سه شنبه ۴ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 23 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۲۶ اسفند ۱۳۹۳ / ۰۹:۱۹
کد مطلب: 29963
۱

مقصر اصلی اعتیادآوری سیگار چیست؟

مقصر اصلی اعتیادآوری سیگار چیست؟
به گزارش میگنا زهرا عبداللهی مدیر دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت در گفتگو با باشگاه خبرنگاران، اظهار داشت: مقصر اصلی اعتیادآوری سیگار، ماده مخدری به نام نیکوتین است. با کشیدن سیگار، مغز به سرعت به نیکوتین عادت کرده و با گذر زمان نیاز بیشتری به نیکوتین پیدا می‌کند. پس از این مرحله مغز شروع به ترشح مواد شیمیایی می‌کند. در واقع مواد شیمیایی موجود در دود سیگار مغز را وادار به ترشح دوپامین و نوراپی نفرین (دو ماده شیمیایی مهم در تنظیم اعمال بدن) می‌کند.

در شرایطی که ترشح این دو ماده شیمیایی بیش از حد افزایش یابد، سطح کلی مواد شیمیایی در مغز به هم می‌ریزد و مغز برای مقابله با این مشکل شروع به ترشح مواد شیمیایی ضد نیکوتین می‌کند. وی ادامه داد: این مواد شیمیایی ضد نیکوتین باعث می‌شوند زمانی که فرد سیگار نمی‌کشد، دچار افسردگی و خستگی شود.

با گذر زمان، مغز شروع به پیش‌بینی زمان سیگار کشیدن کرده و در این هنگام اقدام به ترشح مواد شیمیایی ضد نیکوتین می‌کند. عبداللهی دود سیگار را به چند دسته تقسیم کرده و افزود: دود سیگار دست اول، دودی است که به طور مستقیم به وسیله فرد سیگاری استنشاق می‌شود.دود سیگار دست دوم نیز دودی است که در محیط بوده و افراد آن را استنشاق می‌کنند، با حضور به مدت یک ساعت در یک اطاق پر از دود سیگار، یک فرد غیرسیگاری ممکن است معادل کشیدن 5 تا 10 عدد سیگار، مواد سمی موجود در دود سیگار را استنشاق کند.

طبق گزارش‌های سازمان جهانی بهداشت، یکی از هر 10 مرگ ناشی از مصرف دخانیات، در افراد سیگاری دست دوم اتفاق می‌افتد. دود سیگار دست سوم نیز باقیمانده دود محیطی یا دست دوم بر روی سطوح است. دود حاصل از مصرف دخانیات به شدت جذب سطوح درون خانه چون دیوار، سقف، ابزار منزل مانند فرش و پرده و ... می‌شود. این دود به راحتی از طریق پوست، ‌استنشاق غبار و بلع جذب بدن می‌گردد.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
با خودت صادق باش و نگران آنچه دیگران درباره ات فکر می کنند نباش . تعریفی را که آنها از تو دارند نپذیر ، خود ، خودت را تعریف کن