پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۳ / ۰۰:۵۰
کد مطلب: 26208
۱
۱

24 ایرانی در بین 3400 دانشمند برتر جهان

 
خبرگزاری فارس: حسین سالارآملی قائم مقام امور بین‌الملل وزیر علوم در نشست خبری صبح امروز ضمن گرامیداشت روز قدس و تبریک به مناسبت فرا رسیدن عید سعید فطر، گفت: در این دوره وزارت علوم همکاری‌های داخل کشور و خارج کشور را گسترش داده و 3 محور اساسی را مد نظر خود قرار داده است که هر کدام از 3 محور، برنامه‌های مناسبی را شامل می‌شود.

وی ادامه داد: محور اول، توسعه کیفی فعالیت‌های آموزشی و پژوهشی در کشور است که در این بستر با یک‌سری از کشورهایی که دوست هستند و از لحاظ فناوری سطح بالایی را دارند همکاری خواهیم داشت که در این راستا ارتقاء سطح کیفی کشور یکی از مهم‌ترین اهداف ما است.

سالارآملی خاطرنشان کرد: توسعه دیپلماسی علمی و فناوری محور بعدی است که این دیپلماسی اثری پایدار دارد و مسئولان مملکت بخصوص رهبر معظم انقلاب تاکید بسیاری روی این موضوع دارند که چهارچوب دیپلماسی را به یک حرکت فعال تبدیل کنیم.

رئیس مرکز همکاری‌های بین‌المللی وزارت علوم تصریح کرد: تهران مرکز رفت و آمدهای بین‌المللی در منطقه است ولی تاکنون ما به این بحث توجه نکرده‌ایم و باید توجه بیشتری نسبت به این موضوع داشته باشیم.وی ادامه داد: یکی دیگر از محورهای ما حضور در هنجارسازی بین‌المللی است زیرا بسیاری از قوانین جهانی توسط اندیشمندان شکل می‌گیرد و قدرتمندان این قوانین را در راستای منافع خود استفاده می‌کنند که قانون NPT نمونه‌ای از این موضوع است.

سالارآملی اظهارداشت: باید در بحث هنجارسازی بین‌المللی حضوری جدی داشته باشیم و این هنجار سازی بین‌المللی را به نفع کشور خود شکل بدهیم.

وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر 4.5 میلیون دانشجو داریم، سالیانه رشد دانشجویان تحصیلات تکمیلی 26 درصد است و 19 هزار و 500 دانشجوی خارجی در کشور ما تحصیل می‌کنند.

وی اضافه کرد: ما 119 دانشگاه دولتی، 550 دانشگاه پیام نور در شهرستان‌های مختلف، 385 شعبه دانشگاه آزاد در کشور و 739 شعبه دانشگاه علمی و کاربردی داریم که این در مجموع ظرفیت عظیمی است که در آسیا نظیر آن یافت نمی‌شود و این ظرفیت می‌تواند در راستای توسعه‌های بین‌المللی به ما کمک بسیاری کند.

رئیس مرکز همکاری‌های بین‌المللی وزارت علوم خاطرنشان کرد: از دانشجویان ما 45 درصد در رشته‌های علوم انسانی، 34.6 درصد در رشته‌های مهندسی، 6.3 درصد در رشته‌های هنر، 6.84 درصد در رشته‌های علوم پایه، 1.55 درصد در رشته‌های پزشکی و مابقی در رشته‌های کشاورزی و دیگر رشته‌ها در حال تحصیل هستند.

سالار آملی یادآور شد: استنادی که به مقامات می‌شود طبق برآورد یک موسسه معتبر، شرایط بسیار خوبی را داریم و 24 ایرانی طبق بررسی‌های این موسسه در بین 3400 دانشمند برتر جهان قرار دارند که از این 24 ایرانی 10 نفر در داخل کشور ، 12 نفر در کشور آمریکا، یک نفر در کانادا و یک نفر در انگلستان هستند.

وی در رابطه با ترافیک رفت و آمد‌های علمی به کشور، افزود: در عرض این 4 ماه اخیر 247 نفر از اندیشمندان یا سیاستگذاران بین‌المللی دنیا به کشور ما آمدند که در این بین افراد برجسته‌ای مثل مدیرکل یونسکو و نهادهایی مثل AD هستند.

رئیس مرکز همکاری‌های بین‌المللی وزارت علوم تصریح کرد: 127 نفر ااعضای هیأت علمی دانشگاه‌های ما برای حضوردر کنفرانس‌های خارج کشور حضور داشته‌اند و 20 نفر از اعضای هیات علمی مجوز فرصت مطالعاتی را گرفته و به نوبت اعزام می‌شوند.

وی به برگزاری کرسی‌های زبان فارسی اشاره کرد و افزود: کرسی‌های زبان فارسی در بستر دیپلماسی علمی و فناوری یکی از محورهای مورد توجه ما است که می‌توانیم با توسعه دیپلماسی و توسعه زبان فارسی دردنیا به برخی از اهداف ایران دست پیدا کنیم.

وی اضافه کرد: ما در 27 کشور دنیا نماینده زبان فارسی داریم و تعداد کرسی‌های زبان فارسی در دانشگاه‌ها 36 کرسی است که امیدواریم تا پایان سال این کرسی‌ها به 52 کرسی افزایش پیدا کنند.

سالار آملی خاطرنشان کرد: برنامه‌ریزی شده تا برای اولین بار در یکی از دانشگاه‌های معتبر اروپا کرسی اسلام‌شناسی شیعه را برگزار کنیم که این کرسی را ایران هدایت خواهد کرد.

رئیس مرکز همکاری‌های بین‌المللی وزارت علوم اضافه کرد: طرح توسعه همکاری‌های بین‌المللی برای پژوهش‌های کاربردی موضوع طرحی است که برای آینده دردست اقدام است و برای این موضوع 29 طرح تعریف شده و همچنین 30 طرح نیز برای همکاری با دانشگاه‌های فرانسه طراحی شده که طرف ایرانی و خارجی آن مشخص است.

سالار آملی تصریح کرد: به غیر از طرح‌هایی که گفته شد طرح همکاری‌های بین‌المللی برای افزایش کیفیت آموزشی در کشور در حال اجرا قرار گرفته که ما حساب ویژه‌ای برای این طرح‌ها باز کرده‌ایم.

وی از ایرانیان خارج از کشور بعنوان گنج‌هایی یاد کرد که باید در خدمت ملت مسلمان قرار گیرند و افزود: ما باید از دانشمندان ایرانی که در خارج از کشور مشغول به فعالیت هستند استفاده کنیم و در راستای پیشبرد اهداف علمی خود از آنها بهره بگیریم.

رئیس مرکز همکاری‌های بین‌المللی وزارت علوم افزود: در شورای امور سیاستگذاری همکاری‌های بین‌المللی مصوب شده است که 10 دانشگاه برتر کشور در یک پروسه زمانی باید جزء دانشگاه‌های برتر آسیا قرار گیرند و بعد از آن جزء یکصد دانشگاه برتر دنیا باشند.

وی خاطرنشان کرد: آمارهایی که اعلام شد نسبت به سال‌های گذشته افزایش چشمگیری داشته است البته در سالهای گذشته نیز زحمات بسیار زیادی دراین زمینه کشیده شده است.

سالار آملی اضافه کرد: به اعتقاد ما هر ایرانی خارج از کشور اگر بتواند یک طرح تحقیقاتی مشترک با دانشگاه‌های ما داشته باشد توانسته‌ایم از فرار مغزها به سمت گردش‌ مغزها حرکت کنیم.

وی یادآور شد: اگر هر ایرانی خارج از کشور بتواند درطول سال یک یا دو هفته به ایران آمده و برای دانشجویان ما تجلیل کند، توانسته‌ایم از پیشرفت‌های آن استفاده کنیم.

وی در ادامه اظهار داشت: کرسی‌های زبان فارسی که به آنها اشاره شد در 27 کشور اجرا خواهد شد و در این رابطه اساتید ایرانی اعزام خواهند شد.

وی اضافه کرد: برای استفاده از توانمندی‌های ایرانیان خارج از کشور، مرحله درخواست فرم‌ها و گرفتن مشخصات داوطلبان انجام شده و امیدواریم این طرح درسال 93 عملیاتی شود.

سالار آملی یادآور شد: 12 هزار ایرانی برجسته خارج از کشور در بانک اطلاعاتی ما اسامی و مشخصات آنها وجود دارد که می‌توانیم از آنها استفاده کنیم.

وی تصریح کرد: 7 رایزن علمی در کشورهای خارجی داریم که می‌توانند علاوه بر مسائل علمی مباحث فراتری را از بحث‌های دانشجویی پیگیری کنند.

وی در رابطه با اینکه تعامل ایران در رابطه با مباحث علمی با کدام کشورها بیشتر است، افزود: برای ما کشورها به چند دسته تقسیم می‌شوند، کشورهای استراتژیک که برای ما خیلی مهم هستند، بعد از آن کشورهای هدف و در مرحله بعد مابقی کشورها قرار دارند و ما غیر از رژیم صهیونیستی محدودیت مشخصی برای همکاری با کشورها نداریم البته با برخی از کشورها با احتیاط برخورد می‌کنیم.

وی ادامه داد: کرسی اسلام‌شناسی که گفته شد در یکی از دانشگاه‌های درجه یک آلمان به اجرا در خواهد آمد که این دانشگاه جزو بهترین دانشگاه‌های کشور آلمان است.

سالار آملی با بیان اینکه تعریف‌های علمی یکسری سیاست‌های کلان است افزود: همکاری‌های علمی بستر خیلی پایداری دارد و کمتر در فرازونشیب‌ها دچار آسیب می‌شوند.

وی ادامه داد: همکاری‌های علمی و فناوری می‌تواند به فعالیت‌های اقتصادی، سیاسی و ... تاثیر بگذارد.

سالار آملی افزود: گروه‌های متعددی در حال برنامه‌ریزی برای آینده هستند تا در راستای اهداف خود موفق باشیم و انشاءالله با همین روند در 4 سال آینده تحولات جدی در حوزه توسعه آموزش عالی و بحث علم و فناوری خواهیم داشت که امیدواریم این فرصت را به ما بدهند که بتوانیم کارهایی را که در نظر داریم انجام دهیم.

وی ادامه داد: جمهوری اسلامی بلاشک در آستانه یک تحول علمی قرار دارد.

وی در خاتمه تصریح کرد: امیدواریم بتوانیم تا با وارد شدن به بحث هنجارسازی‌های بین‌المللی در آینده هنجارسازی‌ها را به نفع کشور شکل بدهیم.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Iran, Islamic Republic of
کلا 180 کشور تو دنیا هست ، 50 تاش که اصلا هیچی کشور نیست .
بقیه رو هم تقسیم کنید میشه 26 دانشمند از هر کشور . عاقلانه فکر کنید
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
شکست خوردن و زمین خوردن یک اتفاق است تسلیم‌شدن و بلندنشدن یک انتخاب است. نگذار انتخاب‌هایت اسیر اتفاق‌ها شود..!!!