جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۱۲ تير ۱۳۹۵ / ۱۶:۵۸
کد مطلب: 37549
۲
۸

انتقال روان شناسي باليني و 15 رشته ديگر از وزارت علوم به وزارت بهداشت با دستور رئيس جمهور+ سند

انتقال روان شناسي باليني و  15 رشته ديگر از وزارت علوم به وزارت بهداشت با دستور رئيس جمهور+ سند
به گزارش فارس، به دستور رئیس‌جمهور و بنا بر درخواست هاشمی وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی رشته‌های روانشناسی بالینی، روانشناسی سلامت، روانشناسی خانواده درمانی، علوم ورزشی، ورزش درمانی و خدمات سلامت بهورزی، دارویاری، سلامت یاری، تغذیه ورزشی، مراقبت از زنان، مراقبت طبی سالمندان، مشاوره ژنتیک، ماساژدرمانی، بهداشت روان، مشاوره ورزشی و کایروپراکتیک از وزارت علوم به وزارت بهداشت منتقل شد.

 

بر اساس این گزارش محمد نهاوندیان رئیس دفتر و سرپرست نهاد ریاست‌جمهوری طی نامه‌ای به فرهادی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تأکید کرد که « رشته‌های مرتبط به سلامت باید در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متمرکز باشد.»

 

در این نامه آمده است:

« جناب آقای فرهادی

وزیر محترم علوم، تحقیقات و فناوری

سلام علیکم

نامه شماره 100/223 مورخ 1395/3/17 وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با موضوع درخواست انجام کلیه امور مربوط به آموزش گرایش‌های مرتبط با سلامت رشته مقاطع تحصیلی مختلف به صورت متمرکز در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی که تصویر آن به پیوست ارسال می‌شود به استحضار ریاست محترم جمهوری رسید، پی‌نوشت فرمودند:

همه رشته‌های مرتبط به سلامت باید در وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی متمرکز باشد.

محمد نهاوندیان

رونوشت: جناب آقای دکتر هاشمی

وزیر محترم بهداشت، درمان و آموزش پزشکی»

به گزارش فارس، در متن نامه سید حسن هاشمی به رئیس‌جمهور آمده است:

« حضرت حجت‌الاسلام والمسلمین جناب آقای دکتر روحانی

رئیس محترم جمهوری اسلامی ایران و رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی

با سلام و احترام

همانگونه که مستحضر می‌باشید ارتقاء سلامت در ابعاد مختلف جسمی، روانی و اجتماعی به عنوان شاخص‌های مهم سلامتی، تاثیر به سزایی در توسعه پایدار کشور در حیطه‌های مختلف خواهد داشت. چرا که سطح سلامت افراد جامعه به طور بنیادی بر عملکرد فکری، فیزیکی، اجتماعی ایشان اثرگذار است. مطابق با اسناد بالادستی از جمله سیاست‌های کلی نظام سلامت، ابلاغی مقام معظم رهبری، ارتقاء سلامت در ابعاد مختلف یکی از ماموریت‌های مهمی است که در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در دست پیگیری است و بی‌شک با توجه به نقش تولیتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در ارتقاء همه جانبه سلامت جامعه، امور مرتبط با سیاست‌گذاری، آموزش، پژوهش، پیشگیری، درمان و نظارت بر این امر می‌بایست در سطح این وزارت و از طریق هماهنگی با نهادهای ذیربط صورت پذیرد.

در این حیطه دانش‌آموختگان رشته مقاطع مختلف در حیطه‌های پیشگیری،‌درمان و توانبخشی در سطح کشور تربیت شده و در سطوح فنی مختلف ارائه خدمت می‌نماید و خدمات ارائه شده توسط برخی از این گرایش‌ها مستقیما به حوزه سلامت مرتبط بوده که از آن جمله می‌توان به روانشناسی بالینی، روانشناسی سلامت، روانشناسی خانواده درمانی، علوم ورزشی، ورزش درمانی و خدمات سلامت- بهورزی، دارویاری سلامت یاری، تغذیه ورزشی، مراقبت از زنان، مراقبت طبی سالمندان،‌مشاوره ژنتیک، ماساژدرمانی، بهداشت روان، مشاوره ورزشی و کایروپراکتیک ... اشاره نمود. وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی به عنوان متولی سلامت جامعه، می‌بایست در قبال نیازهای رو به افزایش جامعه در این حوزه پاسخگو باشد و این امر مستلزم سیاست‌گذاری آموزشی یکپارچه در خصوص این رشته‌ها در سطح کشور است.

لیکن علیرغم صراحت قانونی، در سال‌های گذشته شاهد تربیت دانشجو در گرایش‌های مذکور توسط دانشگاه‌های خارج از وزارت بهداشت علی‌الخصوص وزارت علوم، تحقیقات و فناوری می‌باشیم که ضمن ایجاد عدم انسجام در تربیت دانشجو، دسترسی به استانداردهای آموزشی از جمله وجود عرصه‌های بالینی لازم ضرورت انجام کار تیمی با حضور متخصص از جمله روانپزشک، کار درمان، مددکار اجتماعی و کسب تجربه عملی را نیز مخدوش نموده و بدون شک بر کیفیت ارائه خدمات سلامت در سطح جامعه نیز اثرگذار بوده است.

لذا با توجه به تدوین برنامه‌های تحول و نوآوری آموزش علوم پزشکی کشور و برنامه این وزارت برای ارتقاء همه جانبه رشته‌های مرتبط ، در راستای پاسخگویی به نیازهای جامعه، خواهشمند است دستور فرمایید تا کلیه امور مربوط به آموزش گرایش‌های مرتبط با سلامت رشته مقاطع تحصیلی از قبیل روانشناسی بالینی، روانشناسی سلامت، روانشناسی خانواده درمانی و ... به صورت متمرکز در وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی صورت گیرد.

امید است با سیاست‌گذاری مناسب در خصوص آموزش این گرایش‌ها و تعیین استانداردها و نظارت بر ارائه دهندگان خدمت در این رشته شاهد اعتلای خدمات رسانی مناسب به اقشار مختلف میهن عزیزمان باشیم.

دکتر سیدحسن هاشمی»

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

fariba
Iran, Islamic Republic of
ای بابا تکلیفنون رو روشن کنید آخر ما غیر مرتبط ها برا بالینی بخونیم یا فکر دیگه کنیم
Iran, Islamic Republic of
فاتحه روانشناسی بالینی خوانده خواهد شد
برخی عزیزان روانشناس از این اتفاق خرسند هستند و گمان می کنند با انتقال روانشناسی بالینی به وزارت بهداشت روانشناسان بالینی مورد توجه قرار گرفته و همطراز پزشکان با انان رفتار خواهد شد در حالی که به هیچ وجه چنین نخواهد بود
رفتن روانشناسی بالینی زیر چتر وزارت بهداشت هیچ دلیلی جز استفاده های صنفی جامعه پزشکی از ظرفیت های عرصه روانشناسی ندارد بر خلاف تصور این افراد نه تنها با این انتقال روانشناسی رشد نمی کند بلکه از همکنون نیز مظلوم تر واقع خواهد شد
عزیزان، پس از این انتقال دست پزشکان، روانپزشکان
در ارائه خدمات به ظاهر روان درمانی باز خواهد شد و وزارت بهداشت نیز با برگزاری دوره هایی نظیر فلوشیپ روان درمانی به هر متقاضی پزشکش مجوز روان درمانی میدهد . در این میان انچه نصیب روانشناسان می شود صرفا یدک کشیدن نام وزارت بهداشت خواهد بود.
امیدوارم جلوی این اقدام تمامیت طلبانه وزارت بهداشت گرفته شود
hadi
Iran, Islamic Republic of
مگه چند روز قبل اخبار نگفت که انتقال صورت نمیگیره این خبر جدید هست؟
طاها
Iran, Islamic Republic of
اگه انتقال بشه وجایگاه روانشناسی ارتقاء پیدا کنه خوبه.
شادان
Iran, Islamic Republic of
سلام به همگی
از جناب آقای هاشمی وزیر محترم بهداشت و رییس جمهور عزیزمان و تمام حامیان خردمند این تصمیم عاقلانه متشکرم و خواهشمندم از دوستان روانشناس بالینی که نظر موافقشان رااعلام کنند این تصمیم به رشته و جایگاه اجتماعی مان اعتبار می بخشد و باعث افزایش مهارت و معلوماتمان و اشتغال زایی خواهد شد و دیگر مجبور نیستید برای دوره هایی که میتوانست وزارت علوم در زمینه کاراموزی و کارورزی برایمان فراهم کند هزینه کنید.
شهرزاد
Iran, Islamic Republic of
تکلیف کنکور ارشد امسال چی میشه منابع علوم و بخونیم یا بهداشت؟؟
خطیبی
Iran, Islamic Republic of
رشته روانشناسی ریشه در فلسفه و علوم انسانی دارد و جدا نمودن ان از فلسفه موجب مرگ و نابودی اساس روانشناسی و پزشکی نمودن صرف روحیات انسان بطور کامل میشود و این کار ضربه جبران ناپذیر به علوم مظلوم انسانی وارد میکند.
محسن نصیروند
Iran, Islamic Republic of
سلام.باید تبعیض بین دوگرایش بنیادی روانشناسی یعنی بالینی و عمومی از بین برود و فارغ التحصیلان ارشد روانشناسی عمومی نیز بتوانند طرح دو ساله خود را در واحدهای علوم پزشکی وزارت بهداشت بگذرانند و جذب شوند.محسن نصیروند.باتشکر..
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
صعود به اورست 13 روز به طول مي انجامد، اما سقوط از آن فقط « 8 ثانيه ». ساختن روابط مدتها به طول مي انجامد اما از بين رفتن آن فقط در چند ثانيه!