جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۵ بهمن ۱۳۹۴ / ۰۸:۳۴
کد مطلب: 35775
۱

موسیقی‌درمانی بهتر از 10 قرص آرام‌بخش

موسیقی‌درمانی بهتر از 10 قرص آرام‌بخش
سید نصرت‌الله میرمعینی در گفت‌وگو با ایسنا، منطقه همدان، با بیان اینکه موسیقی‌درمانی به دو روش فعال و غیرفعال تقسیم می‌شود، اظهار کرد: روش فعال آن به شکل خواندن و نواختن موسیقی بوده اما روش غیرفعال آن به گوش دادن و شنیدن موسیقی اطلاق می‌شود.

وی با اشاره به اینکه در موسیقی‌درمانی غیرفعال تاثیر عمده در برانگیختن و اثرگذاری بر واکنش‌های عاطفی و ذهنی است، افزود: نوع فعال آن موجب هماهنگ کردن واکنش‌های مختلف عاطفی، ذهنی، حسی و حرکتی با هم می‌شود.

میرمعینی با تاکید بر اینکه موسیقی در بین هنرها ذاتی است و به طور خارق‌العاده در زندگی بشر اثرگذار است، تصریح کرد: موسیقی نیازهای ذهنی، جسمانی، عاطفی و فرهنگی انسان را برطرف می‌کند.

این روانشناس با بیان اینکه موسیقی بر مغز انسان رابطه زیستی و بیولوژیکی دارد، ادامه داد: موسیقی برای درمان بیماری‌هایی همچون نقایص هوشی و عقب‌ماندگی‌های ذهنی، ناشنوایی، نابینایی و اختلالات بینایی و مشکلات جسمی و روانی نظیر اضطراب و افسردگی و برای بیماری‌های مهلک نظیر سرطان و ایدز و بیماری‌های کلیوی و تنفسی نقش عمده دارد.

وی با تاکید بر اینکه عمده کاربرد موسیقی برای کاهش تنش‌های روانی است، عنوان کرد: در ایران از موسیقی‌درمانی به صورت سطحی و مقطعی برای درمان بیماری‌ها استفاده می‌شود اما در کشورهای پیشرفته موسیقی‌درمانی برای سالمندان، کودکان و بزرگسالان متفاوت است.

میرمعینی خاطرنشان کرد: پیشینه استفاده از موسیقی برای درمان برخی بیماری‌ها به یونان باستان و دوره قبل از میلاد برمی‌گردد و محققی که در این دوره کاربرد موسیقی را عنوان کرد، بیان می‌کند که سلامت روح از طریق موسیقی و سلامت جسم از طریق تمرین‌های ورزشی مهمترین موضوعات در سلامت انسان هستند.
وی در پایان بیان کرد: باید به همه روانشناسان و در مجموع کسانی‌که به نوعی با بیماران روانی مواجه هستند توصیه کرد این نوع سبک‌های درمانی را فعال کنند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
زندگی درس حساب است، خوبیها را جمع، بدیها را کم ، خوشی ها را ضرب و شادیها را تقسیم کنیم