سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۸ تير ۱۳۹۳ / ۱۱:۰۵
کد مطلب: 25893
۰
۱
مدیر گروه طب اورژانس دانشگاه علوم پزشکی مشهد:

ساعت کاری بالا و اضافه‌کاری اجباری منجر به استرس شغلی می‌شود

حمیدرضا ریحانی امروز در گفت‌وگو با فارس در مشهد در ارتباط با استرس شغلی و تأثیر مخرب آن در محیط کار اظهار کرد: استرس واکنشی جسمانی، روانی و عاطفی در برابر یک محرک بیرونی است که منجر به بروز تغییراتی در فرد می‌شود.

وی افزود: استرس شامل مراحل هشدار، مقاومت و فرسودگی است که در مرحله هشدار آن، بدن در برابر یک محرک بیرونی که تاکنون با آن مواجه نشده است، قرار می‌گیرد و در مرحله مقاومت استرس نیز فرد با توان‌های فیزیکی و احساسی خود در برابر آثار منفی عامل فشارزا مقابله می‌کند، یعنی بدن، با محرک و وضعیت جدید هماهنگ می‌شود.

ریحانی همچنین در ارتباط با مرحله فرسودگی که با استرس بر انسان عارض می‌شود، افزود: در این مرحله فرد به مدت طولانی در معرض عامل استرس‌زا قرار می‌گیرد و برای مبارزه با آن ناتوان است.

وی از جمله علائم استرس به  نشانه‌های جسمی، رفتاری و فکری اشاره کرد و افزود: از نشانه‌های جسمی استرس می‌توان از گرفتگی، احساس درد، تپش قلب، خستگی و احساس کوفتگی، خشکی دهان و... نام برد.

ریحانی همچنین درباره نشانه‌های رفتاری استرس به پرخاشگری، جویدن ناخن، کم‌خوابی، دندان قروچه، پرخوابی و... اشاره کرد و گفت: نشانه‌های فکری استرس نیز گیجی و شلوغی ذهن، بهانه‌جویی، ناتوانی در به خاطرآوردن و ... هستند.

این متخصص طب اورژانس ادامه داد: استرس شغلی با جمع شدن عوامل استرس‌زا در محیط شغلی ایجاد می‌شود که از جمله این عوامل می‌توان به ساعت‌کاری بالا، نبود امکانات مناسب و تجهیزات کافی، دستمزد پایین، اضافه‌کاری اجباری، تعارض میان همکاران، عوامل روحی و روانی و... اشاره کرد.

وی همچنین درباره مهارت‌هایی برای کاهش استرس شغلی کارمندان تصریح کرد: باید اولویت را به تغییرات سازمانی برای بهبود شرایط کاری داد زیرا ترکیبی از این تغییرات و مدیریت استرس، مفیدترین روش برای پیشگیری از استرس در محیط کار است.

ریحانی از جمله مهارت‌های کاهش استرس شغلی از آرام قدم زدن هنگامی که دچار استرس هستیم، خودداری کردن از بردن کارها به منزل، نترسیدن از صحبت کردن راجع به مواقعی که دچار استرس می‌شویم و... نام برد و گفت: یکی از مهم‌ترین عوامل کاهش استرس شغلی، توجه و قرار دادن زمانی برای علایق، تفریح و سرگرمی مانند خرید، ورزش، سفر و ... در خارج از محیط کار در برنامه روزانه است.

 

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

مریم
Iran, Islamic Republic of
سلام میخواستم از مطالب سایت خوبتون با ذکر منبع کپی کنم اجازه می دید؟



---------

سلام . خير
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تونل هابه ما آموختند که حتی دردل سنگ هم راهی برای عبور هست، تونل ها راست میگویند ؛ راه است ، حتی از دلِ سنگ! " آنجا كه راه نیست ، خداوند راه را می گشاید... "