سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۶ تير ۱۳۹۵ / ۱۶:۱۷
کد مطلب: 37656
۰

کمبود 8 هزار روانپزشک در ایران!

کمبود 8 هزار روانپزشک در ایران!
به گزارش ايرنا، دکتر محمد صنعتی افزود: در آمریکا، انگلیس و کانادا این نسبت 12- 13 روانپزشک در 100 هزار نفر و همچنین در سوئد و نروژ نیز به 20- 30 در 100 هزار نفر می رسد.
وی اظهار کرد: تعداد روانپزشک در کشور در دهه 60 حدود 120 نفر برای جمعیتی حدود 50 میلیونی بود که در حال حاضر روانپزشکان ما بالای 1200 نفر هستند.
صنعتی ادامه داد: در سال 65 روانشناس بالینی در سطح دکترا به تعداد انگشتان دست بود و احتمالاً این تعداد به حدود 200 تا 300 نفر رسیده که در مقایسه با استاندارد کشورهای پیشرفته، نه از نظر تخت بیمارستانی و نه از نظر تعداد روانپزشک و روان درمانگر برای جمعیت 75 میلیونی به حد مطلوب نرسیده ایم.
وی بیان کرد که با در نظر گرفتن جنگ، تحریم ها و مشکلات اقتصادی و... نیاز به روانپزشک و درمانگران دوره دیده، روانشناس بالینی، مددکار اجتماعی، کار درمانگر روان و روان پرستار، علاوه بر تخت در بیمارستان های عمومی ضرورت مسلم خدمات سلامت روان است تا بتوان به همه جنبه های پزشکی و دارویی، روانشناختی، اجتماعی و اقتصادی بیماران توجه کرد و به جامعه ای سالم نزدیک شد.
این روانپزشک ادامه داد: با آماری که در دست داریم، حتی با در مقایسه با برخی کشورهای همسایه و جهان سومی، کمبودها و کاستی ها بسیار است و برای رسیدن به یک سیستم خدمات آموزشی، پژوهشی، درمانی و پیشگیری در روانپزشکی و فوق تخصص های مرتبط با آن، با استانداردهای توصیه شده فاصله زیادی داریم.
اولین کرسی روان پزشکی در ایران مربوط به سال 1319 در دانشکده پزشکی دانشگاه تهران و متعلق به دکتر رضایی و اولین بیمارستان روانپزشکی، بیمارستان روزبه است که در سال 1329 توسط اساتیدی مانند مرحوم دکتر میرسپاسی و دکتر رضایی تأسیس شد.
آنان بنیان گذار روانپزشکی نوین در ایران بودند که تقریباً همه در فرانسه تحصیل کرده و مکتب نوروپسیکاتری فرانسه را به ایران آوردند و در بیمارستان روزبه آن را به دستیاران روان پزشکی آموزش می دادند و به همین دلیل تخصص روان پزشکی در ایران به عنوان تخصص «اعصاب و روان» مشهور است که ترجمه نورو پسیکاتری است.

 

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
کلمات بیش از آنچه که شما تصور می کنید تاثیر گذارند. همیشه پیش از صحبت کردن فکر کنید.