پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۱ مرداد ۱۳۹۳ / ۰۲:۳۸
کد مطلب: 26288
۰
متخصص کلیه و مجاری ادرار:

شب ادراری در 99 درصد موارد به خودی خود بهبود می‌یابد

سید مسعود سجادی، متخصص کلیه و مجاری ادرار در گفت و گو با فارس اعلام کرد، شب اداری معمولا در سنین بین 6 تا 14 سال درمان‌پذیر است و پس از 14 سالگی شب ادراری‌های اولیه از بین می‌رود.

این متخصص کلیه و مجاری ادرار گفت: شب ادراری در دو نوع اولیه و ثانویه وجود دارد؛ شب ادراری‌هایی که معمولا زمینه ارثی دارند، در دسته اولیه قرار می‌گیرند و مواردی که مربوط به ناهنجاری یا مشکلات دستگاه ادراری است، شب ادراری ثانویه نامیده می‌شود که در هر دومورد در دختران با عفونت ادراری همراه است.

وی تاکید کرد: برای تشخیص علت شب ادراری، حتما بررسی سیستم دستگاه ادراری با سونوگرافی، آزمایش ادرار و در مواردی عکس‌های رنگی از کلیه یا مثانه یا نوار مثانه احتیاج است.

سجادی در تشریح دلایل شب ادراری اظهار داشت: زمینه‌های ارثی در بروز شب ادراری بسیار شایع است ولی زمینه‌های ثانوی از قبیل عملکرد کلیه، متابولیسم بدن مانند قند و افزایش اوره نیز در بروز آن نقش زیادی دارد که باید مورد بررسی قرار بگیرد.

این متخصص کلیه و مجاری ادرار در زمینه راه‌های درمان شب ادراری نیز گفت: شب ادراری از دو راه دارویی و بیوفیدبک درمان می‌شود؛ در درمان بیوفیدبک در لباس یا روی تخت بیمار سنسورهایی قرار می‌گیرد که هم‌زمان با خیس شدن لباس بیمار سوت کشیده و وی را بیدار می‌کند؛ این روش پس از مدتی کوتاه (حدود یک ماه) بصورت شرطی باعث می‌شود بیمار پیش از ادرار کردن از خواب بیدار شود.

وی درباره درمان‌های دارویی نیز گفت: درمان‌های دارویی نیز برای شب ادراری وجود دارد که یک نمونه از آن، قطره‌هایی است که از طریق بینی مصرف می‌شود و درمان آن یک سال به طول می‌انجامد.

این متخصص کلیه و مجاری ادرار همچنین تاکید کرد: در 99 درصد موارد فرد مبتلا به شب ادراری به خودی خود بهبود می‌یابد و یک درصد دیگر نیز که پس از 14 سالگی همچنان باقی می‌ماند، به بررسی بیشتر مثل نوار مثانه و بررسی‌های سیستم ادراری نیاز دارد.

به گفته سجادی، سیستم دستگاه ادراری در تمامی مبتلایان به شب ادراری باید بطور کامل با استفاده از سونوگرافی و آزمایش کشت کامل ادرار که نشاندهنده عملکرد کلیه است، مورد بررسی قرار گیرد.

وی درباره راه های درمان شب ادراری نیز تصریح کرد: شب ادراری های اولیه نیازی به جراحی ندارد اما اگر شب ادراری ناشی از بیماری‌های عصبی مثانه یا اختلال کار سیستم دستگاه ادراری باشد، احتمال جراحی وجود دارد.

این متخصص کلیه و مجاری ادرار درباره عوارض شب ادراری بر بدن گفت: شب ادراری‌های اولیه معمولا عوارضی ندارد ولی شب ادراری‌های ثانویه چون ناشی از بیماری‌های کلیه یا مثانه است عوارض خاص خودش را به همراه دارد؛ به همین دلیل توصیه می‌شود اکثر بچه ها از نظر سیستم ادراری در بدو تولد معاینه شوند که روش تشخیص این بیماری خیس شدن بچه‌ها، ‌سونوگرافی نوار مثانه و عکسبرداری از سیستم دستگاه ادراری است.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
برای کشتی های ساکن، موج های دریا تصمیم می گیرند!