جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۳ شهريور ۱۳۹۳ / ۱۲:۰۵
کد مطلب: 26902
۰

چاق‌ها را سرزنش نکنید!

نتایج یک مطالعه در لندن نشان داد که شرمسار کردن افراد از اضافه وزنشان نه تنها تاثیری در کم شدن وزن آنها ندارد بلکه می‌تواند به افزایش وزن بیشتر در این اشخاص بیانجامد.

 

به گزارش ایسنا، متخصصان سلامت در «یوسی‌ال»، بزرگترین کالج دانشگاه لندن، این مطالعه را در طول چهار سال انجام داده‌اند و حدود 3000 فرد بالغ با وزن‌های مختلف (در بازه وزن طبیعی تا اضافه وزن) در آن مشارکت داشتند.

 

در این مطالعه افرادی که می‌گفتند به دلیل اضافه وزن خود مورد تبعیض و بدرفتاری قرار گرفته‌اند، بیشتر از کسانی که چنین تجربه‌ای نداشتند، وزن اضافه کردند. متخصصان می‌گویند هیچ مدرکی دال بر این که اعمال تبعیض و بدرفتاری به دلیل اضافه وزن باعث افزایش وزن افراد شود به دست نیامده ولی اعمال چنین تبعیض‌ها و بدرفتاری‌هایی می‌تواند نوعی اختلال غذایی به دنبال داشته باشد که بر اثر آن، فرد برای رسیدن به آرامش به خوردن روی می‌آورد.

 

در این مطالعه از شرکت‌کنندگان پرسیده شد که آیا به نظرشان، روزانه با مواردی از تبعیض و بدرفتاری که به اضافه وزنشان مربوط باشد، روبه‌رو هستند یا نه؟ بی‌احترامی در برخوردهای روزانه، خدمات‌رسانی بد در مغازه‌ها و مراکز خرید و آزار و اذیت از جمله مواردی هستند که در این مطالعه به آنها اشاره شده است.

 

از بین شرکت‌کنندگان، یک نفر از هر 20 نفر گفتند که مواردی از چنین تبعیض‌ها و بدرفتاری‌هایی را تجربه کرده‌اند. در گروه افرادی هم که اضافه وزن داشتند، یک نفر از هر سه نفر چنین مواردی را گزارش کردند.

 

در طول یک دوره چهار ساله به طور میانگین، نزدیک به یک کیلوگرم به وزن افرادی اضافه شد که گفتند به دلیل وزن خود با برخوردهای منفی روبه‌رو بوده‌اند. اما کسانی که چنین مواردی را گزارش نکردند به طور میانگین حدود 700 گرم وزن کم کردند.

 

متخصصان می‌گویند این نتیجه نشان می‌دهد که سرزنش کردن افرادی که اضافه وزن دارند و شرمسار کردن آنها از این وضعیت، نتایج زیانباری دارد. آنها می‌گویند که برای کمک به کاهش وزن این افراد، بهتر است رفتاری حامیانه و دلگرم‌کننده با آنها داشته باشیم.

 

دکتر «سارا جکسون»، یکی از مجریان این مطالعه در یوسی‌ال گفت: اعمال تبعیض و برخوردهای نامناسب با افراد به دلیل اضافه وزن آنها، هیچ توجیهی ندارد.

 

وی گفت: مطالعات قبلی نشان داده بود افرادی که مواردی از چنین برخوردهایی را تجربه می‌کنند، برای رسیدن به آرامش بیشتر، به خوردن روی می‌آورند.

 

به گفته این متخصص، افزایش اشتها به‌ ویژه میل بیشتر افراد برای خوردن مواد غذایی ناسالم و پرانرژی می‌تواند یکی از واکنش‌های آنها به استرسی باشد که بر اثر رفتارهای نامناسب گرفتارش می‌شوند.

 

به گزارش ایسنا به نقل از بی‌بی‌سی‌، وی اضافه کرد: رفتارهای نامناسب با افرادی که اضافه وزن دارند می‌تواند سطح اعتماد به نفس آنها را هم کمتر کند و به همین دلیل از مشارکت آنها در فعالیت‌های ورزشی کم شود.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
مشکل فکر های بسته این است که دهانشان پیوسته باز است...