شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۱ فروردين ۱۳۹۶ / ۱۳:۴۶
کد مطلب: 40581
۱
۲

میانگین سن ازدواج و پدر شدن مردان ایرانی

میانگین سن ازدواج و پدر شدن مردان ایرانی
به گزارش ایرنا، سیزدهم رجب میلاد با سعادت حضرت علی (ع) به عنوان روز پدر نامگذاری شده است، به همین مناسبت مصاحبه حاضر در آستانه روز پدر (22فروردین ) و تجلیل از مقام شامخ پدران، با سیف الله ابوترابی سخنگوی سازمان ثبت احوال کشور، به عنوان متولی تولید آمارهای جمعیتی کشور انجام شده ،تا با ارائه برخی گزاره های تبیینی مبتنی بر آمارهای مرتبط با این موضوع، نگاهی دقیق تر به مقوله پدران و مفاهیم آماری آن داشته باشیم.

مردان ایرانی چقدر از جامعه را تشکیل می دهند؟
51 درصد جامعه ایران را مردان تشکیل می‌دهند که نیمی از آنان در سنین کمتر از 30 سال قرار دارند و 63 درصد آنان دارای همسر و پدران بالقوه یا بالفعل هستند. بطور میانگین مردان ایرانی در کمتر از 30 سال، ازدواج می کنند.

مردان ایرانی در چه سنینی پدر می‌شوند؟
در سال گذشته 38 درصد ولادت‌های به ثبت رسیده مربوط به پدران 30 تا 35 ساله بوده است، این پدران بیشترین سهم را در کل به خود اختصاص داده‌اند.
 
همچنین 91 درصد پدران، خود اقدام به ثبت ولادت و اخذ شناسنامه برای فرزندان خود کرده اند و بقیه این وظیفه را به مادر یا جد پدری واگذار کرده یا به دلیل عدم ثبت ازدواج به ناچار همراه با همسر خود در اداره ثبت احوال حاضر و نسبت به دریافت شناسنامه اقدام کرده‌اند.

مردان ایرانی در چه سنی ازدواج می‌کنند؟
36 درصد مردانی که در سال 1395 ازدواج کرده‌اند در گروه سنی 29-25 قرار داشته‌اند. سهم گروه سنی 24-20 ساله نیز 29 درصد است.
 
اما شاخص مهم در این زمینه میانگین سن در اولین ازدواج است که در سال 1395 به 27.4 سال رسید. این رقم در استان تهران و البرز بیش از 29 سال است. به صورت میانگین مردان سیستان و بلوچستان در سن پایین‌تری نسبت به سایر نقاط کشور ازدواج می کنند در حدود 25 سال.

فاصله سنی بین زوجین چقدر است ؟
یکی از نکات جالب توجه، فاصله سنی بین زوجین در ازدواج های به ثبت رسیده در کشور است. در ازدواج های ثبت شده در سال 1395، به طور میانگین مردان 5.3 سال از همسران خود بزرگتر بودند.

وضعیت هم سن گزینی در کشور به چه صورت است؟
ازدواج مردان و زنان هم سن در سال‌های اخیر رو به افزایش است. در سال 1395، 12 درصد زوجین که اقدام به ثبت ازدواج کرده اند ،هم سن بوده‌اند.

توزیع سنی مردان در زمان طلاق به چه صورت است؟
بیشترین طلاق‌های به ثبت رسیده در سال 1395، با 24 درصد مربوط به گروه سنی 34-30 سال است.
 
گروه سنی بعدی را مردان 29-25 ساله تشکیل می‌دهند که سهم این گروه از طلاق‌های به ثبت رسیده در کشور، 23 درصد است و میانگین اختلاف سن زوجین مطلقه نیز 5.8 سال است.

مردان مطلقه چه مدت با همسران خود زندگی کرده‌اند؟
میانگین مدت ازدواج تا طلاق در طلاق‌های به ثبت رسیده، حدود 9 سال است و 45 درصد طلاق‌ها، 5 سال پس از ازدواج به ثبت رسیده است.

شایع‌ترین علت فوت مردان چیست؟
مهمترین علل مرگ مردان ایرانی، بیماری‌های قلبی و عروقی است که علت مرگ 38 درصد مردان ایرانی است که در سال 1395 دار فانی را وداع گفته‌اند و 11 درصد آنان جان خود را در اثر سرطان‌ها و تومور‌ها از دست داده‌اند و 9.4 درصد نیز جان خود را بر سر حوادث غیرعمدی باخته‌اند.

ساختار سنی مردان متوفی به چه صورت است؟
در گروه‌های سنی 15 تا 54 سال، میزان ثبت مرگ مردان، دو برابر زنان یا بیشتر است. اما 60درصد فوت‌های به ثبت رسیده در کشور، مربوط به مردان 60 ساله و بیشتر است. میانگین سن مردان در زمان مرگ در شهر‌ها، 60 سال و در روستاها 63 سال است. البته این میانگین در استان گیلان، 70 و در سمنان و یزد نیز 67 و 65 سال است.
 
در فروردین امسال چه تعداد مرد ایرانی پدر شدند؟
به 45 هزار و 406 هموطن در فروردین‌ماه جاری پدر شده‌اند تبریک عرض می‌کنم. امیدواریم در دهه ثبت احوال و آمار حیاتی ( 2024-2015 )با یاری مردم عزیز امکان ارائه آمارهای تفصیلی بهنگام جمعیتی کشور توسط سازمان ثبت احوال، بیش از گذشته فراهم شود.
 
 
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پیرپسر33ساله
Iran, Islamic Republic of
اگر خانواده دخترودختردرامرازدواج سخت نگیرند بخت من وامثال من باز میشود
Iran, Islamic Republic of
نعمتی بنام عقل اجازه نمیده زیر بار 1500 سکه مهریه برم .
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
برای اینکه دوستت داشته باشم و به تو احترام بگذارم، مجبور نیستم با تو هم عقیده باشم.