جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۳ آبان ۱۳۹۳ / ۱۷:۳۶
کد مطلب: 27501
۰

شمار روانشناسان در ایران از نرم جهانی پایین تر است

شمار روانشناسان در ایران از نرم جهانی پایین تر است
رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره گفت: شمار روانشناسان در ایران از نرم جهانی پایین تر است لذا باید با توسعه آموزش این نقیصه را اصلاح کرد.

سازمان خدمات مشاوره ای جوانان و پژوهشهای اجتماعی آستان قدس روز شنبه به نقل از 'دكتر عباسعلی اللهیاری' در 'نشست تخصصی چالشها و بایسته های اخلاقی در مشاوره و روان درمانی' در مشهد افزود : به ازای هر 18 هزار و 500 خانوار در ایران یک روانشناس و مشاور خانواده وجود دارد در حالی که نرم جهانی وجود یک روانشناس به ازای دو هزار و 500 خانوار است.

وی با اشاره به بودجه های نظام سلامت و کمبود اعتبار برای حل مشکلات حوزه روان درمانی گفت: باید بودجه بیشتری به این بخش اختصاص یابد تا با درمان ناراحتیهای روحی، در مسیر سلامت روان و پیشگیری از بیماریهای روانی و جسمانی گام بلندی برداریم.

رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره افزود: گرچه در مواد دوم و سوم طرح تحول سلامت سیاستهای ارتقا سلامت روان به صورت مبسوط بیان شده اما بخش اعظم بودجه در حوزه سلامت، به سلامت جسم اختصاص دارد که لازم است طبقه بندی این هزینه ها بر اساس شاخصهای استاندارد انجام گیرد.

وی با اشاره به دیگر مشکلات این حوزه گفت: یکی از مهمترین مشکلاتی که در حوزه روانشناسی و مشاوره با آن مواجهیم این است که برخی از افراد قائل به ارزشهای دینی و مبانی اسلامی در این حوزه نیستند در حالی که بین روانشناسی و مسائل فرهنگی، بومی و دینی ارتباط مستقیم وجود دارد.

اللهیاری با اشاره به پیشینه روانشناسی در ایران افزود: روانشناسی از سال 42 به بعد به عنوان یک رشته دانشگاهی در دانشگاه تهران تاسیس شد و پیشکسوتان روانشناس و مشاوران زحماتی فراوانی را در این حوزه کشیدند.

وی ادامه داد: از گذشته تاکنون خطاهای راهبردی مبنی بر اکتفا به ترجمه آثار روانشناسان غربی بدون بومی سازی مطالب انجام گرفته که با تاسیس سازمان نظام روانشناسی تا حدی این خطا جبران شد.

او تأسیس سازمان نظام روانشناسی را یکی از نقاط عطف و تاریخی در حوزه روانشناسی عنوان و بیان کرد: قبل از تاسیس این سازمان هویت حرفه ای مشاوران و روانشناسان مشخص نبود و دستگاه متولی روانشناسی در ایران وجود نداشت.

رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره همچنین گفت: ماده پنج قانون نظام روان شناسی بر اصل بودن مرجعیت این سازمان تاکید دارد لذا طبق توافقنامه مشترک، پلیس از ادامه فعالیت روان شناسان و مراکز مشاوره ای که از سازمان نظام روانشناسی مجوز نگرفته اند جلوگیری خواهد کرد و در بحث صدور مجوز برای مشاوره هیچ دستگاهی حق ورود ندارد.

وی پیرامون تلاشهای این سازمان برای مرجعیت آن در خصوص مجوزهای روانشناسی و مشاوره نیز اظهارداشت: امضای سند همکاری مشترک بین اداره کل پیشگیریهای فرهنگی و اجتماعی معاونت اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم قوه قضاییه با سازمان نظام روانشناسی و مشاوره جمهوری اسلامی ایران در همین ارتباط انجام شده است.

اللهیاری ادامه داد: سازمان نظام روانشناسی و مشاوره و سازمان بهزیستی درباره صدور مجوز مراکز خدمات روان شناسی و مشاوره و نظارت بر آن به موافقت اصولی رسیده اند و بر اساس این مصوبه مراکز خدمات روانشناسی و مشاوره برای صدور مجوزهای مراکز مشاوره باید به سازمان نظام روانشناسی مراجعه کنند.

وی در ادامه گفت: بر اساس تفاهمنامه جدید با وزارت ورزش و جوانان نیز صدور مجوز مراکز مشاوره ازدواج و خانواده بین سازمان و این وزارتخانه منعقد شده لذا مراکز مشاوره باید برای دریافت مجوز مشاوره با واحد ارزیابی صلاحیت این سازمان هماهنگ باشند.

رییس سازمان نظام روانشناسی و مشاوره افزود: تمامی خدمات در حوزه روانشناسی و مشاوره به جز استاد دانشگاه و عضو هیات علمی شدن نیازمند اجازه سازمان نظام روانشناسی کشور است.

وی گفت: اگر ساماندهی مراکز مشاوره در دولت قبلی با تفسیر غلط به سازمان بهزیستی و وزارت ورزش و جوانان ارجاع داده شد تا مشاوره های خانواده، ازدواج، تحصیل و اشتغال زیر نظر آن سازمانها انجام شود، اکنون دلیلی بر توسعه این بی قانونیها وجود ندارد.

وی افزود: در آن زمان هم به مجلس شورای اسلامی از سوی سازمان نظام روانشناسی نامه ای ارسال لذا حکم مزبور باطل اعلام شد زیرا اختیار صدور مجوز دفا تر مشاوره و روانشناسی باید زیر نظر نظام روانشناسی ایران باشد.

پیش از این شمار روانشناسان فعال در ایران شش هزار و 500 نفر و نیاز کشور به متخصصین این حرفه 17 هزار نفر اعلام شده بود.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
آنكه مدام از كمبودها و ناراستي هاي زندگي خويش سخن مي گويد دوست خوبي براي تو نخواهد بود .