چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
پنجشنبه ۵ مرداد ۱۳۹۱ / ۰۶:۰۰
کد مطلب: 12861
۶
۳۶

آنچه پدران باید درباره طرز برخورد با دخترشان بدانند

آنچه پدران باید درباره طرز برخورد با دخترشان بدانند
هنوز از زمانی که پدرها نقش رییس خانه را بازی می‌کردند، مدت زیادی نگذشته. اما این روزها برخلاف آن روز و روزگار، پدرها به فرزندان‌شان بسیار نزدیک‌تر شده‌اند.... هرچه مي‌گذرد پژوهش‌هاي بيشتري در رابطه با تاثيرات مثبت تقويت رابطه پدر و دختر انجام مي‌شود.
در يکي از اين پژوهش‌ها که در سوئد صورت گرفته، از مرور پژوهش‌هاي 20 سال گذشته، حدفاصل سال‌هاي 1987 تا 2007، مشخص شد هر چه رابطه پدر با دختر بهتر و صميمانه‌تر باشد، دختران احتمال کمتري دارد که سيگار بکشند يا مرتکب خلاف شوند، نمرات درسي بهتري مي‌گيرند و مي‌توانند دوستي‌هاي بهتري با ديگران برقرار کنند اما اين رابطه علاوه بر اين تاثيرات در کوتاه مدت، تاثيرات طولاني‌مدت ديگري نيز دربردارد. خانم‌هايي که روابط بهتري با همسرانشان دارند و از نظر رواني و جسمي از سلامت بهتري در حدود سن 33 سالگي برخوردارند، در سن 16 سالگي رفتار بهتري با پدرانشان داشته‌اند.
در تحقيق ديگري که سال 1999 صورت گرفته و در مجله‌ روان‌شناسي اجتماعي و شخصيت چاپ شد، محققان به اين نتيجه رسيدند که هر چه رابطه‌ پدر با دخترش صميمانه‌تر و نزديک‌تر باشد، دختر در سن بالاتري به سن بلوغ مي‌رسد. اگر در مورد عوارض بلوغ زودرس دختران اطلاعات داشته باشيد، به ارزش بيش از پيش پدر پي مي‌بريد.  
روان‌شناسان می‌گویند اینکه پدر هم به اندازه مادر برای رشد روانی کودکان مهم و باارزش است و برقراری تعادل بین روابط این دو با فرزندان‌شان می‌تواند از نظر روانی سبب رشد صحیح کودکان شود، از مسائلی است که این روزها زیاد در روانشناسی مورد بحث قرار می‌گیرد.
مرد چون در میان کودک و مادر قرار دارد ـ هم به موجب حضور فیزیکی و هم به موجب جایگاه روانی خود ـ به کودک این اجازه را می‌دهد که هویت خاص خود بیابد. پدر نقش مهمی در شناسایی هویت جنسی کودک داشته و در عین حال که مادر سعی می‌کند با نقش حفاظتی خود فرزند را حفظ کند، پدر، او را به سمت بیرون گرایش می‌دهد و در کنار دادن حس اعتماد و امنیت به او اجازه شکستن محدودیت‌ها را می‌دهد.
پدر برای دختر بر خلاف پسرها نوعی «تایید» است و روابط بین آن دو به طور ناخودآگاه برای هر دو طرف اهمیت و برتری خاصی دارد. مهم این است که معمولا این رابطه که از همان ماه اول تولد آغاز می‌شود همیشه تعادل ندارد و گاهی یک رابطه بسیار نزدیک و عاطفی و گاهی یک رابطه با فاصله بین پدر و دختر شکل می‌گیرد.
وقتی آزمایشات، باروری یک خانم را تایید می‌کند، همسر او در رابطه با دختر یا پسر بودن فرزندش تفکر می‌کند. اما وقتی در سونوگرافی جنسیت جنین مشخص می‌شود، هر یک از زن و مرد به شکل متفاوتی در رابطه با فرزندش تفکر کرده و نگرانی، برنامه و خواست‌های مخصوص به خودش را دنبال می‌کند.
اگر پدر در محیطی پدرسالار بزرگ شده باشد که در آن ارجحیت با پسر بوده است ،معمولا مرد از اینکه جنسیت فرزندش دختر است، ناراحت خواهد شد. اگر این حس به قدری شدید باشد که بعد از تولد هم ادامه یابد ،احتمال دارد فرزند دختر به دلیل جنسیت خود در خانواده تحقیر شود.اما خوشبختانه روزگار عوض شده است.
بسیاری از مردان به داشتن دختر افتخار می‌کنند چون زنان نیز توانسته‌اند مانند مردان تحصیل و کار کنند و سبب افتخار پدر شوند.

رابطه پدر با دختر و تاریخچه زندگی
گاهی نوعی رابطه دختر و پدر به تاریخچه زندگی شخصی پدر هم بازمی‌گردد. برخی مردان دوست دارند، همان رابطه‌ای را با دخترشان ایجاد کنند ،که با مادرشان داشته‌اند و برخی دیگر عشقی را نثار او می‌کنند ،که نتوانسته‌اند تجربه کنند. نکته مهم اینجاست که پدر در ارتباط با دختر ،گذشته را رها کند و سعی نماید در زمان حال زندگی کند. برخی مردان از داشتن دختر خوشحال می‌شوند ،چون رابطه خوبی با پدر خود نداشته‌اند.www.migna.irبرای این دسته از افراد، داشتن پسر به معنی تبدیل شدن به همان پدری است که آنها در کودکی از او خرسند نبوده‌اند. در حالی که داشتن دختر ،سبب می‌شود وزن تاریخ گذشته سبک‌تر شده و مرد بتواند رابطه جدیدی با فرزند خود ایجاد کند.
   
پدر به دختر دنیا را می‌شناساند
پدر برای دختر و پسر حکم کسی را دارد که بین فرزند و مادر جدایی می‌اندازد. مادر فرزند را به دنیا می‌آورد و پدر دنیا را به او می‌شناساند. در واقع پدر غریبه شناسانده شده‌ای است که او را از دستان قدرتمند مادر جدا کرده و در پناه خود به او هویتی مستقل در جهان می‌بخشد.
در واقع این پدر است که دختر را به سمت دیگران فرستاده و به او دویدن و پریدن و دیگر توانایی‌های فیزیکی را می‌آموزاند. وی همچنین حامی همیشگی دختر در فعالیت‌های اجتماعی و هوشی است و به تربیت و آموزش او اهمیت زیادی می‌دهد. در ضمن پدر اولین مردی است که به عنوان نمونه جنس مذکر دختر با او آشنا می‌شود.

عقده ادیپ و عقده الکترا
سن 3 تا 6 سالگی اصطلاحا سن عقده ادیپ نام دارد. عقده ادیپ به رابطه بین پسر و مادر اشاره دارد و معادل آن در رابطه بین دختر و پدر، عقده الکترا نامیده می‌شود. این مرحله، مرحله‌ای ساختاری برای رشد کودک است. در صورتی که این مرحله به خوبی گذرانده شود و تعادلات هورمونی برقرار شود، دختر بچه قادر خواهد بود در سن بلوغ دوست‌دار جنس مذکر باشد.
در واقع در این سن دختر عشقی را نسبت به مادر خود احساس می‌کند و فورا به حضور یک جداکننده خود از مادرش یعنی پدر پی می‌برد. پدر که از نظر او غریبه‌ای است که مادر را به سمت خود جلب می‌کند و مایه شادی او است، او را ناراحت می‌کند چون عشق مادر نسبت به او را کاهش داده است. در این مرحله ،دختر در تضاد با مادر قرار می‌گیرد و سعی می‌کند عشق پدر را به جای مادر به سمت خود جلب کند.
در همین موقع است که متوجه می‌شود مادر او، همسر پدر و مورد علاقه اوست. مهم‌ترین وظیفه پدر در این سن مقابله با دختر و روشن کردن این مساله برای اوست که او جایگاه فرزندی دارد و نمی‌تواند جای همسر او باشد. در واقع در این مرحله ادیپ دختر ابتدا با از دست دادن عشق مادر و سپس پدر ـ برخلاف پسر که عشق مادر را از دست نمی‌دهد ـ بزرگ می‌شود.

والدین الگو هستند
پیروز شدن کودک برعقده ادیپ یا الکترا ،به نوع رفتار زوجین بستگی دارد. نقش مهم پدر ،جدا کردن دختر از مادر و پس از آن ارزش نهادن به او به عنوان دخترش است. دختر به پدری نیاز دارد ،که او را دوست داشته باشد و در ضمن با عشق ورزیدن به مادر، به دختر بیاموزد که باید تبدیل به زنی دوست‌داشتنی توسط مرد در آینده شود.
مردی که به همسرش اظهار عشق نمی‌کند، این احساس را به دختر آموزش نداده و عشق را در آینده در او خفه می‌کند.   نکته یکی از موضوعاتی که امروزه مطرح است و نقش بسیار مهمی در روابط دختر با جنس مخالف دارد رابطه پدر و دختر است.
بیشتر دخترهایی که ناخواسته وارد روابط دوست پسر شده بودند از ناحیه پدر و یا به عبارتی دیگر از ناحیه جنس مخالف مَحرم خود مشکل داشتند و این یک زنگ هشداری برای خانواده مخصوصا پدرها است. بعضی از پدرها اینگونه احساس می کنند که تربیت فرزندان چه دختر و چه پسر برعهده همسرانشان است و خودشان تنها  و تنها وظیفه برآورده کردن هزینه های مادی خانواده را برعهده دارند درحالی نقش پدر در واکسینه شدن فرزندان مخصوصاً دخترها در مقابل ویروس های مختلف و خطرناک جامعه بسیار مهم است بنابراین به والدین مخصوصا پدر ها پیشنهاد می شود که:
1-نیازها و انتظارات فرزندان خود مخصوصا فرزند دخترخود را بشناسند.
2-رابطه کلامی کاملا صمیمانه و عاطفی با دخترخود داشته باشند.
3-در علاقه های دخترخود سهیم و شریک شوند .
4-در تفریحات و اوقات فراقت با او همکاری داشته باشند.
5- گفت و گوی های همدلانه همراه با ارتباط چشمی خود را افزایش دهند.
6- نقاط مثبت و خوبی های دخترجوان خود را گوشزد و در جمع ایشان را تشویق کنند.
7- خودارزشمندی و عزت نفس فرزند خود را با احترام به ایشان، مسولیت دادن و اعتماد و تحویل گرفتن بالاببرند.
تربیت دختر نیاز به دو والد دارد :
مادری که به او نشان دهد چطور زن باشد. پدری که به او نشان دهد چطور مستقل باشد.
وظیفه پدر تربیت دختری با جرات است. پدر باید در او احساس زیبایی را ایجاد کند و به او احساس اطمینان دهد. ارتباط میان پدر و دختر بسیار ساده است :
او عاشق پدرش خواهد بود و برای همیشه به او اطمینان می کند، زیرا پدرش اولین عشق،اولین قهرمان و اولین مرد زندگیش خواهد بود.

چند عامل مهم :
همیشه در زندگی اش حضور داشته باش
به مادرش احترام بگذار
هر لحظه ای که با او هستی ارج بنه
هر روز برایش دعا کن
قهرمان او باش
او را به دنیای خود راه بده و سعی کن با او ارتباط برقرار کنی
تمام تلاشت را بکن که محیط خانه امن، شاد و گرم باشد
هرگز او را مسخره نکن
همیشه او را تشویق کن و بگو دوستش داری
به مدرسه اش سر بزن
تشویقش کن چیزهای جدیدی را امتحان کند
هرگز مقابل او با مادرش جر و بحث نکن
به او کمک کن تا علایق واقعیش را کشف کند و سپس در دنبال کردن علایقش کمکش کن
پس انداز کردن را به او یاد بده
به او کمک کن بتواند مستقل شود
به او آموزش بده مسئولیت پذیر باشد

( از کتاب پدر و دختر / نویسنده   هری اچ. هریسون. جی آر / مترجمان  الهام آرام نیا - شمس الدین حسینی)

رابطه پدر با فرزند دختر در اسلام :

1- هدایت و تربیت : او را طوری هدایت کند که شایسته و لایق اداره و مدیریت خانواده را داشته باشد .
2- پدر ، امید زندگی دختر :
دختر ، مرد آرمانی زندگی اش را از طریق پدر شناسایی می کند . پدر باید به دختر احترام بگذارد و به شخصیت او توجه کند .

3- محبت به دختر
پدر باید به دختر محبت کند ، دوستی خود را به او نشان دهد . دست نوازش به سر او بکشد . از او دلجویی کند .

دستم را بگیر
دختر کوچولو و پدرش در حال عبور از پل روی رودخانه بودن..
پدر از دختر کوچولو پرسید: اگه ترسیدی دست منو بگیر که داخل رودخانه سقوط نکنی
دختر کوچولو گفت: نه بابا شما دست منو بگیر
پدر با تعجب پرسید چه تفاوتی داره ؟
دختر کوچولو گفت:اگه من دست شمارو بگیرم و اتفاقی رخ بده ممکنه من دست شمارو رها کنم...ولی اگه شما دست منو بگیری و اتفاقی رخ بده من اطمینان دارم که شما دست منو رها نمی کنید

نتیجه اخلاقی : دستها تو به دست کسی بده که در هیچ شرایطی رهات نمی کنه
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

Iran, Islamic Republic of
عالی
با سلام من خودم رشته تحصیلیم مشاوره است و واقعا لذت بردم و متشکرم از زحماتتون
با سلام و خسته نباشید عالی بود واقعا لذت بردم مطلبتان روی روابط همسرم با دخترم تاثیرات بسیار مطلوبی گذاشت از شما ممنونم
ای بااااااااااااااباااااااااا...بیخیال...کیه که اینقدر بهمون توجه کنه...اگرم بخوان توجه کنن ما تعجب میکنیم!فکرمیکنیم اتفاقی افتاده...فقط چپ و راست بهمون گیر الکی ندن کافیه واسمون...
رویا
حق با تو هست اگه بخوان توجه کنن منم تعجب میکنم!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
سلام
Iran, Islamic Republic of
آره واقعا
Iran, Islamic Republic of
عالی بود تشکر
Germany
دمت گرم.شما فقط رو اعصاب مانباشید بقیش پیش کش
من
لذت بردم تهش دلم بدجور گرفت.
منتظریان
خیلی لذت بردم وباعث میشه با دخترم رابطه بهتری داشته باشم . ازتون ممنونم
ارزو
با سلام وتشکر صمیمانه بسیار نا آگاه بودم و تمام مطالب برایم تازه وجالب بود انشاالله همه ی اینها رو در مورد دخترم انجام بدم چون واقعاءنمیدانستم ممنون
مرواریدزاده
Iran, Islamic Republic of
از نوشتهایتان بی نهایت ساسگذارم
ساناز
ما را اگاه می کنید که چه طور با والدین خود رفتار کنیم واحترام بذاریم خیلی ممنون
معین
خوب بود ولی لطفا شماره یکی ازبرجسته ترین روانشناسان روداخل پروفایل بگذارید
خوب بود تحت تاثیر قرار گرفتم
فاطمه
سلام من كلاس ششم هستم من يك خواهر و يك برادر دارم كه از من بزرگتر هستند برادرم سربازي ميرود و خواهرم هم سوم دبيرستان است٠هر دعوايي بين من و خواهرم پخش مي آيد، من بأيد گذشت كنم.همين چند وقت پيش به خاطر برادرم از مادرم خيلي كتك خوردم.من با رفتار مادرم چه بأيد بكنم؟
روح اله
Iran, Islamic Republic of
انشاله دخترمان را خوب تربيت كنيم من فقط دنبال همينم
الهام
من 27 سالمع همیشه ارزو داشتم یه پدر خوب داشته باشم ولی از بچگی یادمه همش خونمون. دعوابود بابام معتاد بود بعد ترک کرد حالا که ترک کرده همش دنبال خیانت کردنه به مامانم خیلی بی احترامی میکنه بامنم خیلی بده میگه تو فقط مامانتو دوست داری حدود دو ساله عقد کردم از بس گفت پس چرا نمیری؟ کی این قدر دختر عقد کرده را نگه میداره دلم میخواد بمیرم خیلی دلم شکسته دیگه از دعوا خسته شدم همش اضطراب دارم همش دلشوره ناراحتی معده گرفتم نوشته های بالا مثل یه رویا میمونه واسم ترو خدا با دختراتون خوب رفتار کنید
حسین
Iran, Islamic Republic of
عالی بود دوست داشتم
سحر
Iran, Islamic Republic of
سلام من ازبچگی بخاطرفشارهای روحی واقتصادی خانواده هم شاهددعوای پدرمادرم بودم همیشه هم پدرم منوتحقیرمیکردوبه بادکتک میدادفکرمی�
دوست
United States
عالی بود ممنون دوست من
Iran, Islamic Republic of
با سلام خیلی عالی بود مطالب
m
Iran, Islamic Republic of
متاسفانه خانواده ها ما دخترارو ازاد نمیذارن . من واقعا دارم نسبت به انها سرد میشم از ته دلم گفتم....
مجید
Iran, Islamic Republic of
نکته اخلاقی عالی بود
sattar
Iran, Islamic Republic of
باسلام
مطالب ارزشمندی رو عنوان کردید. سپاسگزارم، با توجه به شرایط موجودکه صبح تا شب سرکاریم؛ این مسئولیت بزرگ خیلی کم رنگ شده و من خیلی نگرانم. اگر راه حلی هست ممنون میشم عنوان کنید.
ریما
Iran, Islamic Republic of
خیلی جالب بود، پدر من رفتارهای کاملا درست و سنجیده ای با من داره،و من عاشقش هستم.با خوندن این مطالب خیلی از محبت هایش برام دوباره تداعی شد.ممنون از متن خوبتون.
فرهاد
Iran, Islamic Republic of
سلام من دخترم انشاالله قراره فردا به دنیا بیاد اسمش هم میخوایم بذاریم باران بی صبرانه منتظر دیدن دختر عزیزم هستم وامیدوارم پدر درجه 1 باشم واسش ایشاالله
سميه
Sweden
سلام خيلى عالى بود هميشه ارزو داشتم پدرم با من دوست باشه باهاش راحت باشم و ازش فرارى نباشم حالا خودم يك دختر ١٤ساله دارم متاسفانه شوهرم هم مثل پدرم. به دخترم بى اعتماده و روابط نزديكى ندارن خيلى رنج ميكشم و ناراحتم دلم برا دخترم ميسوزه خوش به حال دخترايي كه پدرهاى مهربون دارند نقش پدر در زندگى و اينده دختر خيلى مهمه
Iran, Islamic Republic of
ممنون از مطالب خوبتون من مادر دودختر جوان هستم با اینکه سالهاست با فرزند انم به تنهایی زندگی میکنم چطور میتوانم از نظر روانی نبود پد ر را جبران کنم
رضا
Germany
سلام.عالی بود متشکرم
شکیا
Iran, Islamic Republic of
واقعا عالی بود و تحت تاثیر قرار گرفتم.
پ
Iran, Islamic Republic of
سلام.من که پدرم خیلی جدی و سختگیره.اصلا راحت نمیتونم باهاش صحبت کنم.فقط ایراد میگیره.خدایا چیکارکنم؟.قبلنا مهربون بود.ولی الان عوض شده.تنها احساسم نسبت بهش ترسه.فقط همین.ازنظر مادی مشکلی نداریم ولی عاطفی،،،،،.......😔😔😔
آزاد
Iran, Islamic Republic of
باسلام مطالب خوبی بود تا بتونم با دخترم رابطه بهتری داشته باشم
فرشید
Iran, Islamic Republic of
ممنون از زحمات شما.
Miss_f
Romania
کلاس دوم راهنمایی بودم،خواهر دوسال ازم کوچکتر و برادر یکساله که پدرمون رو تو تصادف از دست دادیم،پدر امنیت خانواده ست..بااینکه مادرمون مثل مرد 12 سال در نبود پدر از ما مراقبت کرد،تمام نیازهای ما رو برآورده کرد،محبت کرد اما همیشه خلا پدر رو تو زندگیمون حس میکنیم..هیچ کس و هیچ چیز پدر نمیشه..همیشه در حسرت نداشتن پدر دارم میسوزم
پیمان
Iran, Islamic Republic of
درود...من در 19 سالگی پدرم رو از دست دادم...هنوزم با اینکه 47 سالمه و دو فرزند 17و 13دارم جای خالی پدرم رو حس میکنم ...هیچ چیز و هیچ کس نمیتونه جای پدر و مادر را پر کنه
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
مردم هرگز خوشبختی خود را نمیشناسند اما خوشبختی دیگران همیشه جلو دیدگان آنهاست به داشته هاي خود عميق تَر نگاه كنيم