جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ / ۰۸:۵۰
کد مطلب: 32886
۱
نوجواني که خيال درس خواندن ندارد

پسرم مي گويد امسال هم درس نخواهم خواند

پسرم مي گويد امسال هم درس نخواهم خواند

 

 

 

نوجواني، بلوغ و جواني دوران حساسي در زندگي هر فردي است. دوران نوجواني زماني است که تغييرات ظاهري و دروني با هم همراه مي شود تا کمال فرا رسد. براي اين که در تربيت فرزند نوجوانتان موفق شويد بايد شما و شوهرتان در کنار هم قرار بگيري3د و هر کدام بر اساس ويژگي هاي رواني خود، مسئوليت تربيت فرزند را بر عهده بگيريد. بيشترين وظيفه شما به عنوان مادر، حمايت عاطفي از فرزندتان است. شما بايد در مقابل مشکلات و فشارهاي رواني از فرزند خود حمايت کنيد. بايد در کنار او باشيد و از انتقاد کردن هاي مدام نسبت به او خودداري کنيد. هرگونه تندي و پرخاش مادر، مي تواند روند تربيت فرزند را با مشکل روبه رو کند.

 

شوهرتان را در زمينه تربيت فرزند فعال تر کنيد

باتوجه به اين که فرزندتان پسر است، ضروري است که بايد و نبايدها توسط پدرش به فرزندتان منتقل شود. اگر مادر چنين کاري را انجام دهد، با توجه به اين که ابزار لازم را براي اين کار ندارد، با شکست روبه رو مي شود. علاوه بر اين، پدر در سنين نوجواني نقش زيادي روي خواسته هاي فرزند دارد و نوجوان از پدر خود حرف شنوي بيشتري دارد. بنابراين شما بايد تمام تلاش خود را به کار گيريد که شوهرتان در زمينه تربيت فرزند فعال تر شود و در تربيت او نقش خود را ايفا کند. در غير اين صورت هر چند به عنوان يک مادر تمام تلاش هاي خود ر ا به کار گيريد، نتيجه دلخواه و مطلوب حاصل نخواهد شد.

 

تکنيک هايي براي تشويق نوجوان به درس خواندن

فرزند 18 ساله شما ديگر آن کودک ديروز نيست؛ پس بايد نحوه تعاملات خود را با او تغيير دهيد و با توجه به ويژگي هاي رواني فرزندتان با او رفتار کنيد. با اين حال، توصيه هايي که در ادامه مطرح خواهد شد، به شما کمک مي کند تا فرزندتان را به درس خواندن علاقه مند کنيد.

*در مورد غيبت هاي فرزندتان از مدرسه بسيار حساس باشيد. اجازه ندهيد با هر دليل ساده اي از مدرسه رفتن سر باز زند. براي رفاه حال خودتان مانند زودتر رفتن به مسافرت يا ديرتر بازگشتن از سفر، از مدرسه رفتن وي جلوگيري نکنيد. شما با نحوه رفتار خود اهميت درس و مدرسه را به طور تلويحي به وي مي آموزيد بنابراين مراقب رفتار خود باشيد.

*سعي کنيد زمينه دوستي فرزندتان را با افراد درسخوان و پر تلاش فراهم کنيد و زمينه ارتباط او را با افرادي که انگيزه چنداني براي تحصيل ندارند، کمتر کنيد.

*بايد به گونه اي با او رفتار کنيد که احساس نکند با درس نخواندن مي تواند شما را تحت تاثير قرار دهد و در تصميم گيري هايتان، به نفع خودش گروکشي کند. به طور مثال، بگويد: «اگر فلان وسيله را براي من نخريد، ديگر به فکر درس خواندن من نباشيد!»

*گاهي نوجوان نسبت به موفقيت تحصيلي خود دچار ترديد مي شود و به همين دليل، خودش را در برابر درس ها شکست خورده قلمداد مي کند. در چنين شرايطي والدين بايد به نوجوان خود اميد دهند و با او به شيوه اي رفتار کنند که نسبت به آينده خود اميدوار باشد.

*براي اين که فردي در تحصيل موفق باشد، لازم است هدف داشته باشد. بايد به نوجوان خود کمک کنيد تا بتواند در زمينه تحصيلي خود اهدافي را تعيين کند.

*گاهي والدين نيازهاي خود را روي فرزند خود فرافکني مي کنند و توقع دارند فرزند آنان به جايي که خودشان نرسيده اند، برسد. در واقع براي چنين والديني، فرزندان پلي هستند براي محقق کردن آرزوهايشان. اين همان نکته اي است که شما در پيامکتان به آن اشاره کرده ايد و بايد مراقب باشيد، فرزندتان چنين نقشي براي شما پيدا نکند.

*همچنين به فرزند خود براي تهيه يک برنامه درسي مناسب براي استفاده مفيد از اوقات فراغت و همچنين توجه ويژه به دروس، کمک کنيد.
-

نسيم احمدي، کارشناس ارشد روان شناسي باليني

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
شاید باورتون نشه اما دنیا به کوچک‌ترین خوبی‌های شما نیاز داره، خوب بمونید.