پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۳۰ فروردين ۱۳۹۱ / ۰۴:۳۸
کد مطلب: 10392
۰
۲

برنامه‌هاي روز بزرگداشت سعدي اعلام شد+عکس

  برنامه‌هاي روز بزرگداشت سعدي اعلام شد. به گزارش ايسنا، کوروش کمالي سروستاني مدير مرکز سعدي‌شناسي در توضيحي گفت: معارف اسلامي و فرهنگ ايراني در آثار سعدي موضوع علمي همايش يادروز سعدي در سال 1391 است. شعر و نثر فاخر سعدي از يک‌سو ريشه در گنجينه قرآن کريم و حديث و معارف اسلامي دارد و از سوي ديگر برآمده از پرتو دل و احساس پاک و فرهنگ روزگار سعدي است. سعدي به فرهنگ‌هاي زمان خود اعم از فرهنگ ايراني و اسلامي تسلط داشته و کليات او نمادي پرشگون از فرهنگ اسلامي و ايراني است. احاديث نبوي، سرگذشت عارفان و علما و فيلسوفان جهان اسلام و سرزمين‌هاي عربي و فرهنگ مردم شيراز در آن روزگار، تنها بخشي از مآخذ و منابع سعدي در آفرينش آثار ماندگارش بوده است.

کمالي افزود: در پي برگزاري نشست‌هاي علمي يادروز سعدي در سال‌هاي گذشته با موضوع‌هاي مختلفي چون زندگي و دوران سعدي، گلستان، بوستان، غزل و قصيده، امسال سعدي‌پژوهان به بررسي «معارف اسلامي و فرهنگ ايراني» در آثار سعدي خواهند پرداخت و فيلسوفان معاصر ايران بر خوان سعدي گرد مي‌آيند تا به ديدگاه‌هاي فلسفي، حکمت نظري، حکمت عملي و عشق الهي او در آثارش بپردازند. او گفت: در نشست‌هاي علمي امسال که در ساعت 9 صبح روز پنج‌شنبه، 31 فروردين‌ماه، در تالار همايش‌هاي مرکز اسناد و کتابخانه ملي فارس برگزار خواهد شد، استادان بزرگوار «دکتر رضا داوري اردکاني» درباره «سعدي، مفتي ملت اصحاب نظر باز آمد»، دکتر غلامحسين ابراهيمي‌ ديناني درباره «حکمت نظري و حکمت عملي در آثار سعدي»، دکتر غلامرضا اعواني درباره «مذهب عشق الهي در غزليات سعدي»، «دکتر منصور رستگارفسايي» درباره «جلوه‌هاي فرهنگي و اخلاق اجتماعي در آثار سعدي»، دکتر سيروس شميسا درباره «علت سکوت سعدي» و دکتر محمدرضا خالصي درباره «نقد تطبيقي اخلاق در آثار سعدي و کانت» سخنراني خواهند کرد. مدير مرکز سعدي‌شناسي افزود: در تهران نيز با همت بخش فرهنگي شهر کتاب و همکاري مرکز سعدي‌شناسي در ساعت 3 بعدازظهر روزهاي سه‌شنبه و چهارشنبه، 29 و 30 فروردين‌ماه، با پژوهشگران ايران و روسيه نشست ويژه‌اي در شهر کتاب تهران با عنوان «سعدي و پوشکين» برگزار خواهد شد که در روز نخست استادان دکتر ميرجلال‌الدين کزازي درباره «دليري سعدي، بي‌باکي پوشکين»، ميخائيل سينلنيکوف شاعر و پوشکين‌شناس روس، درباره «سعدي در اشعار پوشکين»، دکتر حسن بلخاري درباره «مفهوم هنر در آثار سعدي» و دکتر زهرا محمدي درباره «دريچه‌هاي آشنايي پوشکين با شرق و ادبيات فارسي و مضامين مشترک اشعار پوشکين، سعدي و حافظ» سخنراني مي‌کنند. او در ادامه عنوان کرد: در روز دوم استادان کامران فاني درباره «پوشکين در ايران»، دکتر سعيد حميديان درباره «بت‌هاي شکستني در خواندن غزل‌هاي سعدي»، عليرضا دولتشاهي درباره «باغچه‌سراي، پيوندگاه ادب ايراني و ادب اسلاوي» و دکتر آبتين گلکار درباره «عناصر «درام مدرن» در نمايش‌نامه‌هاي پوشکين» سخنراني خواهند کرد.   گزارش تصویری/ آرامگاه سعدی شیرازی اول اردیبهشت هر سال در تقویم ایرانی روز بزرگداشت شیخ مصلح‌الدین سعدی شیرازی، شاعر و عارف بزرگ ایران، نام گرفته است.  
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

اون عكسي كه اول مقاله گذاشتين مقبره حافظ هست! نه مقبره سعدي!
معصومه
United States
واقعا شرم اور است..یعنی یک فرد با سواد توی سایت شما یافت نمیشد که بفهمه آرامگاه حافظ رو نباید با آرامگاه سعدی اشتباه بگیره؟؟؟؟؟بزرگداشت سعدی با پس زمینه آرامگاه حافظ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!! متاسفم
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه قدرت و جرات لازم است وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند.