پنجشنبه ۶ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 25 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۱۰ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۲:۱۷
کد مطلب: 41509
۰

آیا شکر باعث افسردگی می‌شود؟

آیا شکر باعث افسردگی می‌شود؟

به گزارش sciencealert، نتایج مطالعه جدید حاکی از وجود ارتباطی میان رژیم غذایی حاوی شکر بالا و اختلالات روانی رایج است. سازمان بهداشت جهانی توصیه می‌کند که مردم مصرف روزانه قند افزودنی (شامل انواع قندها به جز قندهای طبیعی در میوه، سبزیجات و شیر) خود را تا پنج درصد کاهش دهند.

سه چهارم این قندهای افزودنی در قالب غذاها و نوشیدنی‌ها شیرین مانند کیک و نوشابه‌ها مصرف می‌شود. یک چهارم باقی‌مانده نیز حاصل از مواد غذایی فرآوری شده مانند سس کچاپ است.

یک نفر از هر شش نفر در جهان از اختلالات روانی مانند اختلال خلقی یا اضطراب رنج می‌برد. آیا امکان وجود ارتباطی میان مصرف شکر و اختلالات روانی وجود دارد؟

نتایج مطالعه‌ای در سال 2002 نشان داد که ارتباطی میان مصرف شکر و افسردگی وجود دارد. محققان کالج بیلور با بررسی میزان مصرف شکر و میزان ابتلا در شش کشور مختلف متوجه این ارتباط شدند.

در سال 2011، محققان اسپانیایی در طی یک مطالعه بالینی دریافتند که خطر ابتلا به افسردگی در افرادی که مصرف مواد غذایی پخته‌شده بالایی داشتند 38 درصد بیشتر از کسانی که مصرف کمتری از مواد ذکر شده داشتند.

در سال 2014، دانشمندان به مطالعه ارتباط میان نوشیدنی‌های شیرین در آمریکا پرداختند و فهمیدند که نوشیدنی‌های شیرین و شیرین‌کننده‌های مصنوعی می‌تواند خطر ابتلا به افسردگی در فرد را افزایش دهد.

در سال 2015، نتایج مطالعه روی 70 هزار زن نشان داد که شانس ابتلا به افسردگی در افراد با مصرف بالای قندهای افزودنی بیشتر از افرادی است که مصرف شکر روزانه‌شان شامل محصولات طبیعی مانند شیر و میوه‌جات است.

دانشمندان هنوز مطمئن نیستند که چه چیزی باعث افسردگی می‌شود اما برخی از آنها معتقدند که تغییرات بیولوژیکی عامل اصلی آن است. برخی از این تغییرات نیز می‌تواند تحت تاثیر شکر یا قند اعمال شده باشد.

نتایج مطالعه روی موش‌هایی با رژیم غذایی قند و چربی بالا نشان داد که این نوع رژیم غذایی تعداد پروتئینی به نام BDNF را کاهش می‌دهد. این پروتئین بر رشد و توسعه سلول‌های عصبی در مغز تاثیر بسزایی دارد. گمان می‌شود این پروتئین در توسعه افسردگی و اضطراب نیز دخیل باشد.

یکی دیگر از عوامل بیولوژیکی احتمالی، التهاب، واکنش حفاظتی بدن در برابر میکروارگانیسم‌ها یا عوامل خارجی، است. رژیم غذایی حاوی قند بالا می‌تواند التهاب را افزایش دهد.

مترجم: هانا حیدری - آنا

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

چطور از مردها تعریف کنیم؟
ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
موفقیت به سراغ کسانی می آید که آن قدر در تلاشند که وقت نمی کنند دنبال آن بروند.