شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۶ مهر ۱۳۹۱ / ۰۷:۲۵
کد مطلب: 14767
۱۴
۱۴

بیماری های اعصاب و روان چیست ؟

جسم و روان انسان ارتباط و وابستگی شدیدی با هم دارند و علایم و عوارض بیماری ها ی جسمی معمولا با چشم قابل دیدن و با حواس 5 گانه قابل درک اند اما علایم بیماری های روانی معمولا در عواطف و احساسات و رفتار فرد نفوذ می کند و در اوایل بیماری یک حس و حالت مبهمی وجود دارد که خود فرد درک نمی کند.

انواع نقسیم بندی های بیماری روانی :
_بیماری خلقی : هیجانی است که فرد گاهی حالت شاد و یا غم دارد که معمولا با احساس های افسردگی و یاس مشخص می شوند که فرد به صورت مداوم دارای حالتهایی می شود که شامل :
الف – بیماری افسردگی : خلق افسرده ، از دست دادن انرژی و علاقه ، احساس گناه ، کاهش تمرکز ، از دست دادن اشتها ، افکار خود کشی یا مرگ و مشکلات خواب و ... از علائم آن است که خود به چند دسته اختلال افسردگی اساسی ، افسردگی فصلی ، افسردگی اتیپیک یا غیرنرمال یا فیزئول ، افسردگی مضاعف ، اختلال افسرده خویی و...  تقسیم می شود .

ب – بیماری اختلال دوقطبی : همچنان که از اسم آن پیداست دارای دو حالت است که یک حالت آن از علائمی مانند : خلق بالا ، پرش افکار ، کاهش خواب ، افزایش اعتماد به نفس ، خود بزرگ بینی ، افراط در فعالیت ، ولخرجی و افزایش میل جنسی و .... تشکیل شده است و حالت دوم برعکس ، احساس افسردگی می باشد که خود به چند دسته اختلال دو قطبی 1 ، اختلال دوقطبی 2، اختلال خلق ادواری و .. تقسیم میشود .

-بیماری های اضطرابی :
اضطراب در بعضی شرایط و مواقع امری طبیعی است اما اگر به صورت احساس فراگیری از نگرانی یا وحشت درآید بیماری تلقی می گردد که انواع آن عبارت است از:
الف – اختلال هول (پانیک ) : دوره ای از ترس یا ناراحتی شدید است که ابتدا و انتهای آن مشخص میباشد که اغلب با بازار هراسی همراه می باشد که علائم آن به صورت تپش قلب ، تعریق ، لرزش ، احساس خفگی ، درد سینه ، تهوع ، سرگیجه ، ترس از دیوانه شدن ویا مردن ، مورمور شدن ، سرما لرزه و.. می باشد .
ب – هراس های بیمارگونی (فوبیا) : فرد، ترس مداوم و شدید از موقعیتهای معین یا اشیاء خاص و یا مکانهای خاص دارد و انواع مختلفی مانند هراس اختصاصی ، جمعیت هراسی ، بازار هراسی و ... دارد .
ج – اختلال وسواسی – اجباری : وسواس عبارت است از : فکر ، احساس ، اندیشه یا حسی عود کننده و مزاحم و اجبار نیز فکر یا رفتاری آگاهانه ، معیارمند و عود کننده است مانند : شمارش ، وارسی ، اجتناب ، شستشو و ... که این افکار وسواسی باعث اضطراب و رفتارهای اجباری باعث کاهش اضطراب می شود .
د- اختلال فشار روانی پس از آسیب (PTSD): مجموعه ای از علائم که پس از مواجهه (دیدن یا شنیدن ) با یک عامل فشار آسیب زای بی نهایت شدید برای فرد بوجود می آید که فرد به صورت ترس و درماندگی به این تجربه پاسخ می دهد و واقعه را دائماً در ذهن خود مجسم می کند و در عین حال می خواهد از یادآوری آن اجتناب کند .

هـ - اختلال اضطرابی فراگیر : اضطراب و نگرانی مفرط در اکثر اوقات روز درباره چندین واقعه یا فعالیت ،   طی یک دوره حداقل شش ماهه تعریف می شود.

-اختلالات روان پریشانه (سایکوز):
این گونه بیماران به صورت چشمگیر حس واقعیت سنجی آنان مختل می شود و فرد علی رغم داشتن توهم یا هذیان نسبت به بیماری خود بصیرت و آگاهی ندارد که انواع آن عبارتند از :
الف – اسکیزوفرنی : فرد از علائم هذیان ، توهم ، تکلم نابسامان ، رفتار نابسامان ، علائم منفی حداقل 2  تای آن را به مدت 6ماه یا بیشتر داشته باشد درصورتیکه علائم کمتر از 6 ماه باشد به آن اسکیزوفرنی فرم اطلاق می شود .
ب – عاطفه گسیختگی( اسکیزوافکتیو ) : در این بیماری فرد هم خصایص اختلال خلقی و هم خصایص اختلال روانپریشی را دارد .
ج – اختلال هذیانی : اختلالی است که بیمار علامت غالبش عمدتاً یک هذیان ثابت می باشد و سایر حوزه های کارکرد او مشکلی ندارد که انواع مختلفی  مانند : بدگمانی یا پارانوئید ، خودبزرگ بینی ، عاشقی ، حسادت و.... دارد .

د- اختلال روانپریشی گذرا: فرد در عرض یک روز تا حداکثر یک ماه به دنبال یک فشار شدید روانی ، اجتماعی ، حس واقعیت سنجی او مختل شده باشد .

- اختلالات شبه جسمی :
این نوع اختلالات عبارتند از : نشانه های جسمانی که عارضه ای طبی را تداعی می کنند ولی با هیچ عارضه طبی یا مصرف موادی خاص یا اختلال روانی دیگر قابل توجیه نمی باشند که انواع مختلف آن :
الف – اختلال جسمانی کردن : علائم مختلف جسمی متعدد است که با معاینات جسمانی و بررسی آزمایشات کافی قابل توجیه نمی باشند .
ب – اختلال تبدیلی : یک یا چند نشانه عصبی ( مثلاً ، فلجی ، کوری ، لنگیدن ،        بی حسی ، غش کردن ) که با یک اختلال طبی یا عصبی شناخته شده قابل توجیه نبوده و با عوامل روانشناختی واسترس شروع و تشدید شود .
ج – خودبیمارانگاری : اشتغال ذهنی بیمار با ترس از بیمارشدن یا اعتیاد وی مبنی بر ابتلا به یک بیماری جدی .
د- اختلال بدریختی بدن : اشتغال ذهنی یا نقص تخیلی (مثل بینی بدریخت ) یا تحریف مبالغه آمیز یک عیب خفیف و جزیی در ظاهر جسمانی است .
هـ - اختلال درد : وجود دردی که مرکز اصلی توجه بالینی است . عوامل روانشناختی نقش مهمی در این اختلال به عهده دارند .
در تمام اختلالات ذکر شده اختلال ناشی ا زمصرف مواد و اختلال ناشی از طبی عمومی نیز باید به آنها اضافه کرد .
اختلالات جنسی : اختلالات تجزیه ای ، اختلالات خوردن ، اختلالات خواب ، اختلالات شخصیت ، اختلالات ناشی از سوء مصرف مواد ، اختلالات فراموشی و دمانس و  .... از دیگر اختلالات مربوط به بیماریهای اعصاب و روان می باشد .
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پریا
به نظرمن ماایرانیهاخیلی سطحی فکرمی کنیم مخصوصا درموردبیماری روانی من دانشجوی رشته روانشناسی هستم با مشاهده علاعم بیماری دررفتار زنداداشم خیلی مایل بودم به اوکمک کنم ولی انهااحساس میکنند من قصدتوهین دارم وازمن کینه به دل گرفته اندومن موفق نشدم والان رفتارش اصلاشایسته جوان ایرانی نیس
الهام
Iran, Islamic Republic of
مطلب خیلی خوبی بود"به نظزمن این جورمساعل تو شهرهای کوچیک تر خیلی ناشناخته است ورفتن پسش روانشناسارومربوط به افرادی میدونندکه کاملا دیونند"وحتی اگه کسی به
خاطرافسزدگی ویاضعف اعصاب پیش یک روانشناس ببینندنگاه خیلی بدی بهش دارن وعکسالعمل خوبی نشون نمیدن"امیوارم روزی این قضیه برای همه هضم شده باشه به طورکامل.
lمهران
با سلام
لطفا در مورد بیماریهای اظطرابی و درمان ان توضییخ دهید
محسن
سلام .آقا تو رو خدااااااااااااااااااااااااا به سوالم جواب دهید دارم دیونه میشم .دو سال خودمو نامزدم عاشق هم بودیم از یکی دو ماه قبل ساعت 2 یا 3 یا 4 یا 5 صبح هم پیامک میدادم جوابمو میداد میگفتم مگه مریض شدی میگفت نه خوابم نمیبره چند بار بخاطر چشم درد گوش درد سردرد رفت دکتر ولی هیچی به من نمیگفت که چه مشکلی داره تا 20 روز پیش سر یه مسئله پیش پا افتاده به گفت نمیخامت . یدفه کلا احساساتشو از دست داد انگار دیگه منو نمیشناسه دلیلای دروغ میاره که اصلا اهل دروغ نبود از همه چی فرار میکنه حتی از سوال جواب بابا مامانش فقط میگه نمیخام .
مانا
این مطالب خیلی مفیدند ولی باید راه درمان رو هم بگذارید ولی همینا منو کلی اگاه کرد.
سمیه
سلام لطفا یه راه چاره پیدا کنین برا ما جوانوا خواهش مینم ماالان اینجوریم 20سال اینده چی میشه ترس از مرگ ترس از اینکه احساس امنیت ندارم توجامعه با این همه جرم و جنایت خیلی افسردم
bahareh
Russian Federation
خیلی خوب بود.دلیل ریزش مودرروان چیست؟
عالی...:)
محمدرضا
Iran, Islamic Republic of
باسلام 35سال دارم درمطالب قیدشده بالا جزو گروه اضطرابی گروه الف هستم به چندین دکتر متخصص مراجعه کردم ولی درمان نشدم لطفا راهنماییم بکنید
یاس
Iran, Islamic Republic of
با سلام
من به مدت 5 سال متناوب تحت نظر روان پزشک بودم. آخر سر هم خود سری داروهایم راقطع کردم، همراه با مصرف قرص پیش روان شناس هم رفته ام.
اما آخر سر نه درست شدم و نه فهمیدم واقعا مشکلم چیست؟ لطفا راهنماییم کنید.
علائم اذیت کننده: موهای سرم را می کنم، پوست دست و لب هایم را می کنم، هر شب آرزو می کنم صبح بیدار نشوم و زندگیم تمام شود، از همه انسان ها بدم می آید، مجرد هستم و با جنس مخالف کلا مشکل دارم، مدتی است اصلا حرف نمی زنم حتی با اعضای خانواده، حس می کنم دنیا ارزش ماندن و تجربه کردن را ندارد،همیشه عصبی و خشمگین هستم، و همیشه از اینکه با کسی حرف بزنم و نهایتا به دعوا یا برخورد فیزیکی کشیده شود بیم دارم.
حمید
Iran, Islamic Republic of
این شخص دارای علائم افسردگیه بامصرف داروهای ضدافسردگی وروان درمانی مشکلش حل میشه
پریا هستم
Iran, Islamic Republic of
من افسرگی شدید دارم روانی میشم اعصابم زود بهم میریزه بچه همو اذیت میکنم وابستگی شدیدبا همسرم دارم دست وپا چپم بیحس میشه دستام میلرزه خواب ندارم اشتها ب غذا ندارم سرم مورمور میکنه نمیتونم با دوستام صمیمی باشم همه متنفر میشم تو رو خدا دارویی چیزی برام تجویز کنید
س ی
Iran, Islamic Republic of
من یک فرد عصبی .افسرده .در هر صورت حاضر به خودکش .چند بار اینارو کردم ولی نشد .به یک زا دو قرص قانع نیستم حتما باید ۴۰ ۵۰تا قرص خورم تا بیهوش شم بخابم .حوصله کل کل هم ندارم چن بار شده دعوای تن ب تن بیفتم کارم ب دادگاه کشید
فرشته
Iran, Islamic Republic of
سلام...من دو هفته پیش دچار مور مور شدن در سر و پا و دست شدم ولی بعد یک هفته مورمور شدن دست و پام از بین رفت و فقط مور مور شدن در سرم باقی مانده بیشتر هم این مورمور شدن و بعضی وقت ها احساس سوزش در روی سرم هست ولی وقتی از خواب بیدار میشوم چنین احساسی ندارم و وقتی که یادم میوفته که سرم مورمور میشود باز این احساس به سراغم می اید در ضمن من هم استرس زیاد دارم هم یکم دستم میلرزه و گاهی عرق گرم میکنم و دستم سرد میشود ولی این موارد با قرص ضد استرس حل میشود ولی در کل بیشترین مشکلم مورمور شدن سرم هست اگه میشود خواهش میکنم جواب منو بدهید و سر گیجه هم ندارم و بعضی موارد احساس حالت تعوع میکنم بدون استفراغ که زود هم رفع میشود....اگه میشود کمکم کنید به نظر شما مشکل من چیست؟؟؟؟؟؟🙏🏻
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.