شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۳ آذر ۱۳۹۵ / ۱۶:۵۰
کد مطلب: 39409
۰

جایگاه ۱۱ دانشگاه ایرانی در بين 1000 دانشگاه برتر جهان

جایگاه ۱۱ دانشگاه ایرانی در بين 1000 دانشگاه برتر جهان

به گزارش میگنا جعفر مهراد در گفتگو با مهر گفت: براساس این رتبه بندی تعداد ۱۱ دانشگاه از دانشگاههای ایران در بین بهترین دانشگاههای جهان قرار دارند. 

در این رتبه بندی دانشگاه صنعتی شریف در بین ۱۱ دانشگاهی که امتیاز کسب کرده اند با امتیاز جهانی ۵۳.۴ رتبه اول کشوری را به خود اختصاص داده است.

بنیانگذار پایگاه استنادی علوم جهان اسلام ادامه داد: براساس این سطح بندی رتبه های دوم و سوم نیز با امتیاز جهانی ۵۱.۸ و ۴۶.۹ به ترتیب به دانشگاه تهران و دانشگاه صنعتی اصفهان تعلق دارد.

براین اساس رتبه دانشگاه صنعتی امیرکبیر با امتیاز جهانی ۴۷.۱ چهارم است و بعد از آن دانشگاه آزاد اسلامی کرج با امتیاز جهانی۴۶.۳ قرار دارد. رتبه های ششم تا یازدهم نیز به ترتیب با امتیاز جهانی۴۳.۲، ۴۲.۵، ۴۲.۱، ۴۱.۴، ۳۹.۹ و ۳۶.۵ در اختیار دانشگاه های علم و صنعت، علوم پزشکی تهران، تربیت مدرس، تبریز، فردوسی مشهد و علوم پزشکی شهید بهشتی است.

در این رتبه بندی هزار دانشگاه برتر جهان معرفی شده است که براین اساس رتبه های دانشگاه های صنعتی شریف ۴۰۵، تهران ۴۴۵، صنعتی اصفهان ۵۲۳، صنعتی امیرکبیر ۶۰۱، آزاد اسلامی کرج ۶۲۹، علم و صنعت ایران ۷۲۴، پزشکی تهران ۷۴۵، تربیت مدرس ۷۵۷، تبریز ۷۷۷، فردوسی مشهد ۸۲۰ و پزشکی شهید بهشتی ۹۱۱ است.

               
این استاد علم اطلاعات و دانش شناسی گفت: رتبه دانشگاه هاروارد با امتیاز جهانی ۱۰۰ اول است و دانشگاه های ام آی تی، استنفورد، برکلی، کالتک، آکسفورد، کمبریج، کلمبیا و یو سی ال نیز به ترتیب دوم تا دهم اعلام شده است.

در آسیا دانشگاه توکیو با امتیاز جهانی ۷۵.۸ در مقام ۴۴ جهان، در آفریقا دانشگاه کیپ تاون با امتیاز جهانی ۶۸.۲ در مقام ۱۱۲ جهان، در اقیانوسیه دانشگاه ملبورن با امتیاز جهانی۷۷.۲ در جایگاه ۳۶، در اروپا دانشگاه آکسفورد با امتیاز جهانی۸۸.۱ در رتبه ۶ جهان و در آمریکای لاتین دانشگاه سائو پولو با امتیاز جهان۶۶.۳ در مقام ۱۳۸ دانشگاه های برتر جهان معرفی شده اند.

در این رتبه بندی از ۱۲ شاخص استفاده شده است که این شاخص ها نسبت به شاخص های سایر نظامهای رتبه بندی مانند کیواس و تایمز کیفی تر است و عملکرد دانشگاه ها را به مراتب بهتر از سایر نظامها که توجه بیشتری به شاخص های کمی دارند، اندازه گیری می کند.

این شاخص ها عبارتند از شهرت پژوهشی جهانی با وزن ۱۲.۵ درصد، شهرت پژوهشی منطقه ای۱۲.۵ درصد، انتشارات ۱۰ درصد، کتابها ۲.۵ درصد، کنفرانس ها ۲.۵ درصد، ضریب تاثیر نرمال شده ۱۰ درصد، کل استنادها ۷.۵ درصد، تعداد انتشاراتی که در بین ۱۰ درصد پراستنادها قرار دارند ۱۰ درصد، درصد کل انتشاراتی که در بین ۱۰ درصد پراستنادها قرار دارند ۱۰ درصد، تعداد مقالات پراستنادی که در بین یک درصد پراستنادها در رشته های ذی ربط قرار دارند ۵ درصد و درصد کل انتشاراتی که در بین یک درصد مقالات پراستناد قرار دارند با وزن ۵ درصد است.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
کسانی که شما را دوست دارند حتی اگر هزار دلیل برای رفتن وجود داشته باشد هرگز رهایتان نخواهند کرد، آنها یک دلیل برای ماندن خواهند یافت.