شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۳ / ۱۶:۳۲
کد مطلب: 25478
۰
۱
در گفت وگو با مشاور عالي سازمان سنجش مطرح شد

14توصيه سازمان سنجش به کنکوري‌ها

14توصيه سازمان سنجش به کنکوري‌ها
شمارش معکوس براي رقابت بزرگ علمي در آزمون سراسري بين يک ميليون و ۳۱هزار و ۳۲۲داوطلب آغاز شده است و چند روز ديگر(پنجم، ششم و هفتم تيرماه) ۶۰۸ هزار و ۸۵۲زن (59.04درصد) و ۴۲۲هزار و ۴۷۰مرد(40.96درصد) پشت صندلي حوزه هاي امتحاني خواهند نشست که با نزديک شدن به ماراتن کنکور مشاور عالي سازمان سنجش14 توصيه را به داوطلبان کنکور ارائه کرد. در خور اشاره است داوطلبان گروه آزمايشي علوم رياضي و فني در مجموع، ۲۲۲هزار و ۵۰۷ نفر، داوطلبان گروه علوم تجربي، ۵۲۲هزار و ۸۳۳نفر و داوطلبان گروه علوم انساني، ۲۶۳هزار و ۷۲نفر متقاضيان آزمون سراسري را تشکيل مي دهند؛ همچنين ۱۳هزار و ۷۲۷ داوطلب در گروه آزمايشي هنر و ۹هزار و ۱۸۳داوطلب نيز در گروه زبان شرکت کرده اند.

مشاور عالي سازمان سنجش آموزش کشور با بيان اين که کارت شرکت در آزمون مذکور از روز يکشنبه، اول تير لغايت روز چهارشنبه ۴تير به همراه دفترچه راهنماي شرکت در آزمون براي مشاهده و چاپ روي سايت سازمان سنجش به آدرسwww.sanjesh.org قرار خواهد گرفت، گفت: اگر داوطلبان در ۲ يا ۳ گروه آزمايشي متقاضي شرکت در آزمون شده اند، براي چاپ کارت شرکت در آزمون آن گروه ها نيز اقدام کنند.

توکلي توصيه کرد: هر داوطلب پس از چاپ کارت شرکت در آزمون اطلاعات مندرج روي آن را بررسي کند و اگر مغايرتي در آن وجود داشت، برابر دستورالعملي که در اطلاعيه توزيع کارت درج شده است، عمل کند.

وي يادآور شد: به تمامي داوطلبان توصيه مي شود مندرجات دفترچه راهنماي آزمون سراسري سال ۹۳ را به طور دقيق مطالعه کنند که در آن کلياتي براي برگزاري آزمون، آشنايي با پاسخنامه، نحوه علامت گذاري در آن، نحوه پاسخ گويي به سوالات، تاريخ و ساعت برگزاري آزمون و توضيحات لازم در زمينه هاي ديگر مطرح شده است.

مشاور عالي سازمان سنجش آموزش کشور افزود: هر داوطلب براي حضور در جلسه آزمون علاوه بر کارت شرکت در آزمون گروه آزمايشي مربوطه و اصل کارت ملي يا اصل شناسنامه عکس دار بايد چند مداد سياه نرم و پررنگ، مداد تراش، پاک کن و يک سنجاق يا سوزن همراه خود داشته باشد.

توکلي تصريح کرد: ضروري است که هر داوطلب با توجه به شماره داوطلبي که بالاي کارت وي به حروف و عدد درج شده است، آدرس محل برگزاري آزمون را که ذيل کارت درج شده است، شناسايي کند تا در روز برگزاري آزمون با آرامش کامل در جلسه حاضر شود.

وي به داوطلبان شهرهاي بزرگ مثل تهران، مشهد، شيراز، تبريز، اصفهان و اهواز و نظاير آن ها توصيه کرد: حتما يک روز قبل از اجراي آزمون، حوزه انتخابي را شناسايي کنند.

توکلي در ادامه با اشاره به اين که در حوزه آزمون محلي براي نگهداري وسايل اضافي پيش بيني نشده است، افزود: داوطلبان از آوردن وسايل اضافي مثل کيف و ساک دستي، کتاب، جزوه، هرگونه يادداشت، ماشين حساب، تلفن همراه، پيجر، تبلت و ... به جلسه آزمون اکيدا خودداري کنند و اگر داوطلبي عمداً يا سهواً هريک از اين وسايل را با خود به جلسه آزمون ببرد به عنوان متخلف تلقي مي شود و برابر قانون رسيدگي به تخلفات و جرايم آزمون هاي سراسري که بخشي از آن در اطلاعيه توزيع کارت درج شده است، با وي رفتار خواهد شد.

وي خاطرنشان ساخت: داوطلبان پس از ورود به حوزه امتحاني مربوطه با توجه به تابلوهاي راهنما در حوزه، سالن محل اجراي آزمون و صندلي خود را شناسايي کنند و پس از تطبيق شماره کارت و صندلي و اطمينان از يکسان بودن آن ها، روي صندلي خود بنشينند.

توکلي با اشاره به اين که به هريک از داوطلبان هريک از گروه هاي آزمايشي يک پاسخنامه داده مي شود، ادامه داد: در مستطيل بالاي پاسخنامه، شماره داوطلب، نام خانوادگي، نام و گروه آزمايشي درج شده است و پاسخنامه به همراه دفترچه آزمون هاي عمومي (دفترچه شماره يک) که در يک بسته نايلوني است به داوطلب تحويل و تاکيد مي شود در مستطيل بالاي پاسخنامه مطلقاً نبايد چيزي نوشت يا علامتي گذاشت در غير اين صورت فرد متخلف شناخته خواهد شد.

مشاور عالي سازمان سنجش آموزش کشور گفت: داوطلبان به محض دريافت پاسخنامه بايد شماره آن را با شماره صندلي و شماره کارت شرکت در آزمون خود مقايسه کنند تا مطمئن شوند بين آن ها اختلافي نيست و در صورت مشاهده تفاوت، بي درنگ موضوع را به نزديک ترين مراقب اطلاع دهند و تا رفع اختلاف آن را پيگيري کنند. پس از آن لازم است، داوطلبان براساس دستوري که از بلندگو پخش مي شود، نسبت به تکميل مندرجات ذيل پاسخنامه شامل نام خانوادگي، نام و چند مورد ديگر که در پاسخنامه آمده است با مداد سياه نرم و پررنگ اقدام و آن را امضا کنند.

وي درباره شيوه درج پاسخ ها تصريح کرد: داوطلب محل مورد نظر خود در پاسخنامه را بايد با مداد سياه نرم و پررنگ و نه با خودکار و نه مداد کپي و نظير آن پر کند و براي آگاهي از نمونه صحيح به پاسخ نامه مندرج در دفترچه راهنما توجه شود.

وي با بيان اين که پاسخنامه به وسيله ماشين علامت خوان تصحيح مي شود، توصيه کرد: از تاکردن، کثيف کردن و هر نوع علامت گذاري روي پاسخ نامه خودداري شود و جواب ها فقط در پاسخنامه با پرکردن محل مخصوص آن مشخص شود. محل پاسخ ها بايد پررنگ و يکنواخت پر شود و پاسخ هايي که به هر شيوه ديگري در پاسخنامه مثلاً با علامت ضربدر و يا به طور کامل و يکنواخت پررنگ نشود و يا در دفترچه آزمون علامت گذاري و نوشته شود، قابل تصحيح و نمره گذاري با ماشين نخواهد بود.

توصيه بعدي مشاور عالي سازمان سنجش آموزش درباره شيوه پاسخ دادن به سوالات بود: در تست هاي ۴ گزينه اي براي هر پاسخ صحيح ۳ نمره مثبت و براي هر پاسخ غلط به منظور خنثي کردن پاسخ هاي حدسي يا تصادفي يک نمره منفي منظور خواهد شد؛ بر اين اساس توصيه مي شود داوطلبان اگر پاسخ صحيح سوالي را اصلا نمي دانند به آن سوال اصلاً جواب ندهند زيرا به سوالات بدون جواب، نمره منفي يا مثبت تعلق نمي گيرد و اگر بيش از يک پاسخ داده شود، همه پاسخ ها غلط محسوب خواهد شد و نمره منفي تعلق خواهد گرفت.

توکلي افزود: در آزمون سراسري سال ۹۳، تمامي سوالات آزمون عمومي (دفترچه شماره ۱) و اختصاصي (دفترچه شماره ۲) داوطلبان هريک از گروه هاي آزمايشي، شخصي سازي شده و شماره داوطلب، نام خانوادگي و نام داوطلب روي جلد دفترچه آزمون درج شده است و داراي تنوع نيز مي باشد.

وي يادآور شد: داوطلبان گروه علوم تجربي که داراي ديپلم بهياري يا بهيار شاغل هستند، بايد علاوه بر پاسخ گويي به دفترچه هاي شماره ۱ و ۲ به سوالات دروس اختصاصي بهياري که در دفترچه شماره ۳ چاپ شده و داوطلبان گروه علوم انساني داراي مدرک پيش دانشگاهي علوم و معارف اسلامي بايد به سوالات دروس اصول عقايد و فقه در مدت زمان معين پاسخ دهند.

مشاور عالي سازمان سنجش آموزش در ادامه، توصيه کرد: براي پاسخ گويي به سوالات ضرورت دارد، داوطلبان متن هر سوال را به طور دقيق مطالعه و سپس با توجه به گزينه هاي پيشنهادي، صحيح ترين گزينه يا گزينه صحيح را انتخاب کنند.

توکلي با توجه به وضعيت باقيمانده تا زمان برگزاري آزمون، گفت: در اين فرصت داوطلبان منحصراً به مرور مطالبي که در آن اشکال داشته اند، بپردازند و به منظور کسب آمادگي براي حضور در آزمون و پاسخ گويي به سوالات و مديريت زمان به خودآزمايي بپردازند. در اين وضعيت داوطلب مي تواند از دفترچه هاي آزمون هاي عمومي واختصاصي گروه آزمايشي انتخابي از آزمون سال گذشته يعني سال ۹۲ براي اين منظور استفاده و با رعايت ضوابط نسبت به پاسخ گويي به آن ها اقدام کند و پس از پايان هر جلسه آزمون از خود، شماره سوال يا سوالاتي را که به آن ها پاسخ نداده و يا پاسخ اشتباه داده است، يادداشت کند و به يادگيري آن ها بپردازد.

وي ادامه داد: بديهي است داوطلب با اجراي آزمون در هر روز، اعتماد به نفس کافي به دست مي آورد و به دور از اضطراب و نگراني و با آرامش کامل مي تواند در جلسه آزمون حاضر شود و برابر دستورالعمل هاي مربوطه به سوالات پاسخ دهد.

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

داوطلب
Iran, Islamic Republic of
داوطلبان براساس دستوري که از بلندگو پخش مي شود...
اون دستورات از بلندگو رو میزارین پای 75 دقیقه عمومی؟!یا اینکه قبل شروع آزمون؟!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
برای انسان نابینا شیشه و الماس فرقی ندارد اگر کسی قدرتان را ندانست فکر نکنید شیشه اید یقین بدانید که او نابیناست ...