جمعه ۱۰ فروردين ۱۴۰۳ - 29 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۹ تير ۱۳۹۴ / ۰۹:۵۱
کد مطلب: 32120
۰
400هزار نفر درکشور شبانه روز کار مي کنند

چندشغلي؛افزايش ياکاهش کيفيت زندگي

چندشغلي؛افزايش ياکاهش کيفيت زندگي
پديده چند شغلي مختص مردان نيست و تعداد زنان چند شغله در سال هاي اخير به حدود 500 هزار نفر رسيده است، اين تعداد در سال هاي مختلف بين 14 تا 17 درصد کل زنان شاغل را شامل مي شوند.مهر در گزارشي آورده است که 400هزار نفر شبانه روز کار مي کنند که مشکلات اقتصادي، پايين بودن دستمزد و خطر از دست دادن شغل سه عامل اصلي است که اين تعداد افراد شبانه روزي کار مي کنند. عوامل و علل مختلفي مي تواند در افزايش آمار چند شغله ها موثر باشد که مهم ترين آن شرايط نامناسب اقتصادي، ناکافي بودن درآمدها و افزايش سرسام آور هزينه هاي زندگي است. پژوهشگران اجتماعي معتقدند افرادي که دچار پديده چند شغلي مي شوند بيشتر اوقات و زمان خود را خارج از خانه سپري مي کنند که اين مسئله تاثير بر روابط خانوادگي دارد. دکتر عليرضا شريفي يزدي عضو پژوهشکده خانواده نيز شکاف بين نسل ها و گسستگي در روابط خانوادگي را ازمهمترين معايب پديده چند شغلي دانست و به خراسان گفت: براساس پژوهشي که در اين رابطه انجام داده ايم، پديده چند شغلي هنگامي خود را نشان مي دهد که شرايط اقتصادي مطلوب نباشد، وقتي افراد از لحاظ معيشت نتوانند زندگي خود را اداره کنند و يا از شغل خود رضايت نداشته باشند بيشتر نمود پيدا مي کند.

وي افزود: افرادي که به چند شغل مشغول هستند وقتي هم که وارد خانه مي شوند کيفيت بودنشان و ارتباط با همسر و فرزندشان کاهش پيدا مي کند ، روابط و انسجام خانوادگي دچار خدشه و توزيع قدرت در درون چنين خانواده هايي دچار دگرگوني اساسي مي شود و به خودي خود ميزان اقتدار آنها کاهش مي يابد که اين عوامل مي تواند آسيب هايي را به دنبال داشته باشد. اين عضو مرکز ملي سلامت متذکر شد: فاصله بين نسل اول و دوم در درون چنين خانواده هايي افزايش مي يابد، زبان يکديگر را نمي فهمند و به نيازهاي عاطفي يکديگر پاسخگو نيستند.

اما يک مقام مسئول در توسعه اشتغال و کارآفريني وزارت تعاون، کار و رفاه در گفت وگو با تسنيم افراد چند شغله را پرکار تلقي کرد و گفت: برخي افراد بيش از 49 ساعت در هفته کار مي کنند و 50درصد شاغلان جامعه کساني هستند که بيش از 44 ساعت موظفي در هفته فعاليت دارند که به عنوان پرکار در جامعه محسوب مي شوند.

اين مقام مسئول اظهار داشت: به دست آوردن فرصت هاي شغلي در پست هاي مديريتي و فعاليت برخي افراد در هيئت مديره هاي مختلف نمود بيشتري دارد. بر اين اساس افراد از بدنه واقعي بازار کار امکان واردشدن در يک رقابت عادلانه براي تصدي آن شغل را هرگز نخواهند يافت در نتيجه بسياري از استعدادها و سرمايه هاي فکري کشور نيز هرگز فرصت شکوفا شدن را پيدا نمي کنند. صالحي نماينده کارگران کشورنيز شکاف بين درآمدها و هزينه هاي خانوار را باعث گرايش بخش قابل توجهي از مردم به مشاغل دوم و يا چندم دانست و به مهر گفت: اغلب افراد به دليل تامين نشدن نيازهايشان با يک شغل به ديگر مشاغل گرايش پيدا مي کنند و در بسياري موارد برخي افراد از ناچاري شغل دوم و سوم را انتخاب مي کنند. اسدي جامعه شناس نيز چند شغله بودن پدران را يکي از عوامل کاهش تاثير تربيتي پدر بر فرزندان دانست و به خراسان گفت: طبق مطالعاتي که درباره چند شغله بودن پدران و تبعات آن در خانواده انجام داده ايم، مشخص شد از آنجا که پدران چند شغله بيشتر ساعات روز ناچارند بيرون از خانه کار کنند، زمان مناسب براي تعامل با فرزندان را از دست مي دهند، در نتيجه بهترين زمان هايي را که مي توانند روي شخصيت فرزندان تاثير بگذارند در خارج از منزل سپري مي کنند که اثرات جبران ناپذيري بر فرزندان مي گذارد. در حالي که زنان شاغل سهم چنداني در مجموع تعداد شاغلان چند شغله اقتصاد ايران ندارند اما در مجموع تعداد زنان چند شغله نيز قابل توجه است، براساس آخرين آمار مرکز آمار کشورمان تعداد زناني که در هفته بيش از 49 ساعت کار مي کنند حدود 500هزار نفر است که سهم زنان چند شغله از کل زنان شاغل کشور 14درصد گزارش شده است. دکتر شريفي يزدي عضو پژوهشکده خانواده اين روند را براي خانواده ايراني مناسب ندانست و گفت: زن مهمتر از شغل بيرون از خانه مسئوليت مضاعف مادر و همسربودن را هم دارد از اين رو وقتي داراي چند شغل است اين مسئوليت تحت تاثير مشاغل بيرون از خانه اش قرار مي گيرد و اثر منفي بر روح و روان زن مي گذارد. وي اظهار داشت: زنان چند شغله به لحاظ فيزيکي و فشاري که در بيرون از خانه بر اثر کار زياد بر آنها وارد مي شود زودتر فرسوده مي شوند و ارتباط مطلوبي با همسر و فرزندان ندارند.

 

مهم ترين نکات پرونده

شمار چند شغله هاي ايران در پاييز 92 اندکي کمتر از 8ميليون نفر بوده است

تعداد زنان چند شغله در سال هاي اخير به حدود 500 هزار نفر رسيده است

چند شغلي تهديدي بر سلامت خانواده و اجتماع است

8ساعت استاندارد کاربيرون است .در هفته يک فرد بايد بين 40 تا 44 ساعت کار کند

 

 
مرجع : روزنامه خراسان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
انسانهاي شاد دنياي درونشان را ميسازند، انسانهاي غمگين دنياي بيرونشان را سرزنش ميكنند.