پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۴ شهريور ۱۳۹۴ / ۲۱:۰۳
کد مطلب: 32731
۰

واکسن شیشه و مرفین مورد تایید سازمان غذا و دارو نیست

مهر:  دكتر رسول ديناروند روز چهارشنبه در حاشیه مراسم افتتاح خط توليد داروهاي خاص در شركت داروسازي عبيدی، به خبرنگاران گفت: بيش از ۱۰۰ شركت داروسازي فعال در كشور به طور ميانگين توانسته‌اند سالانه ۳۰ تا ۵۰ قلم داروي جديد كه در گذشته سابقه توليد آنها در كشور وجود نداشت را توليد

وی افزود: برخي از اين داروها بسيار مهم و حياتي هستند كه مي‌توانند بيش از ۱۰۰ ميليون دلار صرفه‌جويي ارزي براي كشور به همراه داشته باشند.

دیناروند ادامه داد: هدف از بازديد خود را افتتاح خط توليد داروهاي خاص عنوان كرد و افزود: برخي از داروها به شرايط GME ويژه نياز دارند و به دليل استفاده از آنها براي بيماري‌هاي صعب‌العلاج وخطرناك بودن محيط توليد، پرسنل توليد بايد شرايط ويژه‌اي را رعايت كنند.

معاون وزیر بهداشت با بيان اينكه تاكنون چندين شركت داروسازي در كشور اقدام به توليد داروهاي خاص كرده‌اند افزود: داروهاي خاص عمدتاً براي بيماران خاص توليد مي‌شوند و شاهديم كه اين گونه داروها در داخل كشور توليد مي‌شوند كه مي‌توانند از واردات دارو و خروج ارز از كشور كمك كنند.

وی همچنین خبر از تولید دارویی به صورت خوراکی برای بيماران هپاتيت C مزمن در كرمانشاه ظرف يك هفته آينده خواهد شد.

رئيس سازمان غذا و دارو با اشاره به امضا تفاهم‌نامه بين اين سازمان و سازمان نظام پزشكي گفت: بخشي از كارهاي اجرايي را به سازمان نظام پزشكي و همچنين انجمن داروسازان واگذار خواهيم كرد اما حوزه نظارتي كماكان توسط بازرسين سازمان غذا و دارو انجام خواهد شد.

ديناروند همچنين درخصوص اظهارات برخي مسئولان مبني بر گم بودن پرونده توليد كننده واكسن مرفين و شيشه در سازمان غذا و دارو گفت: چنين واكسنی با نام واكسن شيشه و مرفين وجود ندارد بلكه يك طرح تحقيقاتي بوده كه در آن درخصوص آنتي‌بادي كه بر عليه مرفين عمل خواهد كرد تحقيق شده و توسط خود محقق براي آن نام واكسن انتخاب شده و زماني كه تزريق آن صورت مي‌گيرد در بدن برعليه مرفين، آنتي‌بادي توليد مي‌شود و باعث جلوگيري از جذب مرفين در بدن خواهد شد.

وی با اشاره به مطالعات محقق مربوطه بر روي اين واكسن افزود: سازمان غذا و دارو اين واكسن را تائيد نكرده چرا كه پرونده آن ابهامات زيادي دارد و تا جايي كه من اطلاع‌ دارم قابل تائيد نيست. بنابراين اطلاع‌رساني پيش از تائيد سازمان غذا و دارو اقدام درستي نخواهد بود.

رئيس سازمان غذا و دارو ادامه داد: انجام اين مطالعه يک كار پژوهشي ارزشمند است و محقق آن نيز زحمات زيادي كشيده و براي ما قابل احترام است اما اخذ مجوز از سازمان غذا و دارو نياز به گذراندن مراحل خاصي دارد و طبق ارزيابي كارشناسان ما اين پرونده قابل تایيد نيست و ربطي به گم شدن پرونده ندارد و لازم به فشار رسانه‌اي و ايجاد انتظارات نابجا توسط برخي افراد نيست.

وي تاكيد كرد: با توجه به اينكه اعتياد يكي از مشكلات اصلي كشور است اگر در دنيا واكسني جهت جلوگيري و درمان اعتياد وجود داشته باشد وزارت بهداشت و سازمان غذا و دارو اولين گروهي است كه براي تامين و حمايت از آن تلاش خواهد كرد.

ديناروند در خصوص آزمايش واكسن شيشه و مرفين بر روي ۱۵۰۰ نفر از مردم نيز گفت: كميته مطالعات باليني سازمان غذا و دارو تاكنون اين مطالعات پژوهشي را تایيد نكرده و براي اخذ تایيديه از اين كميته بايد مراحل خاصي را طی نمود و هر كار بالينی براي انجام مراحل مطالعات، نيازی به مجوز سازمان غذا و دارو ندارد. بنابراين ممكن است صدور مجوز آزمايشات بالينی توسط كميته اخلاقی كه در مركز حمايت كننده از اين طرح وجود دارد، صورت گرفته باشد.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
شايد شخصي آنقدر ميل به درك شدن دارد، ميل به دوست داشته شدن ندارد