پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۱۰ ارديبهشت ۱۳۹۳ / ۱۶:۳۹
کد مطلب: 24247
۷
۳۸

پاسخ يك روان شناس باليني به اظهارات يك روان پزشك در مورد روان درماني

پاسخ يك روان شناس باليني به اظهارات يك روان پزشك در مورد روان درماني
اينگونه اظهارات ما را به درستی اقداماتمان مطمین تر ساخت

دکتر شهرام وزیری عضو هیات علمی گروه روان شناسی بالینی دانشگاه آزاد اسلامی رودهن و از فعالین گروه علمی اتحاد برای عمل روانشناسان در پی اظهارات دکتر فربد فدایی عضو هيات علمي دانشگاه علوم پزشكي تهران مبنی بر غیر قانونی بودن روان درمانی برای روان شناسان بالینی و اختصاص این موضوع برای پزشکان که در خبرگزاري ايسنا منتشر شده است  و طی آن به نقل از وي آمده است که فعالیت های روان درمانی روان شناسان غیرقانونی است و در فرایند کار با بیمار انجام برخی کارهای ساده به عهده روان شناس است، اظهار داشت ما در اعتراض به فلوشیپ، با آينده نگري می دانستیم که کار فقط به برگزاری یک دوره آموزشی ختم نخواهد شد! تحلیل ايشان نمونه بارز تفکری است که در پس این اقدام به ظاهر آموزشی نهفته است.

این روان شناس در گفتگو با میگنا گفت: ما احتمال می دهیم این اندیشه ها محصول ناكامي کشورهاي مطرح در حوزه رواندرماني و برملا شدن نقایص قوانين آنها پس از سالها تجربه اندوزی در سیستم های خدمات سلامت روانی آنها بوده باشد و احتمالا بزودی شاهد درخواست سران روان درمانی دنيا  از این عزیزان برای مدیریت و سياستگذاري روان درمانی و سلامت روان جهان خواهیم بود!

دکتر وزیری افزود کاش این بزرگواران که انجام تشخیص روان شناختی و روان درمانی را کار پزشکان می دانند نگاهی به صدها کتاب " اصول روان شناسی بالینی" در سه دهه اخیر در کشورهای پیشرفته داشته باشند تا متوجه شوند که حتی یک کتاب دانشگاهی و درسی وجود ندارد که صراحتا حیطه کار روان شناسان بالینی را ارزیابی، تشخیص و درمان ندانسته باشد.

دکتر فدایی در بیانات خود می فرمایند ما یکسال آموزش روان درمانی می بینیم. همین نشان می دهد که از مجموع 11 سال آموزش روان درمانی از کارشناسی تا دکترا شما فقط یکسال، آنهم علمی را که چهار چوب آن در کشورهای پیشرفته توسط روان شناسان و برای روان شناسان و سایر حرف یاریگر نوشته می شود، یاد می گیرید. آیا این یکسال به شما اجازه ورود به دنیای هزار پیچ روان درمانی را میدهد؟ اگر بله پس ما یازده برابر با تجربه تر از شما اجازه این ورود به این حیطه ظریف را داریم با این حال، شما را فاقد این اجازه نمی دانیم و وظایف ساده را به عهده شما نمی گذاریم.

دکتر وزیری در ادامه با تعجب برانگیز دانستن اظهارات ايشان که گفته اند "روان شناسان از دخالت در امور تشخیصی و درمانی که مخاطره آمیز و غیرقانونی است و ممکن است زندگی بیمار را به خطر بیاندازد پرهیز کنند" اعلام کردند این موضوع به قدری تعجب برانگیز است که ما را مطمین می سازد مشارالیه اطلاعی از مباحث دهه های اخیر ندارند یا به صورتی ناهشیار سعی در نادیده گرفتن اطلاعات خود دارند! براستی کدام روان پزشکی در سطح دنیا کتابی تحت عنوان "نظریه های روان درمانی" نوشته است که ایشان چنین بی پروا وارد این مبحث می شوند؟ شما کتابهای مارا می خوانید تا یادبگیرید چگونه باید روان درمانی کنید و عقیده دارید ما خود اجازه چنین کارهایی را نداریم؟ از دوستانتان بپرسید که زنده یاد دکتر شاملو در مقابل این ادعا ها چه گفتند و چگونه مدعیان در مقابل منطق استاد ساکت و شرمنده شدند که پرسید چه کسی به شما آسیب یاد داد ؟ چه کسی به شما درس نظریه های روان درمانی و شخصیت را آموخت؟ پس ... بنشیند! شما خوتان را رییس تیم می دانید، قبول رییس تیم باشید، فقط از خود بپرسید چه انگیزه ی پنهانی این کلام را بر زبان شما جاری ساخته در حالیکه می دانید چنین نیست؟ چون به تحلیل علاقه دارید دوباره بیاناتتان را تحلیل کنید شاید خود بتوانید برخی از رگه های عمیق و پنهان این بیانات را دریابید.

دکتر وزیری ادامه دادند که اگر دکتر فدایی و هم نظران مشارالیه نیم نگاهی به تعریف قوانین کار روانشناسان مثلا قوانین ایالتی کار روان شناسان در آمریکا مصوب 1987 می انداختند متوجه می شدند که چنین نوشته است" کار روان شناسان مشاهده، توصیف، ارزیابی، تفسیر، و اصلاح رفتارهای انسان از طریق اصول، و رویه های روان شناختی با هدف پیشگیری یا رفع نشانه ها در رفتارهای غیر انطباقی یا نامطلوب...........مشاوره، روانکاوی، روان درمانی، هیپنوتیزم، بازخورد زیستی، تحلیل رفتار، رفتاردرمانی ، تشخیص و درمان اختلالات روانی و هیجانی، معلولیت ها، اعتیاد، اختلالات سلوک، جنبه های روانی بیماری های جسمانی تصادفات و جراحات و همچنین ارزیابی روانی – تخصصی ، انجام عملیات تشخیصی، درمان، مداوا در افراد، خانواده ها، گروهها و مردم است."

این روان شناس افزود البته جای خوشوقتی است که مدل اتفاقات و اعتراضات و مطالبات مطابق همان روندی است که در حدود 50 سال قبل در برخی کشورها از جمله امریکا رخ داده است! فقط اگر دکتر فدایی فصل اول اصول روان شناسی بالینی بوهارت را مطالعه می کردند متوجه می شدند که چندین دهه قبل پزشکانی بودند که تصور می کردند "روان درمانی از آن پزشکان است (بیانیه 1954 انجمن پزشکی آمریکا)."

وي گفت: برای من نوخواهی روان شناسان و انطباق آنها با وضعیت جدید جهان و مثلا بیانیه سال 1987 که مفاد آن را گفتم قابل فهم است اما، بازگشت اندیشمندی چون دکتر فدایی به سال 1954 تثبیت در آن و دفاع از تمامیت خواه های آن سالها قابل توجیه نیست. شما خودتان تشابه عجیب این بیانیه را با بیانات جناب دکتر مقایسه کنید که می فرمایند" روان درمانی جزو درمانهای پزشکی است و انجام روان درمانی توسط روان شناسان غیرقانونی است". به نظر شما این تشابه بعد از 60 سال عجیب نیست؟

دکتر وزیری افزود : ما معتقدیم در ایران هر فردی بخواهد روان درمانی کند ولو فروید باشد باید بر اساس قوانین سازمان نظام روان شناسی و مشاوره عمل کند. همانگونه که هرکسی بخواهد دارو درمانی کند باید مطابق قوانین سازمان نظام پزشکی عمل کند. آقای دکتر فدایی و همفکرانشان بگویند آیا روان شناسان می توانند با فلوی دارو درمانی یکساله، بدون مراجعه و اخذ اجازه سازمان نظام پزشکی، دارو تجویز کنند؟ پس اجازه بدهید سازمانهایی که بنا به نیاز و تشخیص قانون گذاران ایجاد شده اند به کار قانونی خود ادامه دهند.
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

سمیرا رنجنوش مقدم
متاسفانه سخنان سطحی برخی روانپزشک ها بیانگر عدم آگاهی آنها از گستردگی و پیچیده بودن روان انسانها است،که ادعای روان درمانی پس از گذراندن دوره ای کوتاه مدت را دارند.
یک روانپزشک
متاسفانه اظهار نظرهای روانپزشکان از آنچه که هر روز در مطب با بیماران خود تجربه می کنند می باشد. بنده هر روز شاهد هستم که بیماران بعد از مدتها مراجعه به مراکز روانشناسی یا مشاوره نتیجه ای انمی گیرند و حتی نمی دانند کسی که با آنها کار کرده چه مدرک تحصیلی دارد؟بارها و بارها شاهد بوده ام که مشاور یا روانشناس به جای کار در حیطه اختیارات خود جلساتی در مورد بیان مضرات دارو و لزوم قطع دارو برای بیمار برگزار می کند و تنها نتیجه کار آنها سردرگمی و تآخیر یا قطع درمان بیمار می باشد. بهتر است همه افراد با بالا بردن دانش و توانایی خود در حیطه وظایف خود و با داشتن صداقت در برخورد با مراجعان توان رقابت خود را بالا ببرند نه اینکه با رد و تخطئه فعالیتهای دیگران برای خود متاعی بدست آورند.
منصوره خلیلی
جانا سخن از زبان ما می گویی.
مریم غفار
همانطور که زمانی در کشورهای پیشروی این علم جنگی میان روانپزشکان و روانشناسان بوده است بنابراین اینکه ما نیز شاهد این چنین تندروی هایی باشیم به دور از انتظار نمی باشد البته جالب است که بعد از سالها تلاش بزرگان این رشته چنین ادعاهایی در حال حاضر مطرح شده و برخی خارج از گود ایستاده اند و زمانی که بستر اماده شد ادعاهای خود را عرضه داشته اند!!جناب دکتر فدایی فرمودند اگر یک روانشناس کار تشخیص را به درستی انجام ندهد با خطر روبه رو می شویم حال بیاییم فرض کنیم که اصلا چنین خطری وجود داشته باشد و همـــــــــــــــــــــه ی روانشناس ها تشخیص اشتباه بدهند و به همین خاطر بار رواندرمانی را از دوش روانشناس ها برداریم و به دوش روانپزشکان بی اندازیم . حال با خیل عظیمی رو به رو می شویم که ترس از تجویز دارو داشته و گزینه ی دیگری برای مراجعه ندارند
جناب فدایی توانستید تجسم کنید؟ آیا خطر را احساس کردید؟!
درضمن بنده هم جسارتا به مانند دکتر فدایی پیشنهادی دارم زین پس به بنا ها 1 سال اموزش معماری بدهید تا با خطر بیسوادی مهندسین روبه رو نشویم .
با سپاس
ندا
عالی بود
سعید
بنده با روانپزشکان زیادی همکار هستم و با احترام کامل به روانشناس بالینی و احترام به حیطه روان درمانی رابطه خوبی در راستای کمک به درمانجویان داریم
امال بابت ادعای غرض آلود دکتر فدایی بسیار متاسفم
بهتره اول فکر کند و بعد حرف بزند
تلاش هایی که سالها روانشناسان و روانپزشکان برای بودن در کنار هم داشتند ایشون با شمشیر کینه و خودخواهی خود این مهم را مود حمله قرار داده
امیدوارم ایشون از دخالت بی جا در حرفه تخصصی روانشناسان بالینی وارد نشوند
مطمئن باعث بی اعتمادی جامعه به هر دو حرفه روانشناسی و روانپزشکی می شود
سمیرا ایادی
متاسفانه بعضی روانپزشکان کار روانشناسان را بی قانونی القا می کنند در حالی که خیلی جاها حتی در بیمارستان رازی ما شاهد بی قانونی آنها بودیم... ای کاش به قول استاد دکتر وزیری، دوست روانپزشک دکتر فربد فدایی به تحلیل بیانات خود بپردازند..
ما بچه های روانشناسی تابع اصول و قوانین هستیم.. انشا... بقیه قشرهای جامعه هم همین طور عمل کنند..
به امید روزهای روشن برای اعضای زحمت کش حیطه روانشناسی، که تمام تلاش خود را برای بهبود بیماران خود انجام می دهند.
سهراب
Iran, Islamic Republic of
استاد دكتر وزيري و شما هم بزودي دكترا خواهيد گرفت عين دكتر وزيري.
رستم
جای تاسف است که مدیران مسئول اجازه اظهار نظر های غیر کارشناسی شده ای مانند انچه فربد فدایی عنوان کرده اند می دهند .ایا عاقلانه و منطقی نبود که اگر واقعا مسئله ای هم وجود دارد به شکل علمی و اخلاقی تری بیان می گردید تا زمینه بروز چنین برخورهایی که مسلما نتیجه آخر آن بی اعتمادی و سردرگمی مردم جامعه به هر دو طیف وانشناس و روانپزشک می باشد پیش نمی امد
امید
United States
بعد از ده سال تجربه کار در حوزه روان درمانی با روان پزشکان زیادی همکاری کرده ام خیلی از آن ها متخصصان شریف و وظیفه شناسی هستند و هیچ ادعای در زمینه غیر تخصصی خود ندارند اما برخی از این بزرگواران گزاره هایی به زبان می آورند که نه به صلاح حرفه بهداشت روان و نه به نفع فعالیت های تیمی است. در همه دنیا در حوزه درمان فعالیت های تیم ورکی مسلط است اما افرادی مثل دکتر فدایی فقط به گرایشات تمامیت طلبی خود فکر می کنند.
سیاوش
جناب اقای فربد روانپزشک شما اگه از روان درمانی و روانشناسی سر در می آوردین اینجوری یه تنه به قاضی نمی رفتی و هر جوری که دلت خواست نظر می دادی/واقعا ثابت کردی که فقط یک یکسال اموزش روان درمانی می بینید /شما همون بهتر که برید نسخه دارویی بپیچید و امپول تزریق کنید چکارتون با دنیای پیچیده روان شناسی.
حسن
United States
به نظر می رسد گروهی از پزشکان فقط انسانها را به چشم موش های آزمایشگاهی می بینند که فقط دارو باید به خوردشان داد تلاش این عده برای به دست آوردن روان درمانی نشان قدرت روان درمانی روانشناسان دارد
رضا
France
جناب فدایی مطمئنم به خوبی به این نکته پی برده اید که روانشناسی بالینی دارد جایگاه اش را در ایران پیدا می کند و افراد مثل شما به خاطر خودخواهی و تمامیت خواهی دارید تلاش می کنید جلو این رشد را بگیرید. آقای دکتر با این حرف های کهنه که 50 سال پیش مطرح بوده به جایی نمی رسید.آقای دکتر این حرف های شما نشان می دهد که روانشناسی بالینی در مسیر درستی دارد حرکت می کند.رشد روانشناسی در ایران لرزه بر تنتان انداخته جناب فدایی بهتر است شما در حوزه کاری خودت اظهار نظر کنی ما را به خیر تو امید نیس شر مرسان
استاد با سپاس از بیانات مفید و اندیشمندانه شما ،
مقدم
سلام
به دکتر فربد بگید چه گلی به سر مراجعانتون زدید که این قد رواندرمانی رواندرمانی میکنید.
دكتر هاشمي
متاسفانه وقتي پاي منفعت طللبي براي بعضي افراد و اقشار پيش بياد به راحتي پا روي خيلي از واقعيتها مي زارند و هر طور نفسشون دستور بده اظهار نظر مي كنند ، صحبت هاي اين روانپزشك محترم نيز از همين دست موضوعات، داشتن اعتبار فوق تخصصي جهت انجام روان درماني انهم به اعتراف خود ايشان با يك دوره يكساله واقعا ظلم مضاعف به قشر شريف و مظلوم روانشناسان است كه حدود يك دهه و شايد بيشتر در زمينه علوممختلف روانشناسي كسب معلومات علمي و عملي داشته اند .
مسلما روان شناس با گذراندن رشته علوم انسانی و خواندن چند کتاب بدون نظارت یک پزشک توان لازم برای دخالت در هر چیزی که به نحوی جنبه درمانی برای بیمار داذد را ندارد،لازم بذکر است که فروید و همه بزرگان این رشته پزشک بودند
دکتر
خانم پزشک والا انصاف هم خوب چیزی -اگه یه مقدار از تجویز کورتن و تزریق امپول فاصله بگیرین و چشماتون را خوب باز کنید مبینید اکثر کتابهای مرجع و تاثیر گذاری که آقایون روانپزشک و شما پزشکای گرامی مطالعه میکنید و بعد هم باد در قب قب می اندازی که رواندمانی هم بلدین را روانشناسا نوشته اند تازه اگه خاطرات پایانی فروید را هم مطالعه کنید یه جایی میگه ای کاش از همان اول بجای پزشکی زودتر وارد عرصه روانشناسی شده بودم
دوست عزیز شما خودت انتخاب رشته کرده بودی موقع کنکور سراسری؟
روانشناسی یک علم تجربیه که هم علوم انسانی و هم تجربی انتخابش میکنن
بد نیست یه سری هم به لیست دروس کارشناسی روانشناسی بندازی ببینی اصلا چه محتوایی رو یاد میگیرن بعد نظر بدی
اطلاعی نداری خب نظر نده بابا جون؟! مگه مجبوری
این دیگه از اون ادعاها بود که بعید میدونم ناشی از اطلاعات کمه دکتر فدایی باشه پس حتما باید غرض خاصی توش باشه هرچی باشه از لحاظ وجه عمومی بسیار زشت و ناپسنده که متخصصین اینقدر غیر حرفه ای فکر کنن در حالیکه کل دنیا اساسش بر همکاری متقابله!!! نه کوبیدن تخصص یا حرفه ای دیگر!!
دکتر فدایی خیلی صحبت شما غیر حرفه ای بود
مثل اینکه یکی بگه من گواهی پایه دو رانندگی دارم دیگه پس برم تریلی بخرم !!!!چون بلدم رانندگی کنم!!!نه جانم رانندگی پایه یک فرق داره!!به دور از تعصب بپذیر!!!!
آرمان
جون عمت بین منو و دوستای روانپزشکم دعوا ننداز ؟! پیشنهاد میکنم خودتم برو با برادرای روانشناست آشتی کن تا وضع خراب تر نکردی
روان شناس بالینی
اگر فروید احساس می کرد تنها از طریق پزشکی میتونه به بیمار هاش کمک کنه وارد حیطه روان درمانگری نمیشد
فروید متوجه شد که تنها جسم نیست که مشکلات روانی رو ایجاد می کنه
بسیار روان پزشک می شناسم که اینقد خودخواه عمل نمیکنند و دارو درمانی رو در کنار درمان روان شناس ها کارساز می دونند
در ضمن یک روان پزشک چند واحد در خصوص رویکرد های مختلف روان شناسی و درمان های مختلف میدونه؟؟؟
اون تخصص خودش رو داره و روان شناس هم تخصص خودش رو
آرام
متخصصین گرامی به خاطر خدا اول منافع مراجع رو در نظر بگیرید و به جای بحث های کودکانه برای به انحصار کشیدن تخصص همکاری همکاری همکاری رو سرلوحه کارتون قرار دهید
امروزه بزرگترین تحقیقات سلامت با همکاری چندین متخصص انجام میشه چرا چون به منفعت بیمار یا مراجع فقط فکر میکنن نه اینکه این بیمار مال منه یا مال تویه؟!!!!
گاهی یک بیمار نیازمند دریافت اورژانسیه داروی و گاهی از اساس در بافت و خانواده ای استکه نیازمند درمان هایی مثل خانواده ودرمانی و زوج درمانی و ... هستند
پس برای رضای خدا قبول کنید که وظیفه ما فقط خدمت به خلق خداست و این وظیفه جز با همکاری میسر نمیگردد
آقای دکتر نه تنها روانشناس و روانپزشک باید با هم همکاری کنند بلکه روانشناسان مختلف با تخصص های گوناگون هم مثل متخصص کودک، زوج درمانگر، خانواده درمانگر و.... هم باید با هم همکاری کنند و موارد خاص رو به متخصص مربوطه ارجاع بدهند شما چطور میخواهید تمام تخصص هایی که حتی یک نفر روانشناس هم نمیتونه طی یازده سال در همش صاحب نظر بشه رو در یک درس آموزشی یاد بدید شما بسیار حکیم هستید!!!!!
احتمالا آقای دکتر فدایی یه فامیل روانشناسی داشتن رفته پروانه نظام بگیره بهش ندادن ناراحته :))))
آخی عزیزم
دوست
United States
ما روانشناسان به افراد اجازه اشتباه می دهیم تا اعتماد به نفسشان افزایش یابد... دکتر فدایی هم اشتباه کردند... پیشنهاد می کنیم خودشان داوطلبانه از جامعه متخصص و فهیم روانشناسی کشور عذرخواهی کنند...
رضا
Iran, Islamic Republic of
اینکه روان درمانی مختص روانپزشکی است حرف مضحکی است ولی اینکه بگوییم هر گرایش روانشناسی نیز روان درمانی کند اصلا علمی نیست. فقط روانشناسان بالینی حق روان درمانی دارند و این موضوعی است که سازمان نظام روانشناسی به ابهام با آن برخورد می کند!!
سهراب
Iran, Islamic Republic of
اره فقط روان شناسه كه تا كنون مشكلات رواني را حل كرده .من نميدونم روان پزشك چه تا ثيري داره ؟ عجبا
سهراب
Iran, Islamic Republic of
كجا روان درماني اموزش داده ميشه در دوره ليسانس يا فوق ليسانس روان شناسي ؟ جز حفظ كردن طوطي وار چند تا نظريه كه ان هم معلوم نيست دانشجو چقدر درك كرده چه اموزش روان درماني وجود داره ؟
سهراب
Iran, Islamic Republic of
شما بگو ئيد نظام روان شناسي چه نظارتي رو انجام ميده ؟ كجا شما ديديد كه برن و ببينن ان روان شناس چه ميكنه ؟ درست كار ميكنه يا نه ؟ پرونده بيماران اون روان شناس رو حداقل ببينند ؟ و يا چقدر اون روان شناس از مراجعش پول ميگيره و ....مگر بجز گذاشتن كارگاه اموزشي و دادن و يا ندادن مجوز كار ديگه اي هم ميكنه ؟ لذا افرادي مثل دكتر فدايي اين صحبتها رو ميكنن ناراحت نشيد و بهتون بر نخوره .از ماست كه بر ماست .
دانشجوی دکتری روانشناسی
Iran, Islamic Republic of
ما دانشجویان دکتری روانشناسی (انجمنهای علمی روانشناسی) اعتراض خود را به این اقدام ناگهانی، فرصت طلبانه و بدون برنامه ریزی اعلام میکنیم و هر جایی و هر زمانی در جهت جلوگیری از اجرایی شدن این طرح نامطلوب نهایت تلاش را بکار می گیریم
Iran, Islamic Republic of
پزشکان همشون و نه فقط روانپزشکان،چه گلی به سر این مردم بدبخت زدن،مثل این که از اوضاع بیمارستانها خبر ندارین،ضمن احترام به قلیلی از پزشکان شریف و انساندوست،باید بگم متاسفانه پزشکی تبدیل به تجارت شده و صحبتهای جناب فدایی رو هم من در راستای همین منفعت طلبی و نگاه کاسبکارانه به بیماران می دونم
ab
Romania
با سلام وتشکر از آقای دکتر وزیری. ونظام روانشناسی خواهشمند است مراتب را از طریق ریاست‌جمهوری پیگیری فرمایید چون وزیر بهداشت یک پزشک است وهمانگونه که قوانینی که در حال حاضر در بیمارستان ها تحت عنوان نظام سلامت تصویب کرده‌اند فقط پزشک سالاری صرف وضایع کردن حقوق رشته های پیراپزشکی است در نظام کنونی تنها کسانی که بهر ه میبرند وسودجویی میکنند پزشکان است مثلا در بیمارستانها ی روانپزشکی روانپزشکان دستور تست ورواندرمانی میدهند وبه نام آنها ثبت میشود وکارانه مربوطه متعلق به آنها است معتقد ند شما حقوق میگیرید آیا مگر. آنها حقوق نمی گیرند اگر آنها در1ساعت 6 بیمار ویزیت میکنند ما یک بیمار میبینیم. از طرفی از مسئولین نظام خواهشمندم در نظام آموزشی روانشناسی نظارتی داشته باشند آخر چگونه یک رشته ادبیات ؛مهندسی فیزیک، شیمی میتواند با دوسال ویا حتی جهار سال روانشناس بالینی شود در حال حاضر وزارت علوم رشته های مجاز روانشناسی. بالینی وسایر گرایش ها را رشته های فیزیک شیمی ؛کامپیوتر... اعلام کرده تا زمانیکه این بی برنامگی در نظام آموزشی وجود دارد وهبچ فیلترینگی برای ورود به این رشته وجود ندارد چنین مداخلاتی اتفاق می‌افتد در پایان ضمن تشکر از برخورد با این تفکرات مغرضانه که تصویه حساب شخصی به نظر میرسد نه یک دیدگاه جامعه نگر علمی خواهشمندم تغییر ات جدی در نظام آموزشی در حیطه روانشناسی صورت گیرد
محسن شاه خانی
Iran, Islamic Republic of
متاسفانه آقای دکتر فدایی با اظهار نظر تند و حاشیه ساز خود باعث تشدید اختلافات بین روانپزشکان محترم و روانشناسان عزیز شده است. بنده روانشناس بالینی هستم و با پزشکان و روانپزشکان در ارتباط بوده ام که در حیطه کاری خود بسیار موفق و با دید باز و بدون غرض ورزی فعالیت میکنند. و به هیچ عنوان حیطه کاری روانشناسان را زیر سوال نبرده اند. حال سوال بنده از دکتر فدایی این است که قصد ایشان از بازگو کردن همچین موضوع فوق العاده کودکانه ای چه بود؟ در حالیکه این بحث ها سالها قبل توسط هر دو قشر محترم روانپزشکان و روانشناسان هضم شده است. حیطه کاری دو قشر عزیز مشخص است. امیدوارم دوستان بخاطر صحبت های نسنجیده یک فرد و به قولی با طناب پوسیده وارد چاه نشوند.
تشکر از نظرات منطقی و محترم دوستان
مریم
Iran, Islamic Republic of
متاسفیم برای کسانی که حتی وقتی میخواهند خود را صاحب نظر اعلام کنند تنها اسم فروید را بلد هستند و لا غیر.تنها چند کتاب او را خوانده و ان را معادل کل علم رواندرمانی میدانند و با این اوصاف شش ماه را نیز زیاد میدانند.طبیعی هست وقتی مراجع با یک کیسه پر از قرص میاد و میگوید بعد از یک ربع و گاهی کمتر مصاحبه این داروها تجویز شد هر انسان متخصصی شک کند به انصاف و تشخیص.روانپزشکان محترمی که حس میکنند از همکاران جراح خود در پول دراوردن عقب افتادند چون نمره بورد تخصصی خوبی نداشتن تا جراح شوند پس باید با سریع بیمار دیدن جبران مافات کنند....واقعا انصاف نیست و حق بدهید که به تشخیص اونهمه دارو که در طی ده دقیقه انجام گرفته روانشناس شک کند.به مراجع بیگناه چه مربوط که شما از سر نمره کافی نیاوردن و فقط برای یه تخصصی قبول شدن که اسم پزشک عمومی رو دور کنید روانپزشک شدید.حالا که شدید باید درک ان را نیز صبورانه پیدا کنید و به همکا ران صبورتر روانشناستان حسادت نکنید.ممنون
سهيلا
Kuwait
دكتر فدايي بهتر است مطالعات خودتان را به روز كنيد اينطور ادم به شك ميافتد از چه كانالي با اين اطلاعات در دانشگاه تهران تدريس ميكنيد وعضو هييت علمي هستيد
مجید
Iran, Islamic Republic of
دکتر فربد فدایی درست می گویند آقای دکتر وزیری! "هزار نکته باریک تر زمو اینجاست" که شما را در دانشگاه آزاد از آن خبر نیست.
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
بادها می وزند، عده ای در مقابل آن دیوار می سازند و تعدادی آسیاب به پا می کنند