شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۲۴ بهمن ۱۳۹۵ / ۱۰:۳۵
کد مطلب: 40032
۱

ارتباط شب‌ادراری با نوزاد تازه متولد شده در خانواده

ارتباط شب‌ادراری با نوزاد تازه متولد شده در خانواده
میگنا: خدیجه باقرآبادی كارشناس ارشد روانشناسي گفت: بی اختیاری در ادرار شبانه به تخلیه ادرار در لباس یا رختخواب کودک اطلاق می‌شود که فقط در مواردی که این اتفاق در سن پنج سالگی به بعد رخ دهد می‌توان آن را شب اداری دانست و پیش از این سن طبیعی است. شب‌اداری باید دو بار در هفته و آن هم به مدت سه ماه طول بکشد، در وهله اول کودک باید به پزشک مراجعه کند تا مشخص شود اختلال طبی ندارد و پس از آن درمان روانشناسی پیگیری شود.
شیوع شب‌اداری در پسربچه‌ها بیشتر از دختربچه‌ها است و شیوع شب اداری در سنین مدرسه دو تا پنج درصد است و در سن 10 سالگی حدود سه درصد شیوع دارد.

شب‌اداری با بالا رفتن سن کاهش پیدا می‌کند و شیوع آن در نوجوانی 1.5 درصد و در افراد بالغ یک درصد است.
وی استرس‌های روانی و اجتماعی را مهمترین عامل تشدید شب‌اداری در کودکان اعلام کرد و یادآور شد: بررسی‌ها نشان داده شب‌ادراری رابطه مستقیمی با تولد خواهر و برادر تازه در خانواده دارد که باعث می‌شود کودک احساس کند دیگر با تولد کودک جدید، بهایی به او داده نمی‌شود.

بستری شدن در بیمارستان در سنین دو تا چهار سالگی، شروع مدرسه، فروپاشی خانواده و طلاق والدین، نقل مکان به خانه جدید و... از دیگر عوامل بروز شب‌ادراری در کودکان است.

درمان شب‌ادراری
اگر مشکلات جسمی و پزشكي وجود نداشت، برای کودک درمان‌های روان شناسی و روانپزشکی در نظر گرفته می‌شود که یکی از این درمان‌ها مداخلات دارویی است.

وی با بیان اینکه آموزش مناسب دستشویی رفتن نیز از دیگر مواردی است که باید برای کودک مبتلا به شب ادراری در نظر گرفته شود، تاکید کرد: راهنمایی و آموزش والدین نیز بسیار موثر است. باقرآبادی گفت: در روش دیگری، والدین باید مایعات دادن به کودک در ساعات شب را کاهش دهند تا کمتر با این مشکل مواجه شود.

در روش دیگر به ازاء هر شبی که کودک شب‌ادراری نداشته باشد به او ستاره می‌دهند و در نهایت تعداد ستاره‌های کودک که زیاد شد برای او جایزه تهیه می‌کنند تا تشویق شود.
وی عنوان کرد: استفاده از تشک زنگدار که به محض مرطوب شدن با به صدا درآمدن زنگ کودک را بیدار می‌کند نیز تا 50 درصد برای کاهش شب‌ادراری مفید است.
مرجع : باشگاه خبرنگاران
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
با ترس هات روبرو شو! آدم ها رو ببخش! یک راه حل جدید بساز! هدف هات رو مشخص کن! آدم هایی که ازت متنفر هستند رو فراموش کن! ذهنت رو آزاد کن!