سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ / ۰۹:۳۳
کد مطلب: 23786
۰
رئيس مرکز تحقيقات سرطان:

۸۰ درصد هزينه درمان سرطان را بيماران مي پردازند

به گزارش فارس، محمد اسماعيل اکبري، با بيان اين که علم امروز ثابت مي کند که سرطان، بيماري لاعلاجي نيست، افزود: طبق همين داده هاي علمي، اگر رفتار مناسب داشته باشيم، مي توان تا 40 درصد از بروز سرطان پيشگيري کنيم.
رئيس مرکز تحقيقات سرطان با بيان اينکه جايگاه مديريتي علمي در مديريت بيماري ها به ويژه در سرطان خيلي پايين است، گفت: اما از سويي تجاري سازي در اين حوزه رشد بسيار زيادي داشته است. يکي از حوزه هاي بسيار خوب براي ورود واقفان، حوزه خدمات درمان است، اين هزينه ها باعث مي شود 20 درصد از جامعه بيماران به زير خط فقر بروند.

 

بسياري از هزينه کردها به جا نيست

اکبري به ميزان چشمگير قابل پيشگيري بودن سرطان نيز اشاره کرد و گفت: متأسفانه ما در اين زمينه خيلي فعال نبوده ايم. از نظر درمان هم مشکلاتي داريم و بسياري از هزينه کردهاي ما به جا نيست؛ بسيار پيش آمده است که داروهايي با قيمت بسيار بالا تهيه مي کنيم و به بيمار مي دهيم اما خيلي به اثربخشي آن ها توجه نمي شود.

 

ايران؛ در صدر روند رشد سرطان

اين فوق تخصص جراحي غدد و سرطان در بخش ديگري از سخنان خود به ويژگي هاي سرطان در ايران پرداخت و اظهار کرد: سالانه 85 هزار مورد جديد تاييد مي شود که احتمالاً به زودي به 90 هزار مورد خواهد رسيد. نکته ديگر آنکه در رابطه با ميزان رشد سرطان، ايران در صدر کشورهاي جهان قرار دارد؛ هيچ کشوري به اندازه ما روند رشد سرطان ندارد.رئيس مرکز تحقيقات سرطان ادامه داد: ميزان افراد مبتلا به سرطان در مردان کشور ما 140 در صد هزار نفر است که در کشورهاي غربي بين 500تا 700در هر صد هزار نفر است اما در آن کشور ها روند صعودي سرطان، تقريباً متوقف شده است.

اين استاد دانشگاه علوم پزشکي شهيد بهشتي گفت: البته اين موضوع چند علت دارد، به دليل اينکه ساختارهاي بهداشت در کشور ما خوب بوده، نرخ اميد به زندگي نسبت به اوايل انقلاب از 36سال به بالاي 70 سال رسيده است و به طور طبيعي وارد سن ابتلا به سرطان (سن بالاي 50سال) شده ايم. همين موضوع ۷۰ درصد از ميزان رشد سرطان را باعث مي شود. اين عامل قابل پيشگيري نيست و بنا بر همين دليل سرطان هميشه رو به رشد خواهد بود.اکبري افزود: علت ديگر اين فراواني عوامل خطرزا مثل دخانيات، الکل، نوع فعاليت فيزيکي و رژيم غذايي است؛ در تمام اين عوامل خطر، کشور ما رشد بالايي دارد. براي نمونه در مصرف دخانيات در ميان افراد بالغ از 11درصد به 15درصد رسيده ايم و ميزان مصرف دخانيات زنان تقريباً دو برابر شده است.

 

افزايش استرس هاي رواني به دليل کاهش معنويت

وي عنوان کرد: افزايش استرس هاي رواني به دليل کاهش معنويت در زندگي افراد جامعه خود دليل ديگري است که به افزايش سرطان کمک مي کند. متأسفانه تنها زماني که هيچ چاره اي نداريم به ائمه اطهار(ع) متوسل مي شويم.رئيس مرکز تحقيقات سرطان با بيان اينکه در ميان سرطان هاي شايع در کشور ما، در ميان مردان شايع ترين مربوط به معده است که کشنده ترين سرطان در کشور نيز هست، گفت: نکته مهم آنکه بيشتر عواملي که باعث ايجاد اين سرطان مي شود قابل پيشگيري است و در دنيا کم کم در حال برچيده شدن است و به رده هاي دهم تا يازدهم رسيده است.

وي افزود: اما اين سرطان در کشور ما در صدر فهرست قرار دارد. رعايت بهداشت دهان و دندان، داشتن دندان هاي سالم، کاهش مصرف نمک و... عواملي است که به کاهش و جلوگيري از سرطان معده کمک مي کنند و البته همه در دين ما وجود دارد.اکبري همچنين به آمار بالاي مرگ و مير بيماران مبتلا به سرطان معده اشاره کرد و گفت: در وضعيت فعلي حداکثر حدود 13درصد از مبتلايان به سرطان معده تا 5 سال زنده مي مانند و بيش از 50 درصد از آنها حتي يک سال پس از تشخيص زنده نمي مانند.

وي ادامه داد: در زنان شايع ترين سرطان، سرطان سينه است. امکان اينکه اين بيماري زود تشخيص داده شود و بيمار يک زندگي طبيعي داشته باشد وجود دارد اما باز هم پنجمين علت مرگ و مير در ميان زنان همين سرطان است.رئيس مرکز تحقيقات سرطان با بيان اينکه سرطان روده بزرگ، مثانه، پروستات، تخمدان و تيروئيد در رتبه هاي بعدي قرار دارد، گفت: سرطان به جز گرفتاري هايي که دارد خرج هم دارد، سالانه 6 هزار ميليارد تومان هزينه مستقيم سرطان است.

وي گفت: در واقع نزديک به 80 درصد از کل اين هزينه ها بر عهده خود بيمار است که ظلم عجيبي به بيمار روا مي شود. اين رقم تنها هزينه مستقيم است که قطعاً دو يا سه برابر اين رقم به شکل غير مستقيم به بيمار و خانواده او تحميل مي شود.اين استاد دانشگاه گفت: يکي از حوزه هاي بسيار خوب براي ورود واقفان حوزه خدمات درمان است. هزينه هاي درمان باعث مي شود 20 درصد از جامعه بيماران به زير خط فقر بروند؛ بايد کاري کنيم اين آمار کاهش پيدا کند.
رئيس مرکز تحقيقات سرطان در ادامه از طرح فروش اوراق وقف براي احداث بيمارستان تخصصي سرطان استقبال کرد و گفت: بالاخره يک قدم در اين حوزه برداشته شده است و بايد سازمان اوقاف را تشويق کنيم و من تقاضا دارم حوزه اجراي اين طرح به امور نرم افزاري هم گسترش يابد.

 

30درصد از شيمي درماني هاي سرطان سينه در ايران غيرضروري است

اکبري گفت: بار اصلي درمان در بيماري سرطان بر عهده جراح است که وضع کشور در پراکندگي جراحان مطلوب است. همچنين در راديوتراپي ها استانداردهاي ما در سطح مطلوب جهاني است اما به دليل پراکندگي اوضاع به هيچ وجه مناسب نيست.وي گفت: مورد سوم نيز به شيمي درماني باز مي گردد که متأسفانه ميزان آن در کشور ما در بالا ترين سطح در دنيا قرار دارد. براي نمونه 30درصد از شيمي درماني هاي سرطان سينه در ايران غير ضروري است.

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
كاغذ سفيد را هر چقدر هم تميز و زيبا باشد كسی قاب نمی‌گيرد، برای ماندگاری در ذهن‌ها بايد حرفی برای گفتن داشت