پنجشنبه ۹ فروردين ۱۴۰۳ - 28 Mar 2024
تاریخ انتشار :
يکشنبه ۸ مرداد ۱۳۹۶ / ۱۶:۰۶
کد مطلب: 41491
۱

اختلالات روانی ارمغان تلخ مصرف دارو‌های تجویز شده در فضای مجازی

اختلالات روانی ارمغان تلخ مصرف دارو‌های تجویز شده در فضای مجازی

به گزارش میگنا لیلا رازقیان جهرمی متخصص اعصاب و روان در گفت و گو با باشگاه خبرنگاران؛ با اظهار تاسف از اینکه استفاده از دارو‌هایی که در فضا‌ی مجازی معرفی می‌شوند در میان افراد به ویژه جوانان افزایش یافته است؛ بیان کرد: این دارو‌ها در فضا‌های مجازی تبلیع می‌شوند و در جامعه‌ای که افراد طی روز ساعت‌ها از فضای مجازی استفاده می‌کنند برخورد با چنین مواردی زیاد است.

وی افزود: به دلیل استفاده از جملات پر زرق و برق و غیر واقعی درباره آثار معجزه آسای این دارو‌ها تعداد زیادی از مردم تحت تاثیر قرار گرفته و به دلیل دسترسی آسان به این دارو‌ها و امکان خرید اینترنتی به سراغ مصرف آن‌ها می‌روند.

وی با تاکید بر اینکه مشخص نیست دارو‌هایی که در فضای مجازی معرفی می‌شوند، تحت نظر چه نهادی هستند، تصریح کرد: افراد باید آگاه باشند تا فریب این تبلیغات را نخورند، زیرا مصرف این دارو‌ها باعث بروز عوارض زیادی در جسم و روان افراد می‌شود.

این متخصص اعصاب و روان استفاده از کلماتی مانند درمان تضمینی، درمان سریع و ... را ابزاری برای گمراهی مخاطبان عنوان کرد و گفت: چنین تبلیغاتی توسط پزشکان و متخصصان تایید نشده و مصرف این دارو‌ها عوارض زیادی بر روی سلامت افراد داشته و گاهی ممکن است باعث بروز اختلالات روانی از جمله افسردگی شدید، اختلالات هذیانی و اضطراب شود.

به گفته رازقیان جهرمی دارو‌هایی که تحت نظارت وزارت بهداشت نبوده و بدون تجویز پزشک مصرف می‌شوند از استاندارد‌های لازم برخوردار نبوده و سلامت افراد را به خطر می‌اندازند.

وی اظهار کرد: سودجویان در فضای مجازی تفکر و احساسات گروه‌های مختلف سنی را تحت تاثیر قرار داده و افرادی که با استفاده از درمان‌های معمول به نتیجه دلخواه نرسیده اند بیش از دیگران در معرض فریب خوردن هستند.

این روانپزشک با اشاره به اینکه ترکیبات این دارو‌ها مشخص نبوده و دارای ناخالصی و مواد غیرمجاز هستند؛ بیان کرد: گاهی با مصرف چنین دارو‌هایی علاوه بر آسیب‌های روحی، عوارض شدیدی از جمله مشکلات کلیوی و کبدی نیز در افراد مشاهده شده است.

رازقیان جهرمی یاد آور شد: مردم باید هوشیار باشند و فریب این تبلیغات را نخورند، زیرا در فضا‌ی مجازی این موارد بسیار مشاهده می‌شود در حالی که افراد برای حل مشکلات جسمی و روانی خود حتما باید به پزشک متخصص مراجعه کنند.

نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
نوجوانان آمریکایی بدون تلفن همراه احساس بهتری دارند
من با دروغ گفتن و آه وناله پول درمیارم
افراد کمال‌گرا چه ویژگی‌هایی دارند؟
كودكان را قرباني حرف مردم نكنيد
خودبیمارانگاری از خود بیماری مرگبارتر است!
راه‌ درمان تب بالای تمایل به عمل‌های زیبایی چیست؟
برای شنا کردن به سمت مخالف رودخانه قدرت و جرات لازم است وگرنه هر ماهی مرده ای هم می تواند از طرف موافق جریان آب حرکت کند.