شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳۱ فروردين ۱۳۹۵ / ۱۲:۴۵
کد مطلب: 36629
۰

علائم اختلالات روانی در آستانه سالمندی

علائم اختلالات روانی در آستانه سالمندی
به گزارش میگنا علی رضا شفیعی کندوانی، روانپزشک و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی در گفتگو با باشگاه خبرنگاران ، با بیان اینکه، به طور معمول بازنشستگی با آغاز دوره سالمندی مصادف است، افزود : در این دوران به طور طبیعی افراد با افت قوای جسمی ( کاهش حواس پنجگانهٔ ، بینایی ، شنوایی و ... ) و افت قوای شناختی ( کاهش توجه ، تمرکز ، یادگیری ، حفظ و پایداری مطالب و ... ) مواجه می شوند که البته این امر یک روند طبیعی است و بیماری محسوب نمی شود، مگر در مواردی که شدت عوارض باعث مختل شدن زندگی ، یا اختلال در عملکرد حوزه های کاریشان شود .

این روانپزشک، افزود: مصادف شدن سالمندی ( افت قوای جسمی و شناختی ) با بازنشستگی ( خارج شدن از شبکه کاری )، می تواند فرد را مستعد یکسری از بیماری های روحی و روانی کند که در رأس آنها افسردگی قرار دارد ، علاوه بر این ، ازدواج و جدا شدن فرزندان از منزل والدین( سندروم آشیانهٔ خالی ) و همچنین از دست دادن شریک زندگی ، نیز در این دوران می توانند مزید بر علت و باعث وخامت اوضاع شود.

وی ادامه داد : اختلالات روحی، روانی افراد می تواند با علائمی همچون : حس غم و تنهایی ، بی کفایتی و ترس از آینده ، کسالت و گوشه گیری ، ناامیدی و عدم لذت از زندگی، بیخوابی و یا پر خوابی ، اضطراب و استرس و ...، و همچنین اختلال در عملکرد جسمی مانند ضعف در حافظه ، توجه ، تمرکز ، یادگیری ، عضلات و ... ، همراه باشند، بیماری هایی نظیر آلزایمر و افسرگی نیز در این دوران امکان بروز بیشتری دارند .

دکتر شفیعی کندوانی در بخش پایانی تصریح کرد: درحفظ سلامت جسم و روان این قشر ، شبکه های اجتماعی و بین فردی مثل : دوستان، فرزندان ، خانواده ، اقوام و ... ،نقش مهمتری نسبت به دیگر عوامل و سازمان ها دارند، در نتیجه مکانیزم های دفاعی و سازگاری این افراد با شرایط ، باید توسط خانواده و اطرافیان تقویت شود و سعی در حفظ هرچه بیشتر در روابط اجتماعی شان کنند.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!