جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ / ۱۷:۵۳
کد مطلب: 23947
۱
یک روانپزشک:

عامل اصلی «تیک»/ «توجه» تیک را تشدید می‌کند!

عامل اصلی «تیک»/ «توجه» تیک را تشدید می‌کند!
به گزارش میگنا، افشین یداللهی در گفت و گو با فارس، اظهار داشت: تیک‌ها حرکات غیر ارادی و انقباضات عضلانی ناگهانی هستند که ناخواسته اتفاق می‌افتند. از منظر زیستی، آسیب‌ها و نارسایی‌هایی در اعصاب فرد وجود دارد که موجب پدید آمدن این اختلال می‌شود.

وی افزود: برخی تیک‌ها صوتی، برخی ساده و برخی دیگر نیز پیچیده هستند. در نوع صوتی فرد با صاف کردن مداوم صدا مواجهه است. نوع ساده شامل حرکت در یک عضو می‌شود و در نوع پیچیده همزمان چند حرکت وجود دارد و چندین عضو را در درگیر می‌کند.

این متخصص حوزه بهداشت روان با تشریح این وضعیت گفت: در تیک‌های پیچیده ممکن است فرد گردن را کج کند،‌ شانه را بالا بیندازد و در نهایت نیز فوت کند. به طور کلی تیک‌ها می توانند با رفتارهایی نظیر بالا انداختن شانه‌ها، پلک زدن، تنگ کردن چشمها، شکلک در آوردن، تکان دادن سر به طرفین یا پایین آوردن سر یا چین دادن بینی دیده شود.

این روانپزشک استرس را یکی از دلایل اصلی تیک‌ها عنوان کرد و افزود: گاهی تیک‌ها با افزایش استرس و شدت آن بیشتر و شدیدتر می‌شود. در واقع میزان تیک به استرس مربوط است.

وی درباره درمان‌های این اختلال گفت: دارو درمانی می‌تواند این اختلال را کنترل کند. از طرفی آرام سازی عضلانی به عنوان روان‌درمانی موثر این اختلال شناخته شده است.

وی افزود: اساس آرام سازی عضلانی بر این پایه استوار است که سیستم پاراسمپاتیک بدن فعال شود تا اضطراب و استرس کاهش پیدا کند. وقتی فرد مضطرب است، سیستم سمپاتیک بدن او فعال می‌شود که بر اساس آن علائمی مانند افزایش ضربان قلب، تپش قلب و تعریق دیده می‌شود، در حالی که با آرام سازی عضلانی، سیستم پاراسمپاتیک بدن فعال شده و کاهش ضربان قلب، تپش قلب به وجود می‌آید.

این متخصص حوزه سلامت روان با تأکید بر بی‌توجهی والدین به تیک‌های کودکان تصریح کرد: توصیه مناسب به والدین و اطرافیان کودک مبتلا به تیک این است که توجهی به تیک ها نداشته باشند، چرا که تمرکز روی تیک، باعث تشدید آن می شود.
این روانپزشک خاطر نشان کرد: به دلیل اینکه تیک غالباً با فشار روحی تشدید می شود برای کاهش تنش های احتمالی به ویژه در کودکان، موقعیتهای فشارزا را حذف کنید.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
هم اکنون که در حال نفس کشیدن هستید، کس دیگری دارد نفس های آخرش را می کشد. پس دست از گله و شکایت بردارید و بیاموزید چگونه با داشته هایتان زندگی کنید.