شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۷ فروردين ۱۳۹۳ / ۱۰:۳۰
کد مطلب: 23587
۴

فاویسم بیماری شایع فصل بهار+عكس

فاویسم بیماری شایع فصل بهار+عكس
قرار گرفتن در معرض باقلا سبب بروز این بیماری در افراد فاقد آنزیم گلوکز 6فسفات دهیدروژناز (‏G6PD‏) می شود.
خوردن باقلا مهمترین عامل بروز ‏بیماری فاویسم است اما برخی افراد آن قدر حساس هستند که به گرده گیاه ‏و یا خوردن گوشت حیوانی که باقلا خورده است، واکنش نشان می دهند.

برخی افراد مبتلا به فاویسم حتی ممکن است به برخی مواد شیمیایی و داروها نیز واکنش نشان دهند بنابراین این دسته از افراد لازم است در مورد تعیین نوع حساسیت به انواع مواد شیمیایی و یا خوراکی خود را مورد ارزیابی قرار دهند.

فاویسم یک بیماری ارثی است که از نسلی به نسل دیگر منتقل می شود. افراد مبتلا به فاویسم زمانی که در معرض باقلا قرارمی گیرند و یا آن را مصرف می کنند دچار کم خونی حاد همولیتیک می شوند. کم خونی همولیتیک حاد به نقص گلبول های ‏قرمز خون که اکسیژن را در بدن جابه جا می کند، گفته می شود.

وقتی این گلبول ها دچار نقصان شوند، بدن نمی تواند آنها ‏را به سرعت جایگزین کند و فرد نمی تواند اکسیژن مورد نیاز خود را به ‏دست آورد.

‏ فاویسم شایع ترین بیماری در بین مردم ‏مدیترانه و آفریقای شمالی است. افرادی که این بیماری را دارند، فاقد آنزیم
گلوکز 6 فسفات دهیدروژناز (‏G6PD‏) هستند.
‏کمبود این آنزیم شایع ترین نوع نقص آنزیم در دنیا است و بر اساس آمارهای جهانی بیش از 400 ‏میلیون نفر در دنیا به آن مبتلا هستند.

توضيحات بيشتر از میگنا:
بیماری است که در اثر نقص آنزیم گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز به وجود می آید. کمبود گلوکز ۶ فسفات دهیدروژناز (یک آنزیم وابسته به جنس linked-x و محلول در آب ) شایعترین بیماری است که باعث نقص آنزیمی می شود.
افراد مبتلا به فاویسم زمانیکه در معرض باقلا قرار می گیرند دچار کم ‏خونی همولیتیک حاد می شوند . کم خونی همولیتیک حاد ، نقص گلبولهای ‏قرمز خون را گویند که اکسیژن را در بدن جابجا می کند . زمانیکه این ‏سلولها به سرعت تخریب شوند ، مغز استخوان نمی تواند با سرعت کافی آنها ‏را جایگزین نماید و بدن قادر نخواهد بود اکسیژن مورد نیاز خود را به ‏دست آورد .

علائم بیماری فاویسم در افراد مبتلا بر اساس شدت و ضعف بیماری متنوع ‏است. علائم خفیف بیماری شامل خستگی ، سردرد ، تب ، تهوع ، معده درد ‏و استفراغ است . هر یک از علایم فاویسم شامل ادرار تیره نارنجی رنگ ‏‏( که وجود هموگلوبین را در ادرار نشان می دهد )، زردی ( پوست زرد ‏رنگ ) ، و احساس
خستگی و کوفتگی مربوط به مدت زمان طولانی بیماری ‏است.
اگر فاویسم درمان نشود ، شخص به کما رفته ، بیهوش می شود . و ‏به تزریق خون نیاز پیدا می کند .
در نوزادان و بچه های کوچک ، ‏موارد بسیار شدید فاویسم می تواند کشنده باشد . ‏ میزان قرار گرفتن در معرض باقلا موجب بروز بیماری می شود که به شدت ‏شرایط فردی و محیطی بستگی دارد .

زمان بروز علائم بیماری: وقتی کودک شما درمعرض بعضی از داروها که بعدا ذکر می شوند قرار گیرد و یا به بعضی از بیماری های عفونی مبتلا شود و یا باقلای مازندرانی به شکل (خام یا پخته) مصرف کند ۵تا۲۴ ساعت پس از تماس ، علائم آشکار می گردد. که دراین صورت کودک خود را به نزدیک ترین مرکز درمانی برسانید .
والدین گرامی با رعایت نکات زیر از بروز فاویسم در کودک دلبندتان پیشگیری نمایید:
1. رژیم غذایی کودک شما عادی است جز این که مصرف باقلا مازندرانی به هیچ شکل (خام یا پخته) مجاز نیست و تا حدی امکان از تماس کودک با پوست باقلا نیز خودداری کنید. حتی کودک فاویسمی خود را به مزارع باقلا نبرید.
2. اگر به کودک فاویسمی خود شیر مادر می دهید شما هم باید از مصرف باقلا خودداری نمایید. تا ۷۲ ساعت
3. درصورت بروز تب،کودک
را با آب ولرم تنشویه داده شود و به پزشک مراجعه شود.
4. درصورت علائم حمله فاویسم از قبیل تب ، تهوع واستفراغ ،دل درد ، سرگیجه و بی حالی ، تیره رنگ شدن ادرار سریعا به نزدیک ترین مرکز درمانی مراجعه و در این بین مصرف مایعات شیرین و بی رنگ مثل آب انگور و یا آب سیب فراموش نشود .
5. دقت شود که کودک فاویسمی ، در معرض برخی مواد شیمایی بالاخص نفتالین ، حنا، و حشره کش ها (مثل ددت) قرار نگیرد.
6. درصورت مراجعه به پزشک حتما به او یادآوری شود که کودکتان فاویسمی می باشد.
7. مصرف بعضی از داروها برای کودک فاویسمی ممنوع است مانند : کوتریموکسازول، ویتامین k، داروهای ضد مالاریا مثل کلروکین،آسپرین ونالیدیکسیک اسید ها .

پیام سلامت والدین گرامی هرچند خطر بروز عارضه فاویسم پس از ۱۰ سالگی کاهش می یابد اما بهتر است همیشه مراقب او باشید. وقتی کودک شما درمعرض بعضی از داروها که بعدا ذکر می شوند قرار گیرد و یا به بعضی از بیماری های عفونی مبتلا شود و یا باقلای مازندرانی به شکل (خام یا پخته) مصرف کند ۵تا۲۴ ساعت پس از تماس ، علائم آشکار می گردد.
یک پسر ۴ ساله مبتلا به فاویسم که زردی در صلبیه چشمانش کاملا مشخص است
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
چه سكوتی دنیا را فرا می‌گرفت اگر هركس به اندازه عملش صحبت می‌كرد