جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۸ آذر ۱۳۹۳ / ۰۹:۴۴
کد مطلب: 27946
۱

مادرم از درددل من با دوستانم ناراحت مي شود

مادرم از درددل من با دوستانم ناراحت مي شود
با همسرم خوبم ولي پدرهايمان با هم نمي سازند

طرح مسئله :
پسري 23 ساله ام و يک سال است که با دختر عمه 17 ساله ام عقد کرده ايم. با هم خوب هستيم، اما مشکل ما پدران مان هستند که اصلا با هم نمي سازند و با کوچک ترين حرفي دعوا راه مي اندازند و دودش به چشم ما مي رود. لطفا راهنمايي کنيد.

 

مخاطب گرامي، همان طور که مي دانيد رابطه خوب زوجين با خانواده خود و همسرشان تا حدود زيادي پيش بيني کننده ميزان موفقيت آن ها در ازدواج است.

با توجه به اهميت جايگاه خانواده در جريان ازدواج و شرايط خاص شما و همسرتان که در آن قرار گرفتيد، بهتراست با مديريتي قوي راهکارهايي را به کار ببنديد تا آرامش بيشتري را در زندگي تان تجربه کنيد.

 

تعصبات خانوادگي را کنار بگذاريد

بدون تعصبات خانوادگي رابطه بين خود و همسرتان را بهبود ببخشيد. منظور از نداشتن تعصبات خانوادگي اين است که نسبت به خانواده خود تعصب نداشته باشيد و به دنبال برتري دادن خانواده خود نسبت به خانواده همسرتان نباشيد.

تلاش کنيد تا با نگرشي منطقي به خانواده خود و همسرتان و با رعايت انصاف، مشکل تان را حل کنيد.

 

«ما» شويد

هرگونه خودخواهي و منيت را در رابطه خود با همسرتان از بين ببريد و به ما شدن نزديک شويد. منظور از ما شدن، اين است که تعلقات شخصي خود را با همسرتان شريک شويد و از من به ما تبديل شويد.

براي ما شدن با همسرتان بايد در تصميم گيري ها به نظرات همسرتان توجه کنيد و به طور کلي، خودخواه نباشيد تا همسرتان، علاقه شما را به خودش باور کند.

اجازه دخالت در زندگي تان را به خانواده هايتان ندهيد. البته شما بايد از راهنمايي ها و تجربه آن ها استفاده و احترام آن ها را حفظ کنيد، اما نگذاريد همسرتان احساس کند که حرف، فقط حرف خانواده شماست و نظرات او براي شما اهميت ندارد.

 

در اختلافات پدرهايتان دخالت نکنيد

در بحث هاي خانوادگي پدران تان، شرکت و دخالت نکنيد. با توجه به اين که شما و همسرتان با يکديگر فاميل هستيد، هيچ گونه طرفداري يا مخالفت در بحث هاي خانوادگي به شما توصيه نمي شود.

با اين حال، شما بايد تلاش کنيد تا رابطه پدران تان را با هر روشي که امکان دارد، بهبود بخشيد؛ به طور مثال، از پدربزرگ يا يکي از بزرگان فاميل تان کمک بگيريد تا اين مشکل حل شود.

 

از همسرتان دور نشويد

توجه داشته باشيد که يکي از رمزهاي مهم موفقيت در ازدواج، درک متقابل زن و شوهر از يکديگر است. بنابراين شما نيز بايد با درک همسرتان و تلاش براي رفع نيازهاي او، زمينه ساز موفقيت بيشتر در زندگي تان باشيد و نگذاريد اختلاف پدرهايتان، شما را از يکديگر دور کند.

نسيم احمدي

کارشناس ارشد روانشناسي باليني

 

مادرم از درددل من با دوستانم ناراحت مي شود

طرح مسئله:
دختري ۱۶ ساله و بسيار پر سر و زبان هستم و زود با همه دوست مي شوم. بعد از مدت کوتاهي با دوستانم درددل مي کنم که مادرم از اين مسئله بسيار ناراحت است و با من جر و بحث مي کند. چه کنم؟

 

مخاطب گرامي، شما در اين پيامک به 3 نکته مهم و قابل تامل از شخصيت تان اشاره کرده ايد که نکات مثبت و منفي آن همانند يک تيغ دو لبه عمل مي کند، بنابراين توضيحاتي در رابطه با هر يک از اين موارد مطرح مي شود که بايد به آن ها توجه کنيد.

 

داشتن بيان خوب مثبت است اما...

داشتن بيان خوب و نافذ يکي از موهبت هايي است که خداوند در اختيار شما قرار داده است و شما مي توانيد با بهره مندي بجا و شايسته از اين ويژگي، نه تنها موفقيت هاي زيادي را در عرصه هاي مختلف فردي و اجتماعي براي خود رقم بزنيد بلکه قادر خواهيد بود به ساير اعضاي خانواده براي داشتن ارتباط موثرتر با ديگران نيز کمک کنيد. بدون ترديد ناراحتي مادرتان نيز به خاطر داشتن اين ويژگي شما نيست.

با اين حال بايد مراقب باشيد که در صحبت هاي جدي و شوخي تان به ديگران توهين نکنيد تا آن ها از شما ناراحت شوند.

 

روابط عمومي بالا خوب است اما...

اين که خيلي زود با ديگران دوست مي شويد، نشان از سطح بالاي روابط عمومي شماست و اين مسئله نه تنها بد نيست بلکه اگر در مسير درست ارتباطي قرار گيرد، مي تواند موتور پيشرفت و تکامل شما در محيط زندگي و شغلي تان باشد. با اين حال، توجه داشته باشيد که همين ويژگي مثبت اگر به درستي مديريت نشود مي تواند مايه دردسر و گرفتاري شما و خانواده تان شود.

درخور ذکر است که برقراري دوستي اگر بر اساس معيارهاي مشخص و پذيرفته شده، شرع و عرف باشد و مسائلي همچون اعتقادات مذهبي، دانايي و خردمندي، وفاداري و تعهد، راز داري و ... مورد توجه قرار گرفته باشد يکي از مهم ترين عوامل اثر گذار در احساس شادکامي فرد و رضايت او در زندگي خواهد بود.

 

دقت در انتخاب دوست

شما بايد توجه داشته باشيد همان گونه که دوست مناسب موجب رشد و کمال فرد مي شود، دوست ناشايست نيز او را به بيراهه مي برد و ممکن است آينده شما را خراب کند. بنابراين بايد در انتخاب دوست دقت بسياري داشته باشيد و ممکن است يکي از دلايل ناراحتي مادرتان از شما، درباره انتخاب دوست هايتان باشد.

 

درددل با ديگران خوب است اما...

در رابطه با درد دل کردن، توجه داشته باشيد که حتي اگر يک فرد معيارهاي لازم براي دوستي با شما را داشته باشد، نبايد مخاطب همه حرف ها و رازهاي زندگي تان باشد؛ زيرا همه افراد ظرفيت کافي براي شنيدن اسرار افراد و تخصص لازم به منظور کمک به آن ها را ندارند و ممکن است با يک راهنمايي نابخردانه يا غير کارشناسي، مسير زندگي شما را دچار دگرگوني کنند.

 

به مادرتان حق بدهيد

بنابراين دقت داشته باشيد که نگراني مادرتان در اين باره کاملا بجاست و شما بايد بياموزيد و تمرين کنيد که هر حرفي را به هر فردي نگوييد و ضمن کمک گرفتن از يک مشاور مجرب، از راهنمايي هاي مادرتان نيز استفاده کنيد.

حسين محرابي

کارشناس ارشد روان شناسي

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
در نگاه کسانی که پرواز را نمی فهمند ، هر چه بیشتر اوج بگیری کوچکتر خواهی شد.