جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۲۶ فروردين ۱۳۹۴ / ۰۰:۱۱
کد مطلب: 30375
۰

استامینوفن، مُسکن شادی‌ بر

پزشکان در یک مطالعه جدید به تاثیر یک مُسکن پرمصرف در سرکوب کردن احساسات مثبت و حس شادی پی بردند.

به گزارش ایسنا، پزشکان به تازگی به یکی‌دیگر از عوارض جانبی ناشناخته استامینوفن که یکی از پرمصرف‌ترین انواع مسکن‌ها است پی‌برده و دریافته‌اند که در کاهش شدت احساسات مثبت در افراد مصرف‌کننده نقش دارد.

در این بررسی پزشکان مشاهده کردند افرادی که از قرص استامینوفن مصرف کرده بودند هنگام تماشای تصاویر شادی‌بخش و همچنین تصاویر بسیار ناراحت‌کننده در مقایسه با افرادی که از شبه داروها مصرف کرده‌اند، احساسات کمتری از خود بروز می‌دهند.

«جئوفری دورسو» از دانشگاه دولتی اوهایو و نویسنده ارشد این مطالعه گفت: این یافته تایید کرد که مصرف این داروی مسکن نسبت به آنچه در گذشته تصور می‌شد عوارض جانبی بیشتری برای بدن به همراه دارد.

مطالعات انجام شده در گذشته نشان می‌دهد استامینوفن نه تنها روی درد جسمی بلکه روی دردهای روانی نیز تاثیر دارد. پزشکان به منظور درک بیشتر این تاثیرگذاری به مطالعه روی 82 دانشجو پرداختند. نیمی از این دانشجویان 1000 میلی‌گرم از داروی استامینوفن و نیمی دیگر از یک نوع شبه دارو مصرف کردند. پس از گذشت یک ساعت از مصرف دارو تصاویر مختلفی به این افراد نشان داده شد که دربردارنده موقعیت‌های شاد، خنثی و بسیار ناراحت کننده بود. سپس از این افراد درخواست شد به این تصاویر نمره منفی یا مثبت بدهند. همچنین در مرحله بعد شرکت کنندگان احساس خود را با دیدن این تصاویر با ذکر نمره‌ای بیان کردند.

طبق مشاهدات پزشکان افرادی که از داروی استامینوفن استفاده کرده بودند نسبت به گروه دیگر به تمامی تصاویر نمره بسیار کمی داده بودند. به این مفهوم که از دید مثبت شرکت کنندگان به تصاویر مثبت تحت تاثیر مصرف استامینوفن کاسته شده و همچنین دید منفی این افراد به تصاویر منفی نیز کمتر از حد طبیعی بود.

به گفته پزشکان، افرادی که از استامینوفن مصرف کرده بودند در مقایسه با گروهی که از شبه دارو استفاده کرده بودند، احساسات عادی و متناسب نداشتند.

به گزارش نیچر ورلد نیوز، در حالی که در این مطالعه رابطه علت و معلولی میان این دو فاکتور تعیین نشده، وجود ارتباط بین مصرف استامینوفن با کاهش درک احساسات را نشان می‌دهد.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
خدايا،ميشه چند لحظه وقتتو بگيرم! اين دفعه چيزي ازت نمي خوام! فقط مي خوام  خيلي ساده بگم: ممنون براي همه چيز...