جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۹ آذر ۱۳۹۵ / ۱۳:۲۸
کد مطلب: 39266
۱

داوطلبان پزشکی مجاز به ادامه تحصیل مجدد در دوره های رایگان شدند

داوطلبان پزشکی مجاز به ادامه تحصیل مجدد در دوره های رایگان شدند

به گزارش میگنا دکتر ابراهیم خدایی در گفتگو با مهر افزود: بر اساس رای دیوان کسانی که قبلا در دوره روزانه در مقطع لیسانس تحصیل کرده اند و اکنون در رشته های دکتری حرفه ای پزشکی، دندانپزشکی و داروسازی نیز در دوره روزانه قبول شده اند، مجازند در این دوره قبولی تحصیل کنند. پیش از این اجبار بود که برای ادامه تحصیل به پردیس های شهریه ای بروند اما اکنون این اجبار با رای دیوان برداشته شد.

وی گفت: دیوان عدالت اداری در واقع در رای جدید خود آرای سال های ۹۲ و ۹۴ خود را تثبیت کرده است و این آرا بیشتر ناظر به رشته های علوم پزشکی است. در آن آرا تاکید شده بود که نمی توان افراد را اجبار کرد که پس از قبولی دوباره در دوره روزانه، برای ادامه تحصیل به پردیس بروند و شهریه بدهند.

خدایی افزود: در انتهای رای دیوان عدالت اداری تاکید شده است که یک بار در سال ۹۲ و یک بار در سال ۹۴ آیین نامه های اجرایی مورد شکایت را ابطال کرده، در واقع در رای جدید مجددا آنها را ابطال کرده است.

وی خاطرنشان کرد: وقتی به آرای سال ۹۲ و سال ۹۴ برگردیم مشاهده می کنیم که دیوان، مصوبه شورای عالی برنامه ریزی وزارت بهداشت را ابطال کرده است. البته موضوع تحصیل رایگان دانشگاه های وابسته به وزارت علوم نیز در همان آرای سال ۹۲ و سال ۹۴ مطرح بود که ما در سازمان سنجش برداشت خودمان را اعلام کردیم.

رئیس سازمان سنجش با اشاره به اینکه تمامی شاکیان مربوط به رشته های پزشکی هستند، گفت: پیش از این برخی که در دوره روزانه و در مقطع لیسانس تحصیل کرده بودند مجددا اقدام به شرکت در آزمون کرده و وقتی وارد رشته پزشکی روزانه شدند، وزارت بهداشت بر اساس مصوبه شورای عالی برنامه ریزی به آنها اعلام کرده است که باید در پردیس شهریه پرداز ادامه تحصیل دهند. این داوطلبان نسبت به این موضوع شکایت کردند.

وی اضافه کرد: دلیل داوطلبان این بود که این دو تحصیل در دو مقطع جداگانه بوده است. دیوان عدالت اداری نیز سال های ۹۲ و ۹۴ نسبت به این موضوع رای صادر کرد و ما نیز عینا رای دیوان را به وزارت بهداشت فرستادیم. سازمان سنجش در بحث آیین نامه ها و قوانین در ارتباط با وزارتخانه ها به صورت مستقیم سیاستگذاری نمی کند و تنها رای دیوان را ارسال می کنیم و این وزارتخانه ها هستند که باید اعلام کنند چه موضوعی در دفترچه کنکور درج شود.

خدایی خاطرنشان کرد: در واقع آنچه در دفترچه کنکور درج شده است با نامه های رسمی وزارت بهداشت بوده است. این موضوع امسال هم خواهد بود و رای دیوان در حکم قانون است و ما باید آن را اجرا کنیم. هم ما به عنوان سازمان سنجش و هم وزارت بهداشت این قانون را اجرا می کنیم.

وی یادآور شد: آرای دیوان در این موضوع در حوزه وزارت علوم چندان مصداق ندارد. چرا که در دانشگاه های وابسته به وزارت علوم دو شکل برخورد می شود. فردی که از آموزش رایگان دانشگاهها استفاده می کند یک سری تعهدات دارد یا آن تعهدات را انجام می دهد و یا پول آموزش رایگان خود را پرداخت می کند و هر مقطعی که علاقمند است می تواند ادامه تحصیل دهد. اگر فرد تعهد خود را به انجام نرساند در صورت قبولی در دوره روزانه باید شهریه آن را پرداخت کند. 

رئیس سازمان سنجش تاکید کرد: شکایت داوطلبان و رای دیوان ناظر بر رشته های علوم پزشکی است و ما هم به عنوان سازمان سنجش موظف هستیم که آن را اجرا کنیم و اجرا خواهیم کرد. 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
تا حالا هيچ آدم قوى اى كه گذشته آسونى داشته باشه نديدم .