جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۰ شهريور ۱۳۹۵ / ۱۳:۵۸
کد مطلب: 38205
۱

بدغذایی و ارتباط آن با مشکلات روان‌شناختی در کودکان

بدغذایی و ارتباط آن با مشکلات روان‌شناختی در کودکان
بسیاری از والدین از تلاش برای متقاعد کردن بچه‌هایشان در خوردن غذاها و سبزیجات، مأیوس و ناامیدند، اما واقعا در چه مقطع زمانی، وسواس غذا خوردن چیزی فراتر از یک سوء‌رفتار محسوب می‌شود؟
تحقیقات جدید نشان می‌دهد که خوردن انتخابی در بچه‌ها اغلب با مشکلات بارزی مرتبط است که مستلزم دخالت و پادرمیانی والدین خواهد بود.

محققان دریافته‌اند که سطوح متعادل و شدید خوردن انتخابی با مشکلات روان‌شناختی مانند تشویش، افسردگی و اختلال بیش‌فعالی‌کم‌توجهی مرتبط است.

مشکلات خوردن بسیار شایع است به حدی که بسیاری از پزشکان و محققان آن را بخش طبیعی رشد و پیشرفت بچه‌ها در سنین مدرسه تلقی می‌کنند. تحقیقات نشان می‌دهد بین ۱۴ تا ۲۰ درصد از والدین اعلام کرده‌اند که بچه‌های ۲ تا ۵ ساله آنها، بدغذا هستند. سؤال این است که وسواس غذا خوردن چه زمانی مشکل تلقی خواهد شد؟ به منظور شناسایی این مسئله، محققان گروهی از بچه‌های ۲۴ تا ۷۱ ماهه را مورد بررسی قرار دادند. درباره عادات غذا خوردن این بچه‌ها، عملکرد آنها، علائم احتمالی روان‌شناختی و عوامل متغیر محیط خانه با مربیان و پرستاران این بچه‌ها صحبت شد. محققان بر آن بودند تا دریابند که آیا بدغذایی در سطوح متوسط و شدید می‌تواند میزان پیشرفت و رشد اختلالات روان‌شناختی را در بچه‌ها پیش‌بینی کند یا نه.

همان‌طور که می‌دانید بروز اختلال می‌تواند اشکال مختلفی داشته باشد و می‌تواند بر سلامت، رشد، عملکرد اجتماعی و رابطه والدین با کودک تأثیر بگذارد. در نتیجه کودک حس می‌کند که کسی او را آدم حساب نکرده یا به توانایی‌های او باور ندارد، و والدین به خاطر این مسئله خود را سرزنش خواهند کرد.

محققان دریافتند بچه‌هایی که عادات غذا خوردن انتخابی متوسط تا شدیدی دارند تقریبا دو برابر بچه‌هایی که وسواس غذا خوردن ندارند، علائم تشویش در آنها بیشتر دیده می‌شود.
عادات غذا خوردن انتخابی هم در سطح متوسط و هم در سطح شدید با افزایش علائم افسردگی، تشویش اجتماعی و تشویش بسط‌ یافته مرتبط است.

منبع: medicalnewstoday
الو دكتر
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
هر وقت احساس حسادت کردیم ، یادمان باشد ، خاموش کردن شمع دیگری ، باعث نمیشود ، شمع ما درخشان تر نور افشانی کند