پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ / ۱۶:۵۲
کد مطلب: 37162
۱

تاثیر رژیم غذایی مانند روزه در کاهش علائم ام.اس

به گزارش پایگاه اینترنتی دیلی میل، نتایج بررسی محققان دانشگاه ساوث کالیفرنیا در لس آنجلس نشان می دهد که اثرات رژیم شبه روزه باید به عنوان یک درمان بالقوه برای بیماری مولتیپل اسکلروزیس یا ام.اس و سایر بیماری های خود ایمن بیشتر مورد بررسی قرار گیرد. طبق نتایج این مطالعه جدید، این رژیم غذایی علائم ام.اس را در موش ها کاهش داد.
پروفسور والتر لونگو محقق ارشد این مطالعه که نتیجه آن در مجله Cell Reports منتشر شد، می گوید: این مطالعه نشان داد که رژیم شبه روزه باعث یک روند مرگ و حیات سلولی می شود که به نظر می رسد برای ترمیم بدن حیاتی است.
وی افزود: در جریان این رژیم، کورتیزول تولید می شود و این امر باعث شروع مرگ سلول های خودایمن و نیز منجر به تولید سلول های جدید سالم می شود.
مولتیپل اسکلروزیس یا ام.اس یک بیماری خود ایمن است که در آن سیستم ایمنی بدن به تدریج سد خونی مغزی را مختل می کند و به غلاف پروتیین ها و چربی های میلین که عامل جدا کننده رشته های عصبی در نخاع و مغز است، حمله می کند.
با پیشرفت غیرقابل پیش بینی این بیماری، حمله به غلاف میلین به تدریج باعث می شود که علائم الکتریکی که توسط این اعصاب حمل می شود، به بیرون درز یابد.
این موضوع باعث افزایش علائمی می شود که بدتر و بدتر می شوند و از بی حسی خفیف در دستها و پاها تا فلج و کوری متفاوت است.
تصور می شود که حدود 2.3 میلیون نفر در سراسر جهان به ام.اس مبتلا باشند و تخمین زده می شود که تنها در آمریکا حدود 350 هزار آمریکایی ام.اس داشته باشند.
محققان در سال 2015 پس از مطالعه روی موش ها گزارش داده بودند که رژیم غذایی شبه روزه موجب افزایش طول عمر و سلامت می شود و عوامل خطرساز مرتبط با ابتلا به سرطان، بیماری قلبی و عروقی و دیابت را نیز در انسان ها کاهش می دهد.
نتایج مطالعه قبلی، محققان را بر آن داشت که پتانسیل تاثیر این رژیم بر بیماری ام.اس را نیز بررسی کنند.
محققان در این مطالعه جدید که روی موش های مبتلا به ام.اس انجام شد، آنها را به دو گروه تقسیم کردند و یک گروه را تحت یک رژیم غذایی کم کالری و کم پروتیین شبیه روزه قرار دادند که هر هفت روز، سه روز اجرا می شد. گروه دوم نیز که گروه کنترل بودند، تحت رژیم غذایی معمولی قرار گرفتند.
محققان متوجه شدند که این رژیم غذایی شبیه روزه علائم ام اس را در همه موش ها کاهش داد و در 20 درصد این حیوانات باعث بهبودی کامل شد.
آزمایش های بیشتر نشان داد، سطوح کورتیکوسترون، یک هورمون استروئیدی که از غدد آدرنال برای کنترل سوخت و ساز بدن منتشر می شود، در موش هایی که تحت رژیم غذایی شبیه روزه قرار داشتند، افزایش یافت.
همچنین سطوح سلول های ایمنی T در موش هایی که تحت رژیم غذایی شبیه روزه قرار داشتند، افزایش و سطوح سیتوکین التهاب زا کاهش یافت.
محققان متوجه علائمی از بازسازی میلین در موش هایی شدند که تحت رژیم غذایی شبیه روزه قرار گرفته بودند؛ غلاف میلین این حیوانات بر اثر این بیماری خود ایمن آسیب دیده بود.

 

 

 
مرجع : ايرنا migna.ir
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
سخت است حرفت را نفهمند سخت تر این است که حرفت را اشتباهی بفهمند حالا میفهمم که خدا چه زجری میکشد وقتی این همه آدم حرفش را که نفهمیده اند هیچ اشتباهی هم فهمیده اند. دکترعلی شریعتی