شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۲ بهمن ۱۳۹۲ / ۱۵:۲۲
کد مطلب: 22209
۷
۳۱
مضرات خوردن شکر

50 مورد از اثرات ناخوشایند مصرف قند و شکر بر سلامت‌ انسان!

50 مورد از اثرات ناخوشایند مصرف قند و شکر بر سلامت‌ انسان!
1- سیستم ایمنی بدن را از کار می اندازند: پس از هر بار مصرف محصولات دارای قند مصنوعی (قند و شکر) گلبولهای سفید بدن (نوتروفیلها) از کار می افتند و ۲ الی ۵ ساعت بدن کاملا آماده آلوده شدن به هر نوع ویروس یا باکتری خواهد بود. طبق تحقیقات پس از هر بار خوردن محصولات حاوی قند مصنوعی، سیستم ایمنی بدن تا ۷۵٪ کارایی خود را از دست می دهد و این دقیقا بهترین زمان برای فعال شدن میکروب ها و ویروس ها است.

2- تعادل املاح و مواد معدنی بدن را بر هم می زنند: قند مصنوعی ماده ای است فاقد ویتامین، مواد معدنی و فیبر.
شکر ماده ای است زائد که بدن انسان قادر به هضم و جذب آن نیست، از این رو برای اینکه ساختار مولکولی آن را بشکند، مجبور است از مواد معدنی موجود در بدن مصرف کند تا بتواند آن را هضم کند. در نتیجه تعادل عناصر معدنی مثل کلسیم، منیزیوم، پتاسیم، سدیم و... بر هم می ریزد.

۳-شکر سبب ترشح بیش از اندازه هورمون آدرنالین در بدن می شود. احساس اضطراب بیش از اندازه - آشفتگی و بد خلقی از نتایج آن هستند. !

۴-شکر سبب بی حوصلگی است و کسانی که شکر مصرف می کند به هیچ عنوان میلی به ورزش کردن و فعالیت های بدنی ندارند.
۵-شکر در کودکان سبب کاهش هوش و پایین آمدن نمره های درسی است. ۶-برخلاف آنچه پزشکان به شما می گویند خوردن چیزهای چرب تری گلیسیرید را بالا نمی برد بلکه این خوردن شکر است که تری گلیسیرید را بالا می برد !
۷-شکر باعث ضعف سیستم دفاعی بدن در برابر کلیه بیماریها میگردد.
۸-شکر به کلیه ها آسیب می زند. عامل اصلی ایجاد سنگ کلیه مصرف شکر است.
۹- عامل اصلی سنگ مثانه مصرف شکر است.
۱۰-بر خلاف تصور همگان این شکر است که کلسترول بد خون LDL را به شدت بالا می برد و کلسترول خوب را پایین می آورد و در کل سبب بالا رفتن کلسترول می شود. این روغن حیوانی نیست که کلسترول را بالا می برد.
۱۱-شکر مقدار عناصر کروم و مس بدن را کاهش می دهد.
۱۲-شکر در جذب شدن کلسیم و منیزیوم اختلال ایجاد می کند. یعنی اگر لیوان شیر خود را با کیک یا شکلات میل می کنید هیچ کلسیمی در استخوان های شما ذخیره نخواهد شد!
۱۳-شکر عامل اصلی سرطان از جمله سرطانهای سینه و پروستات و کلون و رکتوم است.
۱۴-شکر مقدار گلوکز خون را بی جهت افزایش می دهد.
۱۵-شکر باعث ضعیف شدن بینایی است.
۱۶-شکر باعث باریک شدن رگهای خونی و در نهایت سکته می شود.
۱۷- شکر باعث ترش کردن معده است. برخلاف تصور عامه که وقتی ترش می کنند چیزی شیرین می خورند تا آن را رفع کند!
۱۸- شکر ریسک مبتلا شدن به بیماریهای قلبی را زیاد می کند.
۱۹- پیر شدن زود هنگام بدن - سفید شدن موها و چین و چروک پوست به دلیل مصرف خوراکیهای شیرین است نه مصرف گوشت و پروتئین!
۲۰-شکر سرعت اعتیاد به الکل و میل به اعتیاد به مواد مخدر را زیاد می کند. و قند اعتیادآور است!
۲۱-شکر تنها عامل پوسیده شدن دندانهاست یعنی اگر شکر مصرف نشود کسی به دندانپزشک نیاز نخواهد داشت.
۲۲-شکر عامل اصلی چاق شدن است. مصرف بیش از حد شکر، میزان فروکتوز را در بدن افزایش می دهد و باعث چاقی می شود. گلوکز موجود در شکر به راحتی در اندامها مورد استفاده قرار می گیرد ، در حالیکه تنها ارگانی که سوخت و ساز فروکتوز را برعهده دارد کبد است. فروکتوز انباشته شده در کبد به چربی تبدیل می شود.

۲۳- شکر عامل آرتروز مفاصل است. کسانی که آرتروز دارند و مواد شیرین زیاد می خورند روز به روز بدتر می شوند. ۲۴-یکی از عوامل اصلی بیماری آسم مصرف شکر است.
۲۵-شکر باعث آپاندیسیت می شود.
۲۶-شکر عامل اصلی پوکی استخوان است. چگونه؟ شکر ماده ای زائد است که فاقد هر گونه ویتامین یا مواد معدنی است و بدن قادر به هضم و جذب آن نیست. از این رو سلولها مجبور هستند برای شکستن مولکولهای شکر از املاح کلسیم و منیزیوم ذخیره در استخوانها استفاده کنند. هر چه بیشتر چیزهای شیرین مصرف شود کلسیم بیشتری از استخوانها خارج شده و در فرایند هضم شکر مصرف می شود. در نهایت استخوانها بعد از چند سال پوک می شوند. دلیل اصلی خرابی دندانها نیز همین است. کلسیم از دندانها استخراج شده و دندان به مرور پوسیده و خراب می شود. مصرف شیر در این هنگام سودی ندارد مخصوصا اگر همراه کیک و شیرینی باشد.

۲۷- شکر آب بزاق دهان را اسیدی می کند که برای دندانها ضرر دارد.
۲۸-شکر میزان ترشح هورمون رشد را کم می کند. جوانان کوتاه قد نتیجه مصرف شکر هستند.
۲۹- شکر عامل اصلی بالا رفتن فشار خون است.
۳۰-شکر ساختار پروتئین ها را به هم می ریزد در نتیجه بدن قادر به جذب آنها نخواهد بود.
۳۱- آلرژی به غذاهای گوناگون نتیجه مصرف شکر است.
۳۲- ایجاد اگزما در کودکان از عواقب مصرف شکر است.
۳۳- آب مروارید بر اثر مصرف شکر به وجود می آید.
۳۴- بزرگترین خطر شکر این است که ساختمان DNA را می شکند و آن را تغییر می دهد که در نتیجه سلولها سرطانی می شوند.
۳۵-شکر سبب تولید رادیکالهای آزاد در خون و افزایش ریسک سرطاناست.
۳۶- شکر فعالیت هورمون ها را بر هم می زند.
۳۷-مصرف شکر انعطاف پذیری ماهیچه ها و اندام بدن را کم می کند به طوریکه با کوچکترین حرکت ورزشی عضلات منقبض می شوند و درد می گیرند.
۳۸- شکر سبب افزایش تقسیم سلولهای کبد و سرطان کبد می شود.
۳۹-شکر مقدار چربی کبد را زیاد می کند. مصرف قند و شکر زیاد موجب رسوب چربی در کبد میشود و احتمال ابتلا به بیماری کبد چرب را در پی دارد.
۴۰- شکر اندازه کلیه ها را بزرگ می کند.
۴۱-اختلال در کار پانکراس از اثرات شکر است.
۴۲- عامل یبوست و خشکی روده شکر است.
۴۳- سردردهای بی موقع و بی دلیل و میگرن بر اثر مصرف چیزهای شیرین است.
۴۴-شکر امواج مغزی دلتا- آلفا و تتا را زیاد می کند که در نتیجه این افزایش قدرت تمرکز و تصمیم گیری در انسان از بین می رود.
۴۵- عامل اصلی افسردگی شکر است. مردم عامی تصور می کنند با خوردن چیزی شیرین روحیه شان شاد خواهد شد در حالیکه کاملا بر عکس است. شادی حاصل از خوردن شیرینی به خاطر اعتیادی است که به آن دارید و با خوردن آن آرامش می یابید اما در روحیه و امواج مغزی شما اثر متضاد دارد.

۴۶- شکر ریسک بسته شدن رگهای خونی را زیاد می کند.
۴۷-وحشتناکترین بیماری قرن یعنی آلزایمر که با حواس پرتی های کوچک شروع می شود بر اثر مصرف شکر به وجود می آید. این به آن معناست که تا ۲۵ سال دیگر نیمی از جمعیت میانسال کره زمین آلزایمر خواهند داشت و مرگ زجرآوری در انتظارشان است.
48- مصرف بیش از حد قند و شکر مقاومت در برابر هورمون لپتین را موجب می شود. لپتین از سلولهای چربی ترشح میشود. هر چقدر چربی بیشتری در بدن موجود باشد لپتین بیشتری ترشح می شود. مقاومت در برابر این هورمون و جلوگیری از ترشح آن، باعث زیاده روی در خوردن غذا می شود که در نهایت چاقی را در پی دارد.
49- تاثیر بر هیپوتالاموس مغز و مختل شدن مرکز تنظیم میزان مصرف مواد غذائی مصرف زیاد قند و شکر و انباشتگی فروکتوز در خون باعث تداوم احساس گرسنگی در افراد می شود.
50- افزایش تری گلیسیرید و چربی مضر خون از عوارض مصرف زیاد شکر است.

هر کدام از موارد بالا حاصل سال‌‌ها تحقیقات پزشکی گوناگون است که قصد دارند باعث تغییر رفتار هر کدام از ما، برای حفظ سلامت ‌مان شوند.

آمار نشان می ‌دهد که سرانه مصرف‌ قند و شکر در کشور ما نسبت به وضعیت جهانی، بسیار بالاست، به طوری که برآورد می ‌شود هر ایرانی به طور متوسط سالانه مقدار 29 تا 30 کیلوگرم قند و شکر مصرف می‌ کند که از میانگین جهانی که حدود 19 تا 20 کیلوگرم است، به مراتب بیشتر می ‌باشد. میزان مطلوب مصرف قند و شکر طبق مطالعات سازمان جهانی بهداشت، حداقل باید به کمتر از 15 کیلوگرم در سال (42 گرم در روز در کل مواد غذایی مصرفی) برسد تا قند و شکر، حداکثر 10 درصد از کل انرژی دریافتی فرد را تامین نماید و به علاوه خطر بسیاری از بیماری‌ ها را کاهش دهند. هر حبه قند، حدودا 4 تا 5 گرم وزن دارد و اگر هر ایرانی به طور متوسط روزی 3 استکان چای در تمام ایام سال بنوشد و هر کدام را با 2 حبه قند میل کند، فقط و فقط حذف کردن این حبه قندها از کنار چای، باعث کاهش تقریبا 11 کیلوگرم مصرف سرانه قند در سال می ‌شود و مصرف سرانه هر ایرانی را به راحتی به میانگین جهانی می ‌رساند.

نوشیدن چای تلخ و بدون استفاده از قند یا شکر، فرهنگی است که سال‌ هاست در کشورهای پیشرفته ترویج می ‌شود.
ما ایرانی‌ ها دوست داریم کاممان شیرین باشد و هنوز عادت نکرده‌ایم که تلخی چای را تحمل کنیم. اما واقعیت این است که تلخی شروع به نوشیدن چای تلخ، به مراتب کمتر از ادامه دادن آن است و اگر چند روز اول را تحمل کنیم، روزهای بعد، نوشیدن آن به مراتب راحت‌ تر خواهد شد.

بله، حذف کردن قند و شکر از کنار چای و سایر نوشیدنی ها، پس از سالها عادت، کار نسبتا مشکلی است، اما با وجود این همه تاثیرات سوء استفاده از قند و شکر، ضروری است که ذائقه خود را با کمی صبر تغییر داده و ضمن کاهش عادت به شیرین خوری؛ به جای شیرینی های مصنوعی از قندهای طبیعی مثل خرما، انواع قند طعمدار خرما، توت، عسل طبیعی، عسل خرما، قند مایع خرما، شکر سرخ و سایر شیرینی های طبیعی استفاده شود که نه تنها مضر نبوده بلکه هر یک دارای فوائد خاص خود نیز می باشند، البته در مصرف قندهای طبیعی نیز باید حد تعادل را حفظ نمود. قندهای طبیعی، قندهای ساده ای هستند که کبد به راحتی آنها را جذب می کند، در حالیکه قند های مصنوعی مثل قند و شکر و محصولات کارخانه ای همانگونه که اشاره شد بیشترین فشار رو به کبد و دیگر ارگانهای گوارشی وارد می کنند و مسبب بیماری های مختلفی می شوند.

گردآوری: میگنا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

raha
Iran, Islamic Republic of
میشه منبع این اطلاعاتو بگین؟نمیشه انقد ساده شکر رو مقصر این بیماریهایی دونست ک در علم براشون دلیل خاصی پیدا نشده،در مورد صحت برخی بندهای این مطلب واقعن باید تامل شه!
Iran, Islamic Republic of
اکر این همه ضرر برای شکر چرا همچنان تو لید ان ادامه دارد
زهرا س
Iran, Islamic Republic of
برای اینکه از نادونی ما پول به جیب بزنن... همیییین....
فاطمه
Iran, Islamic Republic of
کاملا با این مقاله موافقم.درگذشته بدلیل عدم مصرف این گوننه مواد و مصرف مواد طبیعی مردم شادتر ارامتر و سالمتر بودند عمرطولانی تری هم داشتند.الان مصرف اینگونه مواد و کلا تغذیه ناسالم باعث ابتلا به انواع بیماریها و کوتاه شدن عمر ادمها شده.روشهای تغذیه سالم رو اموزش بهتره از دوران مدرسه اموزش داد.
يحيي
Iran, Islamic Republic of
الان بيشتر مواد غذايي توليد داخل همش شيميايي شده
Iran, Islamic Republic of
ازمطالبشما.
ندا
Iran, Islamic Republic of
واقعا که باید تاسف خورد کسانی که این مطالبو قبول ندارن
ایلیا
Iran, Islamic Republic of
من کاملن موافق نظر شما هستم چون خودم از مصرف بیشتر شکلات در سن بیست سالگی دندان مصنوعی گذاشتم38 ساله
پریسا
Iran, Islamic Republic of
خدا به داد برسه
زهرا
Iran, Islamic Republic of
واقعا شکر از زهرمارم بدتره. خواهش میکنم دیگه کمتر استفاده کنید
Iran, Islamic Republic of
عاااااااااااالی ممنون
هادی
United States
من مدت طولانیه که اصلا قند یاشکر و یاحتی چایی نمی خورم،نوشیدنی که من استفاده می کنم یک نوع چای کوهی است که روزی یک لیوان از آن را همراه با کشمش میل میکنم،که هروز سلامتی رو بیشتری رو حس میکنم.
cyrus
Russian Federation
دادا چه احترامیم برای خودت میزاریا میل میکنم؟خخخخخخخخخخخخ
Iran, Islamic Republic of
ببخشید خیلی اغراق امیزه باورش مشکله مردم ما باید نصفشو تا حالا تلف شده باشند چرا زنده اند توی ایران مصرف شکر و قند خیلی بالاست
Iran, Islamic Republic of
قرار نیس کسی بمیره که حتما, همینکه بر اثر مصرف زیاد به انواع بیماریها مبتلا بشید وعمر طولانی ولی با زجر و انواع قرصها داشته باشید کافیه, من یکماه مصرف شکر رو کاملا قطع کردم پوستم مث آیینه میدرخشید
فاطی
Iran, Islamic Republic of
واااااااااااااای مامان تا حالا لابد انواع بیماری هارو کرفتم
صفدر علی شفاعت
Iran, Islamic Republic of
مصرف قند وشکر =قبر دو نبش در قازا ید
پریسا
Iran, Islamic Republic of
مطالبتون عالی بود خیلی ممنون
علیرضا
Iran, Islamic Republic of
با سلام خیلی عالی است. کاملا موافقم
Iran, Islamic Republic of
به نظرم میرسه گفته هاتون حقیقت داسته باسه
محمد
Iran, Islamic Republic of
در امریکا مثلی هست که میگه
از سه سفیدی حذر کن!!
هرویین، شکر ،نمک
هادی
Iran, Islamic Republic of
کاملاً موافقم، من خودم سنگ کلیه دارم از وقتی که شکر کم مصرف میکنم کلیه ام کم دچار درد و سوزش و سنگ میشن. کسانی هم که موافق این مقاله نیستن سخت در اشتباهن
بدنساز
Germany
من کاملا با این مطلب موافقم.حتی آرنولد(بزرگترین بدنساز دنیا)میگه اگه میتونستم ک فقط یه ماده را از مواد مصرفی روزانه مردم حذف کنم اون قند وشکر بود.
مریم
Romania
سلام من سالهاست قندو شکر استفاده نمیکنم تا جایی هم که امکان دارد از موادی که حاوی قند هستند دوری میکنم
NAVABEH NAJAF ZADE
Iran, Islamic Republic of
VAGHEN MATALEBESH ALI BOD
Amir
Iran, Islamic Republic of
احتیاجی نیست چای شیرین نشده بخورید. حتی عزیزان دیابتی میتوانند چایشان را شیرین کنند بدون یک گرم کالری به خونشان اضافه شود. فقط با عصاره استویران شما میتوانید همه مواد غذایی را شیرین کنید. ste
زلیخا گلعذاری
Iran, Islamic Republic of
سلام فرمایشاتون کاملا منطقیست من در سن 24 سالگی ارتروز مفصل ران گرفتم وتازه امروز در سن 49 سالگی مضرات شکرو فهمیدم هرچند دیر شده اما ضررو از هرجا بگیری منفعته مرسی از مقالتون.
roham
Iran, Islamic Republic of
با سلام متشکرم از مطالب بسیار عالیتون من حدود ۵ هفته ای هست قند مصنوعی ـ گلوکز استفاده نکردم خیلی با هفته اول فرق کردم حافظه کوتاه مدتم قوی تر شده ارامش تمرکز بیشتر توی کارهام دارم اصلا فکر نمیکردم مشکلات جور باجور گفته شده از همین قند مصنوعی باشه
متشکرم
Iran, Islamic Republic of
خاک توی سر کسی که قند و شکر زیادی میخوره
a.s
United Arab Emirates
سلام خسته نباشید سپاس خدا تن سالم بهتون بده پیرشید
علی
Iran, Islamic Republic of
بیکاری هم عوارض شکر نیست یا تحریم ها
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
نبود اضطراب مسئله ساز است،کمی اضطراب ارزش انطباقی دارد و اضطراب فراوان خرابی به بار می آورد.