شنبه ۱ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 20 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۹ اسفند ۱۳۹۳ / ۱۸:۰۱
کد مطلب: 29620
۱
با شعار "رضایتمندی بیشتر با بهره مندی بهتر منابع"

بزرگترین گردهمایی سالانه بیمارستانی کشور برگزار می‌شود

بزرگترین گردهمایی سالانه بیمارستانی کشور برگزار می‌شود
میگنا: نخستین جلسه شورای سیاستگذاری هفتمین همایش بین‌المللی مدیریت بیمارستانی با حضور علی جعفریان، رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران و رئیس همایش، محمد عرب، رئیس انجمن علمی اداره امور بیمارستان‌ها و مدیر گروه علوم مدیریت و اقتصاد بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران در مقام دبیر علمی همایش در محل دفتر ریاست دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد.

 

این جلسه با مشارکت اعضای شورای سیاستگذاری آقایان فرید ابوالحسنی، علی اکبری ساری، سید حسن امامی رضوی، سید جواد حاجی میراسماعیل، علیرضا دلاوری، آرش رشیدیان، علیرضا جدیان، ابوالقاسم گرجی، محمود بیگلر، مسعود یاوری، عباس کبریایی‌زاده و محمدحسین سالاریان زاده پیرامون بررسی رویکردها و اهداف این همایش دنبال شد. در ابتدای جلسه، جعفریان با عرض خیر مقدم و تشکر از حضور حضار از اکبری ساری تقاضا کردند تا گزارشی از شرایط کنونی همایش ارائه شود.

اکبری ساری نیز با بیان این مساله که پیشنهادهای اولیه با کمک و مشارکت وزارت بهداشت، دانشگاه‌های علوم پزشکی تهران و ایران و شهید بهشتی و انجمن علمی اداره امور بیمارستان‌ها ارائه شده است، همچنین از تشکیل هسته اولیه کمیته‌های علمی و اجرایی خبر داد و هدف از برنامه را تصمیم‌گیری نهایی حول پیشنهادهای ارائه شده دانست.

سپس عرب رئیس انجمن علمی اداره امور بیمارستان‌ها با اذعان به ضرورت نگاه به شرایط نظام تحول سلامت در مدیریت بیمارستانی، اهداف همایش هفتم را رویکرد مدیریت بیمارستانی براساس این نظام معرفی کرد که در قالب فراخوان مقاله، سفارش مقاله، پوستر و نمایشگاه ارائه خواهد شد.

وی با اشاره به برگزاری کارگاه‌های آموزشی در دوره‌های گذشته، تداوم این این برنامه را جزئی از برنامه‌های همایش خواند که براساس نظام تحول سلامت تبیین می‌شود.

رئیس انجمن علمی اداره امور بیمارستان‌ها دعوت از وزارتخانه‌های بهداشت و مدیران بیمارستان‌های کشورهای همسایه را از انتظارات این همایش دانست.

در این راستا اکبری ساری ارائه مقالات خارجی و مشارکت کشورهای خارجی بخصوص کشورهای همسایه برای نخستین بار در این همایش با حضور صد شرکت‌کننده رویکرد تازه این همایش دانست که در گذشته تنها به سخنرانی حضار خارجی محدود بوده است.

سپس جعفریان با ذکر فراز و نشیب‌های همایش بین‌المللی مدیریت بیمارستانی، سپری شدن یک سال از طرح تحول نظام سلامت را نکته مهمی برای این رویداد علمی دانست که می‌توان بررسی عملکرد طرح در چارچوب همایش گنجانده شود.

امامی رضوی قائم‌مقام وزیر بهداشت در امور دانشگاهی با انتقال نظر وزیر بهداشت مبنی بر نقد منصفانه طرح تحول نظام سلامت، فضای همایش را مناسب نقد این طرح برای صاحب‌نظرانی دانست که توانایی بیان مسائل به شکل عمومی را دارا نیستند.

وی با تصریح این مساله که در گذشته رویکرد آموزشی بر پایه بیان مسائل جدید بوده است و بررسی جایگاه ارائه مقاله و برنامه آموزشی همایش هفتم پرداخت.

رشیدیان، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران که نسبت به برگزاری جلسات همایش به شکل کنفرانسی نقد داشت و با توجه به مناسب بودن چنین روش ارائه مقاله، به عدم ماندگاری این شیوه در درازمدت معتقد بود.

دلاوری، رئیس دبیرخانه سیاستگذاری سلامت در نقد ارائه مقاله، برگزاری همایش نقد و عملکرد نظام تحول سلامت در فاصله چند ماهه از این همایش را فرصت مناسبی برای بررسی این طرح دانست.

وی به اهمیت تعیین جایگاه و نقش بیمارستان در نظام تحول سلامن نیز اشاره کرد.

سالاریان‌زاده، رئیس گروه برنامه‌ریزی بین‌بخشی سلامت وزارت بهداشت با اعتقاد به فرصت دادن به طرح تحول سلامت براساس مسیر پیش‌رو، با انتقاد به نبود نظام مدیریتی مشخص در حوزه مدیریت بیمارستان‌های کشور، تخصیص یک پنل ویژه برای معرفی روش‌های مدیریتی نوین، مسائل بین‌المللی کردن بیمارستان‌ها و اقتصادی و درآمدزایی را پیشنهاد داد.

جدیان مشاور معاونت توسعه و مدیریت منابع وزارت بهداشت، نیز با اشاره به نبود نگاه کلی در مدیریت بیمارستان‌ها در ایران، هدف‌گذاری کاهش تصدی‌گری و کنترل درآمد‌ها در بحث مدیریت بیمارستان‌ها را پیشنهاد داد که به نحوه اداره بیمارستان‌ها باز می‌گردد.


عكس بزرگتر

عباس کبریایی‌زاده، رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی کشور نیز با اشاره به شکل سلسله‌مراتبی اهداف ذیل عنوان و تعیین محورهای همایش براساس الگوهای اقتصادی، تامل روی حیطه‌های رویکردی را پیشنهاد داد و درخواست کرد حوزه‌های بیمارستانی پژوهش محور شوند تا فرصتی برای ارائه در همایش‌ها داشته باشند.

وی با بیان این مساله که سخنرانی به شکل مروری آسیب‌رسان است، پیشنهاد کرد تا با دعوت از روسای بیمارستان‌های کشورهای فارسی‌زبان و همسایه که روابط قوی با ایران دارند، شرایط همکاری اقتصادی فی‌مابین تقویت شود.

حاجی میراسماعیل، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران نیز با تصریح این مساله که مدیریت بیمارستان‌ها تابع سیاست‌های وزرات بهداشت است و نبود راهکارهای الزام‌آور در اجرای سیاست‌ها را موجب کاهش انگیزه و تحرک در کادر بیمارستانی خواند و رسیدن به این انگیزه را در حضور بخش خصوصی و درگیر شدن نهادهای آموزشی معرفی کرد.

همچنین در این جلسه اکبری ساری با ذکر این مساله که در 6 همایش گذشته با دو شیوه مقاله محور و آموزش محور کنگره برگزار شده است، از برگزاری هفتمین دوره به شکل تلفیقی با برجسته بودن یکی از دو نگرش خبر داد.

جعفریان رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران در تایید این مطلب پیشنهاد داد تا اهداف مختلفی در کنگره پیگیری شود که نگاه عملگرا بر آن حاکم و حرف جدیدی در حوزه مدیریت بیمارستانی داشته باشد و به دو شکل مقاله و سخنرانی توسط افراد خبره ارائه شود.

وی در مخالفت با خارج کردن ویژگی آموزشی همایش، نادیده گرفتن مسائل یک سال گذشته در طرح تحول سلامت و اجرا شده در حوزه مدیریت بیمارستانی را اشتباه دانست.

جعفریان با توجه به آرا حضار، تمرکز بر دریافت مقالات براساس تجربه‌های موفق بیمارستانی، دادن فضای مناسب به کارشناسان حوزه HIS و همچنین مجریان سیاست‌های مرتبط حوزه بهداشت و درمان را پیشنهاد داد.

دلاوری و سالاریان‌زاده نیز با مبهم بودن حضور بخش خصوصی در حوزه بهداشت و درمان هر یک پیشنهادهایی ارائه دادند.

گرجی، مشاور و معاون اجرایی حوزه معاونت آموزشی وزارت بهداشت خواستار بررسی نقاط قوت و ضعف در کمیته علمی و برگزاری کارگاه آموزشی به شکل موازی براساس سه نکته مهم در حوزه مدیریتی یعنی منابع مالی، منابع انسانی و تجهیزات شد. وی با اذعان به این مساله که مشکلات بیمارستان¬ها یکسان و مشابه نیست، پیشنهاد کرد در ایام همایش فضایی ایجاد شود تا بیمارستان براساس نیاز خود دست به انتخاب زنند. وی انتقال داده¬ها میان سطوح بالایی و پایینی مدیریتی را یکی از ویژگی‌های چنین همایشی دانست.

کبریایی‌زاده از نبود افراد منتقد بر نظام مدیریتی کنونی گلایه کرد و پیشنهاد داد از افراد صاحب سبک در این حوزه دعوت به عمل آید تا همایش چالشی¬تر برگزار شود.

جعفریان با تایید گفته رئیس هیات مدیره سازمان تامین اجتماعی، این مهم را مستلزم برگزاری جلسات فنی‌تر با حضور نمایندگان وزارت دانست.

رئیس هفتمین همایش مدیریت بیمارستانی سپس به جمع‌بندی مباحث مطرح شده پرداخت و از میان دو شعار «بیمارستان پاسخگو و بهره‌ور» و «رضایتمندی بیشتر با بهره‌مندی بهتر منابع»، طبق نظر نهایی اعضای جلسه، شعار «رضایتمندی بیشتر با بهره‌مندی بهتر منابع» را به عنوان شعار هفتمین همایش بین‌المللی مدیریت بیمارستانی انتخاب کرد.

همایش بین‌المللی مدیریت بیمارستانی به عنوان بزرگترین گردهمایی سالانه بدنه بیمارستانی کشور در سال هفتم خود با رویکرد اقتصاد بیمارستانی و فناوری و با شعار این همایش با شعار «رضایتمندی بیشتر با بهره‌مندی بهتر منابع» از تاریخ 25 مرداد 1394 تا 26 مرداد در محل مرکز بین‌المللی همایش‌های رازی برگزار خواهد شد و میزبان 1500 نفر از روسا و معاونان دانشگاه‌های علوم پزشکی، روسا و مدیران ارشد بیمارستان‌های کشور و تعداد کثیری از روسای بیمارستان‌های کشورهای همسایه خواهد بود.

این همایش از 1388 تاکنون با هدف فراهم ساختن فرصتی با تشریک آرا و دانسته‌های جدید و بررسی تجارب جهانی در حوزه مدیریت بیمارستانی به صورت سالانه برگزار می‌شود.

 

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
اعتماد به نفس ضرورتاً تضمین کننده موفقیت نیست ولی عدم اعتماد به نفس مطمئناً باعث شکست می‌شود./ آلبرت بندورا