جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۷ ارديبهشت ۱۳۹۴ / ۱۴:۴۴
کد مطلب: 30617
۳

اصل مهم مرکز مشاوره رازداری می باشد

اصل مهم مرکز مشاوره رازداری می باشد
به گزارش میگنا ، مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی شریف در بین مراکز مشاوره دانشگاه‌های تحت پوشش وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در سال 1393 برای هفتمین سال متوالی به عنوان مرکز نمونه کشوری معرفی شد.

براساس ارزیابی‌های مکرر دفتر مرکزی مشاوره و سلامت وزارت علوم و بر پایه فعالیت‌های انجام شده و براساس ارزیابی‌های دفتر مرکزی مشاوره و سلامت وزارت علوم در زمینه آموزش و پیشگیری، درمان و مددکاری دانشجویان ، عنوان (مرکز نمونه کشوری) به مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی شریف تعلق گرفت.
به همین بهانه در گفت و گویی با سرکارخانم ميترا آقاجانی مدیر مرکز مشاوره دانشگاه؛ زمینه آشنایی با فعالیت‌ها و خدمات تخصصی این مرکز فراهم گردید که توجه شما را به آن جلب می‌نماییم.
• لطفاً مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی شریف را اجمالاً معرفی نمایید؟
مرکز مشاوره دانشگاه وظیفه برنامه ریزی، اجرا و پایش وضعیت بهداشت روانی و درمان دانشجویان را بر عهده دارد و در حال حاضر زیر نظر معاونت دانشجویی فعالیت می کند.2 نفر نیروی رسمی ثابت 4 نفر قراردادی معین ثابت، 1 نفر روان پزشک ساعتی،4 نفر دکتری روانشناس بالینی ساعتی،3 نفر مشاور کارشناسی ارشد، 1 نفر کارشناس ارشد بالینی،1نفر کارشناس مددکاری و یک نفر کارشناس تربیتی در مرکز مشغول به فعالیت می باشند و در خوابگاههای طرشت 3 ، طرشت 2، شهید شوریده و خوابگاه زنجان(احمدی روشن) نیز هفته ای دو بار در شیفت عصر تا 11 شب نیز همکاران ما آماده خدمت رسانی به دانشجویان عزیز خوابگاهی هستند،که هدف از استقرار همکارانمان در خوابگاهها بیشتر جنبه آسیب شناسی و ارجاع به مرکز را دارد.
• برای راهنمایی مراجعه کنندگان بفرمایید،چه خدماتی توسط مرکزمشاوره ارائه می شود و مراجعین چگونه می توانند از خدمات مرکز بهره مند شوند؟
مرکز مشاوره دانشگاه وظیفه برنامه ریزی و اجرای سیاست های پیشگیری( آموزشی) ، مشاوره و درمان مراجعین را به عهده دارند و در زمینه مشکلات تحصیلی، افسردگی، اضطراب، و سایر مسایل روانشناختی... ( توسط کارشناسان و مشاوران خدماتی نظیر: مشاوره، روانپزشکی ، مددکاری، روان سنجی) ارائه می دهند.
از ویژگی های مهم مرکز مشاوره شریف اعتماد سازی و رازداری است و همواره بر این اصل مهم تاکید ویژه داریم.
خدمات مرکز ما توسط متخصصین مشاوره و روان شناسی که دارای مدرک تحصیلی دکتری و یا دانشجوی دکتری و کارشناسی ارشد با تجربه هستند ارائه می شوند. خوشبختانه دانشگاه شریف پتانسیل بسیار خوبی برای ارائه خدمات در این زمینه دارد.
• مرکز مشاور دانشگاه به چه گروه هایی مشاوره می دهد و آیا این مرکز در قبال ارایه مشاوره هزینه ای نیز دریافت می کند؟
الویت استفاده با دانشجویان است اما در صورت داشتن ساعات خالی در مرکز از کارکنان نیز استقبال خواهیم کرد. از آنجا که اگر کارمندی مشکل داشته باشد و با وجود هزینه های گزاف مراکز مشاوره بیرون از دانشگاه امکان برقراری رابطه سالم وی با دانشجو و ارائه فعالیت بهتر نیز وجود نخواهد داشت، از همین رو زمینه مشاوره کارکنان را نیز در مرکز مهیا کرده ایم.
این خدمات برای مراجعین دانشجو با هزینه اندک دو هزار تومان بابت یک جلسه 45 دقیقه ای و برای همکاران و اعضای هیات علمی پنج هزار تومان بابت یک جلسه 45 دقیقه ای خواهد بود. البته این مرکز تا چند سال پیش هیچ گونه هزینه ای را بابت مشاوره دریافت نمی کرد اما اخیرا این هزینه اندک (در مقایسه با هزینه های بسیار بالا در مراکز مشاوره خارج از دانشگاه) صرفا جهت متعهد شدن دانشجویان و کارکنانی است که در خواست ساعت مشاوره داشتند تا نسبت به زمان اختصاص داده شده به آنها سهل انگاری نکنند و در صورت کنسل شدن ساعت مشاوره آنها سریعا نسبت به گذاشتن فرد ذخیره در لیست انتظار اقدام نماییم.
البته همین هزینه ناچیز هم در نهایت برای برگزاری کارگاههای آموزشی و کلاسهای ویژه خود دانشجویان استفاده می شود.
• مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی شریف، به عنوان مرکز مشاوره نمونه در سطح کشور برای سال 1393انتخاب شده است، ضمن تبریک این موفقیت بفرمایید که فرایند این انتخاب چگونه بوده است و مرکز مشاوره دانشگاه بر چه اساس به این موفقیت دست یافته است؟
مراکز مشاوره دانشگاهی زیر نظر دفتر مشاوره و سلامت وزارت علوم فعالیت می کنند و هرساله تا آخر خرداد ماه همه دانشگاه ها گزارش فعالیت های سال قبل را با مستندات به وزارتخانه ارائه می دهند.
هر ساله حدود 148 مرکز مشاوره دانشگاهی(کلیه دانشگاههای زیر نظر وزارت علوم) در گردهمایی سالانه مراکز مشاوره که اسفند ماه برگزار می شود شرکت می کنند و با توجه به گزارش کاری که به دفتر مرکزی ارسال می شود براساس شاخصهای زیر ارزیابی و رتبه بندی می شوند:
• تعداد جلسات مشاوره روان شناسی، مددکاری و روانپزشکی، روانسنجی
• برگزاری کارگاهها و جلسات آموزشی برای دانشجویان و کارکنان
• انجام پایش سلامت روان دانشجویان جدید الورود
• وضعیت فضای فیزیکی و تجهیزات مرکز و آزمونهای روانشناختی مرتبط
• میزان حضور مشاوران و روانشناسان با درجه تحصیلی دکتری و ارشد
• ارائه خدمات بهداشت روانی به صورت مکتوب و مجازی
• مرتبط بودن تحصیلات مسئول مرکز
• ارتباط و همکاری مرکز با کمیسیون موارد خاص در مورد دانشجویان بازمانده از تحصیل یا حذف ترم
• برنامه های خلاقانه و پیشگیرانه
در سال 93 نیز برای هفتمین بار متوالی مرکز مشاوره دانشگاه صنعتی شریف توانست عنوان مرکز نمونه کشوری را از آن خود کند، که کسب این عنوان قطعا با حمایت رییس دانشگاه ،معاون دانشجویی و کلیه همکاران مرکز محقق شده است.

• در پایان اگر نکته ای ناگفته باقی مانده است بفرمایید؟
فرهنگ استفاده از خدمات مشاوره طی زمان های گذشته تاکنون به مراتب بهبود یافته اما باز هم برخی به دلیل نگرانی از افشای مشکلاتشان از مراجعه به مرکز مشاوره اجتناب می کنند. ما رازدار مراجعین مان هستیم و به آنها اطمینان می دهیم مشورت گرفتن از ضایعات و هزینه های فراوان بعدی پیشگیری بعمل می آورد. روایت های مراجعین ما متنوع و متکثر است که در دل مشاوران و مدیر مرکز مکتوم خواهد ماند و بعنوان یک اصل حرفه ای همیشه منافع مراجعین بر منافع مشاور ارجحیت داشته و خواهد داشت.
خداوند منان را شاکریم که ما وسیله ای برای کاهش آلام دردهای روانی مراجعین و در کنار آن مبلغ دیدگاه خود مراقبتی و پیشگیرانه برای تامین بهداشت روان هستیم و اقدامات زیر را به اقتضای مقدوراتمان اخیرا شروع کرده ایم :
- با حمایت معاونت دانشجویی دانشگاه و به منظور تسهیل دسترسی دانشجویان اخیرا به صورت آزمایشی طرح حضور مشاوره تحصیلی دانشکده ای را ایجاد نموده ایم و به صورت پایلوت از دانشکده مهندسی برق شروع کردیم. و با حمایت مسولین ان شاالله در 12 دانشکده باقیمانده نیز این طرح را اجرایی نماییم زیرا برای اجرای این طرح در سطح 13 دانشکده موجود، به شدت نیازمند تامین منابع و جذب نیرو هستیم.چرا که اجرای صحیح طرح نیازمند افزایش نیرو در این مرکز است.
ضمن تشکر از ریاست دانشگاه و معاونت دانشجویی لازم به ذکر است که این مرکز در حال حاضر تنها به بخشی از انتظارات جامه عمل پوشانده که مسلما با حمایت و پشتیبانی مسئولین محترم بویژه ریاست محترم دانشگاه امکان گسترش فعالیتها بویژه ایجاد و تقویت استراتژی خود مراقبتی و پیشگیری را داراست تا به مدلی برای سایر دانشگاههای کشور در حوزه سلامت روان تبدیل شود.

 
-
به نقل از روابط عمومي دانشگاه صنعتي شريف

 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
آنكه مدام از كمبودها و ناراستي هاي زندگي خويش سخن مي گويد دوست خوبي براي تو نخواهد بود .