پنجشنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۳ - 18 Apr 2024
تاریخ انتشار :
سه شنبه ۳۰ دی ۱۳۹۳ / ۱۵:۲۲
کد مطلب: 28810
۱

روزه داري بهترين روش براي پيشگيري از بيماري ها

روزه داري بهترين روش براي پيشگيري از بيماري ها
محققان بر اين باورند که روزه داري ادواري با بيماري هايي مانند چاقي مفرط، ديابت، بيماري قلبي، اختلالات عصبي، سرطان و آلزايمر مقابله مي کند. آنها مي گويند اگرچه براي مقابله با چاقي مفرط، مصرف کالري کمتر، سبزيجات، ميوه، مغز ميوه، فيبر و ماهي و حذف خوراکي هاي ناسالم و انجام ورزش توصيه مي شود اما ادله زيادي وجود دارد که نشان مي دهد برنامه غذايي که مي تواند نقش مهمي در ارتقاي سلامت افراد ايفا کند، روزه داري ادواري است؛ به اين معنا که چند روز در هفته مصرف کالري و وعده هاي غذايي کاهش يابد.

به گفته يک گروه تحقيقاتي بين المللي، الگوي غذا خوردن در جوامع مدرن که روزي ۳ وعده غذا همراه با ميان وعده را توصيه مي کند مورد تأييد نيست.
نتايج بررسي هاي متعدد نشان مي دهد که روزه داري ادواري حتي از مصرف دارو موثرتر است و براي پيشگيري از بيماري ها توصيه مي شود زيرا بدن انسان در حال روزه خود را براي عملکرد بهتر آماده مي کند.
روزه داري ادواري مي تواند ۲ روز در هفته يا روز در ميان با دريافت ۵۰۰ کالري باشد و فرد مي تواند چند روز در هفته از چند وعده غذايي صرف نظر کند. اين نوع روزه داري به بدن اجازه مي دهد به استرس واکنش بهتري نشان دهد.

نکته جالب اينجاست که توصيه محققان، به رژيم غذايي که امام رضا(ع) سفارش کرده اند شباهت دارد، همان طور که قبلاً نيز گفته شده است حضرت توصيه به دريافت ۳ وعده غذا طي ۲ روز کرده اند. دليل پژوهشگران براي تأثيرگذاري روزه داري ادواري نيز به اين امر بازمي گردد که اجدادمان در گذشته که شکارچي بودند به صورت ادواري غذا مصرف مي کردند يعني سيستم بدن آن ها با غذا خوردن در فاصله صبح تا بعدازظهر هماهنگ شده بود (از صبح زماني که صبحانه مصرف مي کردند تا زماني که مي توانستند شکاري را صيد کنند) در حالي که امروزه ما خود را ملزم به صرف ۳ وعده غذايي کرده ايم. اين برنامه غذايي در کنار مصرف ميان وعده، باعث چاقي مفرط افراد شده است.

محققان مي گويند روزه داري مي تواند سلول هاي توموري را گرسنه نگه دارد و التهاب را کاهش دهد. اگرچه ممکن است تعريف روزه داري توسط محققان، با آنچه دين اسلام به آن توصيه کرده است، متفاوت باشد. (به عنوان مثال منظور آن ها از روزه داري فقط مصرف آب باشد) اما نکته مهم رعايت اعتدال غذايي و امساک از دريافت کالري زياد و سه وعده غذايي است؛ بي گمان دستور روزه داري در دين اسلام جزو مترقي ترين توصيه هاي بهداشتي است که امروزه محققان بر نتايج مطلوب آن تأکيد مي کنند.

روزنامه خراسان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
بادها می وزند، عده ای در مقابل آن دیوار می سازند و تعدادی آسیاب به پا می کنند