شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۱۷ بهمن ۱۳۹۵ / ۲۰:۱۱
کد مطلب: 39970
۱

آخرین وضعیت انتقال رشته‌های مشترک بین دو وزارتخانه

آخرین وضعیت انتقال رشته‌های مشترک بین دو وزارتخانه

مهر: دکتر باقر لاریجانی امروز یکشنبه ۱۷ بهمن ماه در نشست خبری در محل وزارت بهداشت با اشاره به جلسه بررسی رشته های بین رشته ای گفت: بستر خدمات بهداشتی – درمانی کشور یک شبکه بزرگ است و آموزش هم باید با این دفتر خدماتی مرتبط شود.

وی گفت: شورای رشته های بین رشته ای از معاونین آموزشی دو وزارتخانه، دبیران شورای برنامه ریزی و تعدادی از صاحب نظران به ریاست مشاور رئیس جمهور جلسات مکرری در زمینه رشته های مختلف برگزار کرده اند.

وی گفت: برخی رشته ها بررسی شده و برخی نیز در دست بررسی هستند. چند رشته در چند حوزه آموزش داده می شوند و برخی نیز همنامی زیادی با هم دارند.

معاون وزیر بهداشت درباره رشته روانشناسی بالینی گفت: این شورا برای این رشته جلسات متعددی داشت که اختلاف نظرهایی در این باره وجود دارد. برخی فکر می کنند اگر این رشته به وزارت بهداشت بیاید آموزش آن عملیاتی تر خواهد بود چرا که مشکلات روحی روانی زیادی در جامعه وجود دارد و ما باید در شبکه بهداشت و درمان بتوانیم به مردم در این زمینه کمک کنیم اما در مقابل گروه دیگری نیز وجود دارند که با این موضوع موافق نیستند.

لاریجانی خاطرنشان کرد: شورای منتخب نظر خود را درباره رشته روان شناسی بالینی به مراجع بالاتر فرستاده تا در این زمینه تصمیم گیری شود البته نظر شورا انتقال این رشته به وزارت بهداشت است.

وی در پاسخ به سئوالی درباره تحریم های جدید آمریکا و مشکلاتی که برای دانشجویان علوم پزشکی ایران در این کشور بوجود آمده، تصریح کرد: دانش آموختگانی که در آمریکا تحصیل و کار می کنند برخی با مشکل مواجه شده اند که امیدواریم مشکلات آنها به زودی حل شود البته تحولاتی هم در این چند روز رخ داده اما تا آنجایی که بتوانیم به آنها کمک خواهیم کرد.

لاریجانی با اشاره به راههای انتقال دانشجویان ایرانی به داخل کشور گفت: اگر در آزمون های بین المللی رتبه مناسب کسب کرده باشند و یا در کشور ثالثی آزمون داده و اجازه کار داشته باشند امکان انتقال به داخل کشور را بر اساس ضوابط دارند.

وی با اشاره به افرادی که در دانشگاههای بی کیفیت خارجی تحصیل می کنند، ادامه داد: برخی با معدل های بسیار پائین در برخی از کشورهایی که به هیچ عنوان دانشگاههای مناسبی ندارند، تحصیل می کنند اما باید بدانند که برای ارزشیابی ما تنها دانش آموختگانی را ارزیابی می کنیم که به دانشگاههای معتبر بروند.

لاريجاني افزود: حدود 250 هزار دانشجوى پزشكى و 20 هزار استاد داريم كه 50 درصد در بالينى هستند. همچنین حدود 72 رشته فلوشيپ و 24 رشته فوق تخصصى و ٢٧ رشته تخصصى در کشور داريم و در برخى از شاخص ها داراى رتبه جهانى بالايى هستيم.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به رتبه چهارم ایران در آموزش دانشگاهی افزود: ما استفاده از ظرفیت بخش خصوصی را به دانشگاهها ابلاغ کرده ایم و برخی از دانشگاهها می توانند از این ظرفیت در آموزش خود بهره بگیرند.

لاریجانی با اشاره به مصوبه شورای آموزش پزشکی و تخصصی یادآور شد: کسانی که تحصیلات بالینی دارند در صورت اتمام تعهدات می توانند در دکتری تخصصی علوم پایه شرکت کنند و همچنین افرادی که دارای دکتری تخصصی علوم پایه هستند پس از پایان تعهدات خود می توانند در آزمون گروه بالینی شرکت کنند.

وی از تثبیت ظرفیت پذیرش در تمامی رده های گروه علوم پزشکی خبر داد و گفت: آزمون های دستیاری، گواهینامه و دانشنامه به صورت کار مشترک میان دانشگاهها و مناطق آمایشی انجام خواهد گرفت.

معاون وزیر بهداشت افزود: بازنگری ۲۰۰ رشته تخصصی، فوق تخصصی، پزشکی عمومی و داروسازی عمومی به اتمام رسیده و دوره پزشکی به ۶.۵ سال کاهش می یابد.

وی از اعتباربخشی درونی بیمارستانهای آموزشی خبر داد و گفت: در سال جاری تمامی دانشکده ها اعتباربخشی خواهند شد.

لاریجانی یادآور شد: تا آخر سال ۹۶ چندین هزار نفر از پزشکان خانواده ها دوره های کوتاه مدت شش ماهه را به صورت مجازی طی خواهند کرد.

معاون وزیر بهداشت با اشاره به فعالیت دانشگاه علوم پزشکی مجازی اظهار داشت: ۱۱ هزار برنامه درسی به صورت مجازی در این دانشگاه ارائه می شود و همه دانشگاههای علوم پزشکی به آن متصل خواهند شد.

وی از جذب یکهزار عضو هیئت علمی در سال ۹۵ خبر داد و گفت: فراخوانی هم برای جذب ۲ هزار عضو هیئت علمی جدید منتشر شده که امیدواریم ضریب هیئت علمی را اصلاح کند.

لاریجانی با اشاره به اجازه به دانشگاههای علوم پزشکی برای جذب مازاد بر ظرفیت دانشجویان خارجی افزود: به کمک نظام پزشکی مقرر شده شماره نظام موقت برای این دانشجویان در نظر گرفته شود.

معاون وزیر بهداشت درباره آمار دانشجویان ایرانی در خارج از کشور در گروه علوم پزشکی گفت: ۳ هزار و ۵۰۰ نفر تاکنون به ما مراجعه کرده اند و مدارکشان ارزیابی شده و برداشت ما این است که ۲ تا ۳ برابر این تعداد در گروه علوم پزشکی در خارج از کشور تحصیل می کنند.

وی از ایجاد مرکز ملی آموزش های مهارتی پزشکی خبر داد و گفت: این مرکز مجوز فعالیت خود را گرفته و دستورالعمل های فعالیت آن به زودی ابلاغ می شود.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
تا حالا هيچ آدم قوى اى كه گذشته آسونى داشته باشه نديدم .