چهارشنبه ۲۹ فروردين ۱۴۰۳ - 17 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۵ / ۰۱:۰۰
کد مطلب: 38112
۱

خطر ام اس چه کسانی را بیشتر تهدید می کند؟

دکتر بهرام هجرانی متخصص مغز و اعصاب گفت:ام اس بیماری اختلال در سیستم اعصاب است که در آن سیستم ایمنی بدن علیه سیستم عصبی فعال می شود و به رشته های اعصاب فرد آسیب وارد می کند.
هجرانی ادامه داد:این بیماری دلیل مشخصی ندارد و تا کنون فرضیه هایی درباره علل بروز ام اس مطرح شده است که ابتلا از طریق ویروس یکی از آن ها است و افرادی که در عرض های جغرافیایی بالاتر از خط استوا یعنی در نیم کره شمالی زمین زندگی می کنند بیشتر به این بیماری مبتلا می شوند، که فرضیه دیگر است.
 
وی افزود:کمبود ویتامین دی نیز یکی از عوامل تاثیرگذار در این بیماری شناخته شده است.
 هجرانی با تاکید به وجود نقش ژنتیک در امکان بروز این بیماری بیان کرد: اچ ال ای یک آنتی ژن عصبی است که طرح آن در افراد مختلف متفاوت است و با بررسی های انجام شده، پزشکان به این فرضیه رسیده اند که کسانی که یک طرح خاص از این آنتی ژن را دارند بیشتر به ام اس مبتلا می شوند و با انجام ازمایش اچ ال دی می توان تا حدودی امکان بروز این بیماری را پیش بینی کرد.
 
وی اظهار داشت:از آن جایی که تا کنون دلیل مشخصی برای بروز این بیماری کشف نشده است ،نمی توان راه هایی برای پیشگیری از این بیماری توصیه کرد ولی افراد با داشتن سبک زندگی سالم،خوراک مناسب،ورزش کردن و پرهیز از استرس می توانند تا حدودی از ابتلا به ام اس جلوگیری کنند.
 
هجرانی متذکر شد:ام اس به صورت های مختلفی در افراد بروز می کند، در برخی مبتلایان به صورت پیش رونده و در سایرین به گونه‌ای است که فرد در فواصل زمانی طولانی دچار حمله می شود.
 
وی اظهار داشت:افراد مبتلا به ام اس بسته به قسمتی از بدنشان دارد که در حمله عصبی به آن آسیب وارد شده و دچار مشکل می شوند برای مثال آسیب به مخچه باعث عدم تعادل و آسیب به عصب چشم با اختلال بینایی در بیمار همراه است.
 
این متخصص اعصاب ضمن اشاره به این نکته که ام اس در زنان 15 تا 30ساله شیوع بیشتری دارد تصریح کرد: هر چه قدر افراد در سنین پایین تری به این بیماری مبتلا شوند درمان آن راحت تر است و توصیه می شود افرادی که گرفتار این بیماری شده اند خود را در معرض گرما قرار ندهند و از استرس دوری کنند.
 
هجرانی یاد آورشد: فیزیوتراپی یکی از راه های درمانی موثر بر بهبود ام اس است و برای بازتوانی نقاطی از بدن که دچار ضعف شده اند استفاده می شود. درمان دارویی این بیماری با سه هدف درمان حمله های عصبی،کاهش تعداد دفعات این حملات و بهبود عوارض ناشی از حمله های عصبی بر بدن بیمار استفاده می شود.
 
هجرانی در پایان تاکید کرد:ام اس به طور مستقیم باعث مرگ افراد نمی شود و بیشتر مبتلایان به این بیماری به دلیل عدم تحرک و عفونت های تنفسی فوت می کنند، همچنین 70درصد مبتلایان به ام اس بعد از 15 سال دیگر نمی توانند از اندام های حرکتی خود به خوبی استفاده نمایند.
 
باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
آنكه مدام از كمبودها و ناراستي هاي زندگي خويش سخن مي گويد دوست خوبي براي تو نخواهد بود .