزارش باشگاه خبرنگاران جوان، محمد غفرانی رئیس انجمن مغز و اعصاب در پانزدهیمن کنگره مغز و اعصاب در مرکز طبی کودکان در خصوص اصول درمان صرع در کودکان گفت: زمانی که فردی تحت عنوان تشنج به مراکز درمانی مراجعه می‌کند، ابتدا باید تشخیص داد این تشنج از کدام نوع است، چراکه شرایطی مانند تب، یا عفونت، نیز ممکن است از عوامل تشنج به حساب بیاید. مسئله تکرار و زمان از فاکتورهای عمده در احراز صرع است، بنابراین به کار بردن لغت صرع در کودکی که منحصرا یک بار دچار حمله شده صادق نیست.

وی گفت: باید توجه داشت که به کار بردن کلمه مصروع به فردی که فاقد آن است، زیان‌های جبران ناپذیری را در مدت طولانی برای او از نظر مسائل فردی و اجتماعی ایجاد می‌کند. تشخیص عارضه صرع باید بر مبنای قوانین تردید ناپذیر بالینی و پاراکلینیکی باشد.

وی ادامه داد: روال بر آن است هر گاه کودکی که 2 بار یا بیشتر حمله صرع از خود نشان دهد، تحت تاثیر داروی ضد صرع قرار گیرد. هرچند در موارد خاص ممکن است نیازی به این امر هم نباشد. انتخاب نوع دارو بر مبنای سندروم اپیلپسی یا نوع حمله صرعی است و این انتخاب نیز بسته به صلاحدید پزشک درمانگر است. چرا که تاثیر دارو و عوارض آن غیر قابل پیش‌بینی است و همیشه احتمال عوارض را باید در نظر داشت.
غفرانی گفت: مطالعاتی که در کودکان و بزرگسالان انجام شده نشان می‌دهد که از نظر اثر درمانی بین 4 داروی مهم ضد صرع تفاوت چندانی وجود ندارد تا ما در درمان اپیلپسی اصل بر مونوتراپی (درمان با یک دارو) است که بین 70 تا 90 درصد حملات صرعی با مصرف یک نوع دارو متوقف می‌شود.

وی افزود: حتی‌المقدور داروهای ضد صرع باید در دو مرحله داده شود، زمانی که کودک در خانه است مگر آنکه حملات شدید باشد. زمانی این داروی ضد صرع موفق و موثر شناخته می‌شود که با مصرف آن حداکثر کنترل حملات با حداقل عوارض میسر گردد. اکثر کارشناسان صرع بر این عقیده هستند که مدت زمان صرع حداقل باید دو سال به طول بیانجامد و همچنین باید به بیمار و خانواده وی تذکر داد که در 20 تا 30 درصد موارد پس از قطع دارو یا کاهش مقدار آن احتمال عود تشنج وجود دارد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
شکست خوردن و زمین خوردن یک اتفاق است تسلیم‌شدن و بلندنشدن یک انتخاب است. نگذار انتخاب‌هایت اسیر اتفاق‌ها شود..!!!