جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲ شهريور ۱۳۹۳ / ۰۱:۲۷
کد مطلب: 26601
۱
به دنبال اخبار منتشره در شبکه‌های اجتماعی؛

احتمال وقوع زلزله‌ی شدید در تهران شایعه است

هیچ کس قادر به پیش بینی دقیق زمان و مکان وقوع زلزله نیست
به گزارش باشگاه خبرنگاران،  این روز ها با ادامه‌دار شدن پس لرزه‌ها در استان ایلام، بازار شایعات نیز داغ شده است. یکی از این شایعات که در فضای مجازی نیز منتشر شده است، خبر از احتمال وقوع زلزله‌ی شدید در تهران می‌دهد. 
 
امین عباسی، دبیر انجمن علمی موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران، اما این شایعات را بی اساس خواند و در گفتگو با خبرنگار علمی باشگاه خبرنگاران گفت:  در حال حاضر هیچ کس در هیچ کجای دنیا قادر به پیش بینی دقیق زمان و مکان وقوع زلزله نیست.
 
این شایعه که از زبان "سازمان زلزله نگاری دانشگاه تهران" نقل شده است، با توجه به پس لرزه های ایلام، خبر از احتمال وقوع زلزله در 48 ساعت آینده داده و در مورد باز شدن "گسل دماوند" و "فعال شدن آتشفشان دماوند" هشدار داده است.
 
 عباسی اضافه کرد: استفاده از عنوان "سازمان زلزله نگاری دانشگاه تهران" خود گواه کذب بودن این خبر است چرا که نهادی با این نام نداریم. بلکه "مرکز لرزه نگاری کشور" وابسته به موسسه ژئو فیزیک دانشگاه تهران در این زمینه فعالیت می‌کند.
 
وی افزود: موسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران، تنها پس از گذشت 5 الی 15 دقیقه از وقوع زلزله قادر است خبر حادث شدن آنرا اعلام کند. و حتی اگر بدانیم زلزله‌ای قرار است به وقوع بپیوندد، حتما و قانونا پیش از همه نهاد‌هایی چون سازمان مدیریت بحران و ریاست جمهوری در جریان قرار می‌گیرند و پیش از همه، نیرو های امداد و نجات برای اقدامات اولیه در جریان قرار می‌گیرند. و حتی در این شرایط نیز کسی حق ندارد به تشویش اذهان عمومی بپردازد.
 
دبیر انجمن علمی موسسه ژئوفیزیک، همچنین عنوان " گسل دماوند" را غلط دانست و گفت: اگر چه نمی‌توان وقوع زلزله را پیش بینی کرد اما می‌توان گفت در کدام مناطق احتمال وقوع زمین لرزه وجود دارد. 
 
وی تصریح کرد: استان تهران، در لبه جنوبی مرکز منطقه‌ی لرزه خیز البرز واقع شده است که در اطراف آن گسل مشا، گسل ری، کهریزک و ... وجود دارند و چون قبلا سابقه‌ی زلزله در این منطقه وجود داشته، پس در آینده هم باید انتظار چنین پدیده‌ای را داشته باشیم.
 
وی اضافه کرد: اگر دوره‌ی بازگشت زلزله‌ها را در نظر بگیریم، در حال حاضر باید انتظار وقوع زمین لرزه‌های حدود 6 ریشتری را در تهران داشته باشیم اما این بدان معنا نیست که زمان دقیق آن را می‌دانیم. بلکه ممکن است امروز، فردا یا ده سال دیگر رخ دهد.
 
وی در رابطه با ارتباط زلزله‌های ایلام و فعال شدن گسل های تهران نیز اذعان داشت: از نظر ساختاری و زمین شناختی، منطقه ایلام جزو ساختار زاگرس است در حالی که تهران در ساختار البرز قرار گرفته است که از نظر لرزه خیزی، هیچ ارتباط معنا داری بین این دو پوسته وجود ندارد.
 
عباسی همچنین اضافه کرد: در مورد کوه دماوند، و با توجه نزدیکی آن به گسل مشا، تاکنون هیچ ارتباط مستند و شناخته شده‌ای بین فعالیت آتشفشانی این کوه و زلزله‌های گسل مشا شناخته نشده است اما تحقیقات زیادی در این زمینه انجام شده و در حال حاضر نیز دانشمندان در حال بررسی این موضوع هستند.
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
نمی توانی به عقب برگردی و شروع را عوض کنی، ولی می توانی از جایی که هستی آغاز کنی و پایان را عوض کنی...