جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۵ اسفند ۱۳۹۵ / ۲۳:۳۴
کد مطلب: 40157
۱
رئیس دفتر پیشگیری ودرمان اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز:

مصرف شیشه و مواد مخدر صنعتی قطعا اختلالات روانی به همراه دارد

مصرف شیشه و مواد مخدر صنعتی قطعا اختلالات روانی به همراه دارد
به گزارش میگنا دﻛﺘﺮ راﻣﻴﻦ اﻓﺸﺎری، پنجشنبه در حاشیه سمپوزیوم ترومای روانی و اعتیاد در شیراز در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ماده شیشه در بلند مدت ایجاد جنون و بدبیینی ایجاد می کند و توهم زا است، پرخاشگری و هذیان گویی عارضه برجسته استفاده از شیشه است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز بیان کرد:مصرف کوکایین هم با اختلالات روانی همراه است ، این ماده مخدر هم در حال رواج است، مصرف ال اس دی هم در بین مصرف کنندگان جوان دیده شده است، این مواد صنعتی سلامت جامعه و طیف جوان را تهدید می کند.

وی گفت: جنگ،زلزله، تصادفات و حوادث مختلف می تواند موجب بروز بیماری روانی و ابتلا به اعتیاد به مواد مخدر شود، آسیب های روانی، ذهن آگاهی و درمان های فردی و گروهی در این کنگره بررسی می شود.

وی با بیان اینکه سالانه حدود 30 هزارنفردرتصادفات رانندگی در کشورمان جان خود را از دست می دهند،گفت: حدود پنج تا 6 درصد از این تصادفات مربوط به استان فارس است بنابر این بازماندگان این 6 درصد تصادفات رقم قابل توجهی را شامل می شود که ممکن است در معرض آسیب های ناشی از ترومای روانی قرار گیرند یا به دام اعتیاد گرفتار شوند.

این روانپزشک و استاد دانشگاه گفت : اعتیاد یک بیماری روانی است، فرد معتاد با تاکید بیمار است ، برخی از بیماری های روانی درمان نشده نیز می تواند منجر به اعتیاد شود، افسردگی ها و کودکانی که دچار بیش فعالی هستند در معرض ابتلا به اعتیاد در بزرگسالی هستند، شکل گیری شخصیت های ضد اجتماعی و اختلال رفتاری و مقابله ای نیز در این افراد دور از ذهن نیست.

افشاری افزود:‌اعتیاد قابل درمان است، ترک اعتیاد بین 5 تا 20 درصد در یکسال در مجامع علمی ترک اعتیاد گزارش شده است، ارائه روش های درمان های نگهدارنده تا 70 درصد برای معتادان قابل ترک است، در استان فارس اکنون 17 هزار نفر معتاد تحت درمان نگهدارنده هستند .

رئیس دفتر پیشگیری ودرمان اعتیاد دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه فراوانی بیماری های روانی در کشور بین 20 تا 30 درصد گزارش شده است گفت: شایع ترین این بیماری ها افسردگی، اضطراب است، این بیماری ها در زنان بیشتر از مردان است، در سنین کودکی بیماری های رفتاری و روانی در پسر بچه ها و بعد از بلوغ در دخترها بیشتر است . وی آلمان را از جمله کشورهایی دانست که در درمان اعتیاد در جهان موفق عمل کرده است و از این رو در این کنگره علمی از تجارب متخصصان آلمانی بهره گیری می کنیم .

سمپوزیوم ترومای روانی و اعتیاد پنجشنبه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی شیراز با حضور متخصصان آلمانی در شیراز گشایش یافت. دراین گردهمایی به آسیب های روانی پرداخته می شود که در صورت درمان نشدن، می تواند منجر به اعتیاد شود.

مصاحبه : نیکنام خشنودی
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
بادها می وزند، عده ای در مقابل آن دیوار می سازند و تعدادی آسیاب به پا می کنند