سه شنبه ۲۹ اسفند ۱۴۰۲ - 19 Mar 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۲ اسفند ۱۳۹۴ / ۱۵:۰۸
کد مطلب: 36199
۱
دبیر نخستین سمینار سراسری مشاوره:

پرورش مشاوران متخصص از الزامات توسعه این حرفه است

پرورش مشاوران متخصص از الزامات توسعه این حرفه است

به گزارش میگنا نخستین سمینار سراسری «مشاوره؛ پیشگیری، رشد و درمان» روز پنجشنبه ۲۰ اسفند با حضور معصومه اسماعیلی رئیس انجمن مشاوره ایران، عبدالله شفیع آبادی بنیان گذار علم مشاوره در ایران، رئیس دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه، دبیران علمی و اجرایی سمینار و جمعی از پژوهشگران عرصه مشاوره در محل این دانشگاه در کرمانشاه برگزار شد.

دکتر مختار عارفی دبیر اجرایی این سمینار در سخنانی در آئین اختتامیه این سمینار گفت: بشر از بدو خلقت هرگز از راهنمایی و مشورت بی‌نصیب نبوده است. از مددجویی قابیل از کلاغ تا الهام گرفتن پیامبران از مشورت آسمانی و مشورت‌دهی حکیمان و فیلسوفان به حاکمان و حل کشمکش‌های قبیله‌ای توسط ریش‌سفیدان، همه نشان می‌دهد همواره نوعی رابطه یاورانه و یاری‌دهی وجود داشته است.

وی افزود: امروزه مسائل انسان‌ها به سبب تنوع و پیچیدگی‌های روابط در جامعه صنعتی، کثرت انتخاب‌ها در جایابی‌های تحصیلی و شغلی، درگیری در نقش‌های چندگانه در محیط‌های گوناگون، و میل به تحقق به خواسته‌های گاه متعارض، به طور طبیعی شخص را در سازگاری و کنار آمدن، دچار مشکلاتی می‌کند که خود در حل آنها ممکن است ناتوان بماند. چنین وضعیتی ایجاب می‌کند که حرفه‌های یاورانه مانند روانپزشکی، روان‌درمانی، مشاوره و مددکاری به یاری بیایند تا شخص را در شناخت و حل و فصل چالش‌ها یاری دهند.

مدیر گروه روانشناسی و مشاوره دانشگاه آزاد واحد کرمانشاه ادامه داد: از دیرباز، سلطه علم پزشکی بر حوزه درمان، چنین القا کرده که درمان دارویی بر روان‌درمانی مقدم و اثربخش‌تر از آن است. اگر چه پیشرفت‌های روان‌پزشکی و درمان اختلالات روانی، ستودنی و قابل تأمل ست، اما اتخاذ دیدگاهی صرفاً زیستی و دارویی خطایی است که شاید ناشی از فهم نابسنده انسان، به ویژه ماهیت اجتماعی- تعاملی اوست.

عارفی با اشاره به اینکه دکتر اروین یالوم استاد روان‌پزشکی دانشگاه استنفورد بعد از ۴۵ سال کار درمان، نگران آینده روان‌درمانی است، تاکید کرد: نگرانی یالوم از تأکید زیاد بر «دارو شناسی روانی» و تشخیص‌های غیرضروری است. یالوم در کتاب هنر درمان، هنر درمانگر را در درک انسانی و هنر گفتگوهای سازنده بین درمانگر و مراجع می‌داند. یالوم دلواپسی‌های ناشی از درک هستی و معنای زندگی را در درمان منبعث از رابطه انسانی جستجو می‌کند.

وی افزود: ادبیات پژوهشی و فراتحلیل‌های مرتبط با اثربخشی روان‌درمانی‌های گوناگون به کرات نشان داده که مؤلفه مشترک بیشتر روان‌درمانی‌های کارآمد، عامل رابطه انسانی است. در واقع رابطه حسنه که حاوی پذیرش، توجه مثبت نامشروط، خلوص، و انتقال این ویژگی‌ها باشد و به شعله‌ورکردن کیفیت‌های خوب و ارزنده رابطه‌ای- انسانی بینجامد، می‌تواند مراجعان را به خویشتن خویش نزدیک کند و راه را برای خود شناسی و خود رهبری و البته خودشکوفایی هموار سازد.

دبیر اجرایی نخستین سمینار سراسری «مشاوره؛ پیشگیری، رشد و درمان» همچنین گفت: روان‌درمانی و مشاوره که یکی از حرفه‌های یاورانه تخصصی است، سه هدف رشد، پیشگیری و درمان را دنبال می‌کند. یکی از الزامات این حرفه، پرورش و آماده‌سازی متخصصانی است که در کمک به تغییر رفتار، بهبود کارایی شخصی، تصمیم گیری مناسب، توسعه روابط دوسویه و حل منطقی تعارضات زندگی اثرگذار باشند.

به گفته عارفی، این مهم در سایه مجهز بودن مشاوران به علم و مهارت‌هایی است که بتوانند جلسه مشاوره را هم از نظر فرایند و هم محتوا به نحوی سازماندهی و اداره کنند که مسیر حرکت به سمت این اهداف هموار شود. استفاده مناسب از فنون و مهارت‌های خُرد می‌تواند به ایجاد فضایی یاورانه، خودشناسی و خودآگاهی، بینش افزایی، سازگاری و انعطاف‌پذیری، خودپذیری، دیگرپذیری و پذیرش آسان‌تر زندگی بینجامد که همگی اهداف مهمی برای حرفه‌های یاورانه به حساب می‌آیند.

دبیر اجرایی این سمینار ضمن ارایه گزارش نحوه برگزاری گفت: ۲۶۷ مقاله به دبیرخانه همایش ارسال شده است که از این تعداد، ۱۴۵ مقاله مورد پذیرش نهایی قرار گرفت و ۱۲۲مقاله به صورت سخنرانی و پوستر پذیرفته شد.

بر اساس این گزارش، سمینار ملی یک روزه مشاوره، پیشگیری، رشد و درمان در تالار علامه امینی دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرمانشاه برگزار شد که در مراسم آغازین این سمینار رییس دانشگاه آزاد اسلامی استان کرمانشاه ضمن خیر مقدم به شرکت کنندگان در سمینار گفت: خداوند را شاکریم که یک با دیگر این توفیق را به ما عطا کرد تا میزبان سمیناری سراسری با عنوان مشاوره، پیشگیری، رشد و درمان در واحد کرمانشاه باشیم.

در آئین اختتامیه این سمینار علمی سراسری، ضمن اعطای لوح‌های تقدیر و جوایز به پژوهشگران برتری که با ارائه مقاله به این سمینار، حائز این عنوان شده بودند، به صورت ویژه از چهره‌هایی ماندگار علم مشاوره در ایران تجلیل به عمل آمد.
دکتر شکوه نوابی‌نژاد چهره ماندگار رشته مشاوره، دکتر عبدالله شفیع آبادی بنیانگذار علم مشاوره در ایران، دکتر رحمت الله نورانی پور از اساتید پیشکسوت این رشته و دکتر معصومه اسماعیلی رئیس انجمن مشاوره ایران، از جمله چهره‌هایی بودند که از آنها تجلیل به عمل آمد.

مرجع : مهــر migna.ir
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
متوجه رابطه شوهرم با خواهرم شدم. چه کار کنم؟
بیمارستان روانپزشکی امین آباد تهران
سه گام مهم برای تقویت تاب آوری کودکان
هرگز با آدم نادان مجادله نكنيد، تماشاگران ممكن است نتوانند بين شما را تشخيص دهند