پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۶ آذر ۱۳۹۳ / ۱۰:۴۳
کد مطلب: 28240
۱

آسيب روحي دختر و نگراني‌هاي مادر؛ پيامدهاي يک ارتباط ناسالم

آسيب روحي دختر و نگراني‌هاي مادر؛ پيامدهاي يک ارتباط ناسالم

 


آسيب‌هاي يک رابطه ناسالم
 

والدين گرامي، شدت آسيب‌هاي رواني و عاطفي بر اثر رابطه با جنس مخالف به راحتي قابل سنجش نيست. با توجه به اين که خانواده نوجواناني که در يک رابطه ناپسند شکست مي‌خورد و آسيب مي‌بيند، از لحاظ فرهنگي يکسان نيستند بنابراين نمي‌توان گفت اين روابط ناسالم آثار يکساني براي همه خانواده‌ها به جا خواهد گذاشت.

 

پيامدهاي يک ارتباط ناسالم

معمولا در اين ارتباط‌هاي ناسالم 2 نوع پيامد وجود دارد:
1-پيامدهاي کوتاه مدت مانند ترس، مشکلات رفتاري، کاهش عزت نفس و استرس که به گفته خودتان، دختر شما دچار مشکلاتي مانند ترس از جنس مخالف شده است.

2- پيامدهاي بلند مدت مانند ترس طولاني مدت از جنس مخالف و حتي گاهي افکار خودکشي يا اقدام به آن اما اين بدان معنا نيست که هر کسي که دچار چنين اشتباهاتي شد، تمامي اين پيامدهاي کوتاه مدت و بلند مدت براي او رخ خواهد داد. با اين حال توصيه هايي که در ادامه مطرح خواهد شد، مي‌تواند به شما کمک کند.
-

 

گوش دادن موثر به حرف‌هاي‌ دخترتان

بهتر است شما و ديگر اعضاي خانواده با برقراري رابطه مبتني بر اعتماد و حمايت، شرايط مناسبي را براي دخترتان فراهم کنيد. اين کار، مي‌تواند گام مهمي براي آگاه شدن او از احساسات عاطفي خود و همچنين بيان آن و در نتيجه آرامش يافتن او باشد. در چنين مواقعي بهترين اقدام اعضاي خانواده، گوش دادن به حرف‌هاي‌ فرد آسيب ديده و همدلي کردن با احساسات او به دور از هرگونه قضاوت، توصيه و نصيحت کردن است.

 

خودداري از رفتارهاي مخرب

اگر احيانا اعضاي خانواده شما به خاطر اشتباه دخترتان دچار احساساتي از قبيل شرم و سرافکندگي، خشم، احساس گناه و... شده‌اند. گاهي اين احساسات منجر به بروز رفتارهايي از جانب آن‌ها مي‌شود که در دختر 18 ساله تان احساساتي چون رها شدن، طرد شدن، خوار بودن و لکه ننگ بودن براي خانواده دست مي‌دهد.
توصيه مي‌شود اعضاي خانواده مراقب رفتارهاي خود باشند. چرا که اگر اعضاي خانواده و به طور کلي افراد مهم زندگي دخترتان با او رفتارهاي منفي چون عيب جويي کردن، سرزنش و تحقير کردن، غرغر کردن، تهديد و تنبيه کردن داشته باشند، اين کار باعث مي‌شود حس «احترام به خود» يا به عبارتي «عزت نفس» دخترتان به شدت آسيب ببيند.

 

پرهيز از دادن اطلاعات نادرست درباره جنس مخالف

به هيچ وجه براي ترساندن و براي ايمن کردن دخترتان از برقراري ارتباط‌هاي ناسالم در آينده، مبادرت به دادن اطلاعات نادرست درباره جنس مخالف نکنيد. اين کار باعث مي‌شود او تصوير ذهني غلطي از جنس مخالف پيدا کند. چنين تصويري اولا باعث ايجاد مشکلات سازگاري با جنس مخالف در محيط خانواده، کار، تحصيل و... مي‌شود ثانيا باعث مشکلاتي از قبيل مشکلات زناشويي در زندگي آينده اش خواهد شد.

علي زارعي کلات-کارشناس ارشد روان شناسي



نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
چه سكوتی دنیا را فرا می‌گرفت اگر هركس به اندازه عملش صحبت می‌كرد