چهارشنبه ۵ ارديبهشت ۱۴۰۳ - 24 Apr 2024
تاریخ انتشار :
جمعه ۲۷ بهمن ۱۳۹۱ / ۱۶:۵۲
کد مطلب: 16525
۰

راهکارهای برای لاغری از درون

اشتهاي زياد و تمايل به مصرف بعضي غذاهاي خاص يا كم شدن متابوليسم همه اينها مي‌تواند شما را چاق كند كه همه‌ آنها زيرنظر هورمون‌هاست. در واقع هورمون‌ها عاملي هستند كه در چاقي و لاغري شما نقش مهمي دارند.

هورمون‌ها صرفا مسئول پرمويي يا كم‌مويي يا رقم خوردن دوره‌هاي ماهانه نيستند. در واقع هورمون‌هاي زيادي در بدن شما هستند كه تمام روند غذا خوردن تا چاق شدن يا نشدن شما را كنترل مي‌كنند. حتي خود سلول‌هاي چربي هم هورمون‌هاي مختلفي توليد مي‌كنند. اما چيزي كه ممكن است شما آن را ندانيد اين است كه مي‌توانيد كارهايي انجام دهيد كه اين مواد شيميايي قوي به‌نفع شما كار كنند.

دكتر لنا ادواردز، پروفسور در غدد داخلي و مدير مركز درماني لايستون مي‌گويد: « انسان‌ها فكر مي‌كنند كنترل هورمون‌ها دست آنها نيست اما علم نشان داده كه كنترل هورمون‌ها را مي‌توان در دست گرفت و از آنها استفاده بهينه و مناسب كرد.» در اينجا به شما مي‌گويیم كه چه هورمون‌هايي در بدن شما وجود دارند كه روي روند اشتها و متابوليسم شما تاثير مي‌گذارند، درعين حال راهكارهايي هم براي كنترل ترشح و تاثيرگذاري بيشتر يا كمتر اين هورمون‌ها ارائه مي‌دهيم.

ساعت 10 صبح سبزيجات بخوريد

هورمون‌: لپتين

سلو‌ل‌هاي چربي انسان هورمون‌هاي بسيار زيادي توليد مي‌كنند كه لپتين يكي از آنهاست. اين هورمون در كنترل اشتها نقش دارد. مطالعات نشان داده افزايش چربي در بدن حالت مقاومت به لپتين را رقم مي‌‍‌زند كه به اين معناست كه هرقدر بدن شما اين هورمون را ترشح كند، مغزتان به آن پاسخ نمي‌دهد.  اگرچه هنوز مكانيسم دقيق اين موضوع مشخص نشده اما يك تئوري اين است كه باتوجه به رابطه ترشح اين هورمون با ترشح عوامل التهابي در بدن،‌ ممكن است افزايش ترشح آن مغز را به اين نتيجه‌گيري برساند كه با شرايط قحطي و فقر غذايي روبه‌رو است و براي همين اشتهاي شما به جاي كم شدن بيشتر مي‌شود و متابوليسم شما هم كاهش مي‌يابد.  اينگونه شما اشتهاي سيري‌ناپذيري به مواد چرب و شيرين خواهيد داشت و كالري در بدن شما به صورت سلول‌هاي چربي در مناطق مختلف ذخيره خواهد شد.

بهترين چاره:

خبر خوب اين است كه مقاومت به هورمون لپتين را مي‌توان با داشتن رژيم غذايي مناسب و انجام ورزش‌هاي كافي كنترل كرد. كاري كه به شما خيلي كمك مي‌كند اين است كه هرروز قبل از ساعت 10صبح يك ليوان آب سبزيجات (مثل آب كرفس، كاهو و هويج) يا يك كاسه سبزيجات خام و بخارپز بخوريد.

چرا نبايد نوشابه و آبميوه بخوريد

هورمون: انسولين

هر زمان كه يك ماده غذايي يا نوشيدني بسيار شيرين مي‌خوريد، قند خونتان بالا مي‌رود و بدن شما براي جبران هورمون انسولين آزاد مي‌كند كه كارش اين است كه گلوگز (قند) آزاد موجود در خون را جمع‌آوري ‌كند. مثلا بعد از خوردن يك ليوان بزرگ نوشابه، يا شيريني‌هاي خامه‌اي انسولين در بدن شما قند را به چربي تبديل کرده و ذخيره مي‌كند اما در برخي موارد، اضافه وزن و تجمع چربي در بدن، باعث بروز مقاومت به انسولين مي‌شود و در نتيجه بيماري ديابت رخ مي‌دهد.

بهترين چاره:

براساس نتايج تحقيقي كه در نشريه پزشكي «سيركوليشن» به چاپ رسيده به‌طور متوسط يك‌سوم قند دريافتي يك انسان معمولي از نوشابه‌ها و آبميوه‌هاي طبيعي شيرين است كه طي روز مصرف مي‌كند. پس بهترين كار اين است كه همين امروز آنها را از غذاي خودتان حذف كنيد. قدم دوم هم اين است كه غذاهاي فرآوري‌ شده و كنسروي مثل نان سفيد و پاستاي معمولي را با نمونه‌هاي تهيه شده با غلات كامل و داراي فيبر بالا عوض کرده (جدا از اينكه اين كار عملكرد انسولين در بدن را تنظيم مي‌كند باعث احساس پري بيشتر در فرد و در نتيجه اشتهاي كمتر او و احتمال كمتر چاقي در او مي‌شود) و سعي كنيد حجم غذا و ميان‌وعده‌هاي خود را هم کاهش دهید.  يك اقدام مناسب ديگر هم اين است كه تعداد وعده‌هاي غذايي خود در طول روز را بيشتر و حجم هر وعده غذايي خود را کم کنید تا بدن شما ناگهان با ورود مقدار بالايي از گلوگز مواجه نشود.


دلتان شيريني و چيپس مي‌خواهد؟

هورمون: كورتيزول و سروتونين

تا به حال به اين فكر كرده‌ايد كه چرا در روزهاي سخت و پرتنش يا پرهيجان به‌شدت هوس چيپس، بستني يا شيريني مي‌كنيد؟ خب، اين وسط رد پاي غده فوق كليوي در كار است كه هورمون اضطراب (كورتيزول) را ترشح مي‌كند. ترشح اين هورمون به شما توان و انرژي لازم براي مقابله با هيجان يا فعاليت را مي‌دهد.  برخي مطالعات نشان داده هورمون كورتيزول به‌طور مستقيم باعث تجمع سلول‌هاي چربي در ناحيه شكم شده و از اين راه باعث چاقي و اضافه وزن مي‌شود.  هورمون سروتونين اما عملكردي عكس اين دارد. اين هورمون به شما آرامش مي‌دهد و اثر مستقيم آن كاهش اشتهاست. جديدترين داروي كاهش وزن مورد تاييد سازمان FDA، يعني داروي بلويك، باعث افزايش ترشح و افزايش تاثيرگذاري هورمون سروتونين در بدن مي‌شود و اينگونه اشتهاي افراد را كاهش مي‌دهد.

بهترین  چاره:

براي آنكه هورمون‌هاي بدنتان و گرايش به غذاهاي شيرين و چرب را متعادل كنيد، بهترين كار اين است كه به غذاهاي غني از فولات (ويتامين B12) مثل عدس و اسفناج روي بياوريد. مغز انسان از ويتامين‌هاي B موجود در اين غذاها براي ساخت سروتونين استفاده مي‌كند. درضمن يادتان باشد مطالعات جديد نشان داده يك شب بي‌خوابي هورمون كورتيزول بدن شما را دوبرابر مي‌كند.



هورمونها درجاهایی که فکرش را نمی کنید

هورمون‌ها صرفا توسط بدن ما ساخته نمي‌شوند، پيرامون ما هم هورمون‌ها وجود دارند و در واقع ما در محاصره آنها هستيم. هر محصول و فرآورده‌اي را كه ببينيد ممكن است حاوي هورمون باشد، آن هم هورمون‌هايي كه مي‌توانند در بدن انسان تاثيراتي را رقم بزنند. اینجا به 3 گروه از چيزهايي كه با ورود هورمون‌ها به بدن شما مي‌توانند باعث چاقي‌تان شوند، اشاره مي‌كنيم. مطمئن هستيم كه اين موارد شما را شگفت‌زده خواهند كرد.

1- خوشبوكننده‌ها

بسياري از لوازم آرايشي، شامپوها، اسپري‌ها، عطرها و حتي مواد خوشبوكننده و تميزكننده منزل حاوي گروهي از مواد هستند كه آنها را به نام فتالات مي‌شناسيم. اين مواد شيميايي به كار گرفته مي‌شوند تا ماندگاري بوها را بيشتر كنند اما در معرض مقدار زيادي از فتالات‌ها قرار گرفتن، مي‌تواند باعث چاقي‌ و حتي چاقي شديد شود. سعي كنيد حتما از موادي استفاده كنيد كه روي آنها برچسب «بدون فتالات» نصب شده باشد.

2- كنسروها و غذاهاي نيمه‌آماده

قوطي برخي از كنسروها و غذاهاي نيمه آماده داراي ماده شيميايي به‌نام بيزفنل BP -A هستند كه مشابه اثر هورمون استروژن را دارند. غذاهاي اسيدي مثل رب گوجه‌فرنگي يا آب گوجه‌فرنگي مي‌توانند اين ماده موجود در قوطي را وارد تركيبات غذايي كنند. سعي كنيد حتما از قوطي‌ها و بسته‌بندي‌هاي بدون BPA استفاده كنيد.

3- قابلمه‌ها و ماهي‌تابه‌هاي نچسب

مواد شيميايي موسوم به پرفلورواوكتانيك اسيد (PFOA) در بسياري از لوازم آشپزخانه كه داراي قابليت نچسب بودن است وجود دارد اما مطالعات نشان داده‌ دختراني كه مادران آنها داراي مقادير زيادي PFOA در خونشان هستند سه‌برابر بيشتر از دختران مادران با ميزان پايين PFOA به اضافه وزن و چاقي مبتلا مي‌شوند.

چربي چربي‌سوز مي‌خواهيد؟

هورمون: ايريسين

در 2سال گذشته،‌ نتايج 2 تحقيق مختلف در مجلات «اينترنال مديسين» و «نيچر» به چاپ رسيده كه در آنها به كشف شيوه‌اي جديد براي تبديل چربي سفيد (همان چربي كه باعث ناراحتي انسان‌ها و عامل چاقي است) به چربي قهوه‌اي (نوعي از چربي كه كالري مي‌سوزاند) اشاره شده است. راه اين كار هم ساده است. كافي است در معرض هورمون تازه كشف شده ايريسين قرار بگيريد. اين هورمون توسط بافت عضلاني و حين ورزش كردن توليد مي‌‌شود. درضمن مطالعات جديدتر نشان داده كه اين هورمون از ميزان مقاومت سلول‌ها به انسولين هم مي‌كاهد.

بهترين چاره:

خب، مشخص است كه با درآوردن عرق خودتان در سالن‌هاي ورزشي يا روي تردميل مي‌توانيد ميزان هورمون ايريسين خودتان را بالا ببريد و درنتيجه چربي‌هايي بسازيد كه خودشان چربي مي‌سوزانند. در مطالعه‌اي كه نتايج آن در نشريه «نيچر» به چاپ رسيده، آمده است ميزان ايريسين خون افرادي كه يك برنامه 10 هفته‌اي ورزش را اجرا كرده بودند دو برابر شده بود. برنامه ورزش تنظيم شده، 4 يا 5 جلسه تمرين 20تا40 دقيقه‌اي دوچرخه‌سواري يا پا زدن‌هاي روي دوچرخه ثابت با شدت متوسط و متوسط رو به بالا در طول هفته بود.   منبع:سیب سبز

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

ایجاد هر خاطره جدید به مغز آسیب می‌زند!
مطالعه نشانگر عصبی بالقوه برای آسیب اجتماعی در اختلالات روانی را نشان می دهد!
۱۰ شگرد رسانه‌ای برای اثرگذاری بر باورهای مخاطب
پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
سخن گفتن با خدا مانند صحبت کردن با یک دوست پشت تلفن است... ممکن است او را در طرف دیگر نبینیم، اما می دانیم که دارد گوش می دهد...