پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۰ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۹:۰۱
کد مطلب: 35692
۰
وزیری تبیین کرد:

معنویت اساس سلامت فردی و اجتماعی است

شهرام وزیری روان‌شناس و عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات سرطان دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در گفت‌وگو با ایکنا با بیان اینکه مردم جهان به سوی معنویت چرخش پیدا کرده اند، اظهار کرد: بسیاری از مردم غرب به سوی ادیان و جهان‌بینی‌های توحیدی روی می‌آورند به سمت آن چیزی که به زندگی آنها معنا می‌دهد گرایش پیدا می‌کنند این دغدغه مهمی است که امروز بسیاری از آن به نام سلامت معنوی یادمی‌کنند.

وی افزود: خوشبختانه در کشور این امر مسأله جدیدی نیست بلکه مبتنی بر قدرت و عمق موجود در دین اسلام است که در تمامی شئونات زندگی مردم متبلور شده است.

وزیری ادامه داد: در حال حاضر به سرمایه قدیم معنویت، سرمایه جدیدی اضافه شده و امکاناتی را برای ما فراهم کرده که از آن مغفول مانده‌ایم متأسفانه به اندازه ارث اجتماعی مان نتوانسته‌ایم از آن استفاده کنیم.

وی تأکید کرد: امروزه این مسأله که معنویت می‌تواند علاوه بر سلامت روان بر سلامت جسم و اجتماع تأثیر بگذارد ثابت شده است؛ وقتی سبک زندگی خود را بر اساس معنویت قرار می‌دهید سلولهایتان تغییر پیدا می‌کند و بعضی از مواد تولید شده در بدن که در شرایط معمول ممکن است مضر باشد کاهش پیدا می‌کند.

عضو مرکز تحقیقات سرطان ادامه داد: بسیاری از مشکلات بین فردی در اثر معنویت حل و فصل می‌شود و رفتارهای خشن و موارد دیگر با فهم چگونگی این عمل کاهش پیدا می‌کند.

وی نگاه علمی را لازمه فهم معنویت دانست و اظهار کرد: چون زمان قانع کردن مردم با شواهد است باید ثابت شود زمانی که معنویت درمانی را برای کودکان و یا زنان مبتلا به سرطان پستان اجرا کردیم چه نتیجه‌ای حاصل شد. معنویت چه اتفاقی در زندگی آنها ایجاد کرد؟ وقتی اینها روشن شد مردم معنای اصلی معنویت را درک می‌کنند.

وزیری بیان کرد: معنویت فهمی است که به همراه آن نماز خواندن و تلاوت قرآن نیز شکل دیگری پیدا می‌کند همسرداری و بچه‌داری و... معنای دیگری پیدا می‌کنند.

وی خاطرنشان کرد: باید بیاییم از این سرمایه‌ای که دین مبین اسلام فراهم کرده مسئولانه به انسان‌ها نشان دهیم که چگونه می‌توانند زندگی خود را معنا بخشیده و به کمک آن سبک زندگی سالمی را برای خود و اجتماع فراهم کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "