سه شنبه ۲۸ فروردين ۱۴۰۳ - 16 Apr 2024
تاریخ انتشار :
دوشنبه ۲۳ تير ۱۳۹۳ / ۱۸:۲۲
کد مطلب: 26001
۰

«بهداشت روان» و «توانبخشي» 2خدمت جديد در طرح تحول سلامت

«بهداشت روان» و «توانبخشي» 2خدمت جديد در طرح تحول سلامت
 
اکنون با توجه به رويکرد سلامت محور دولت در نظام بهداشت ودرمان خبرها حاکي از افزوده شدن بسته خدمات مهارت هاي بهداشتي و درماني بيماران روانپزشکي و نيز بسته توانبخشي به اين طرح است.

خدمات سلامت روان به بيماران روانپزشکي در طرح تحول نظام سلامت در دو زمينه مهارت هاي بهداشتي و مهارت درمان به زودي ارائه مي شود. اين خبر را مدير کل دفتر سلامت رواني اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت در گفت وگو با خراسان اعلام کرد و ضمن تشريح جزئيات بسته خدماتي مهارت هاي بهداشتي و درماني بيماران روانپزشکي گفت: يکي از اقدامات مهم در بخش ارائه خدمات در زمينه مهارت هاي بهداشتي، تدوين شرح وظايف کارشناس سلامت روان است که دراين بسته شرح وظايف و فعاليت هايي که براي کارشناسان سلامت در نظر گرفته ايم بسيار گسترده تر از فعاليت هاي گذشته آن هاست. دکتر احمد حاجبي ادامه داد: با توجه به اين که اين کارشناسان به طور مشخص به منظور فعاليت هاي سلامت روان وارد چرخه کاري مي شوند، امکان فعاليت گسترده تر آن ها در سه حيطه پيشگيري اوليه، پيشگيري ثانويه و حتي در بعضي از بخش ها پيشگيري سطح سوم و همچنين فعاليت هاي توانبخشي در نظام مراقبت هاي بهداشتي اوليه فراهم مي شود. وي افزود: يکي ديگر از دستاوردهاي نظام تحول سلامت در بحث سلامت روان، وارد کردن خدمات پيشگيري و درمان و حتي کاهش آسيب مصرف مواد به نظام مراقبت هاي بهداشتي اوليه است ضمن آن که ورود به حيطه سلامت اجتماعي – خدماتي نيز موضوع مهمي است که مي تواند پيشرفت و ارتقاي کمي و کيفي خدمات را در پي داشته باشد. وي خاطرنشان کرد: برنامه ريزي هاي اجراي اين بسته حمايتي در بخش مهارت هاي بهداشتي انجام گرفته است و اجراي آزمايشي آن به زودي آغاز مي شود.

مدير کل دفتر سلامت رواني اجتماعي و اعتياد وزارت بهداشت درباره بسته خدماتي مهارت هاي درمان نيز توضيح داد: بسته خدماتي مهارت هاي درمان مربوط به بيماران روان پزشکي است که تدوين شده و در اين بسته خدمتي، بسياري از خدماتي که تا کنون در بيمارستان هاي روان پزشکي تحت پوشش نظام ارائه خدمت نبود، فراگير شده است که زير پوشش قرار مي گيرد ضمن آن که بيماران روان پزشکي مي توانند از اين طريق سهم مناسبي از ارتقاي کمي و کيفي خدمات در بحث تحول نظام سلامت در بخش درمان داشته باشند. حاجبي توضيح داد: بر اين اساس خدماتي که در بيمارستان هاي روانپزشکي به بيماران ارائه مي کنند شامل ده درصد فرانشيز هم مي شود. وي خاطرنشان کرد: از آن جا که اين خدمات تا کنون وضعيت مشخصي نداشت و توسط سازمان هاي بيمه گر نيز پوشش داده نمي شد اين امکان فراهم شده است تا با استفاده از بودجه هاي اختصاص يافته، به بحث تحول نظام سلامت، خدمات مناسبي شامل حال بيماران شود. وي همچنين با بيان اين که ارائه اين خدمات با استفاده از بودجه اختصاص يافته به طرح تحول نظام سلامت اجرايي مي شود، خاطرنشان کرد: پيش نويس بسته اوليه خدمتي معاونت درمان بيماران روان پزشکي آماده شده است و پس از انجام مباحث کارشناسي روي آن در طرح تحول نظام سلامت ارائه مي شود. حاجبي افزود: با توجه به اين که بيماران رواني در زمره بيماران صعب العلاج قرار مي گيرند، با آغاز اجراي بسته بيماران صعب العلاج، اين بسته نيز اجرايي مي شود. وي ابراز اميدواري کرد با اجراي بسته خدمات درماني بيماران روانپزشکي سازمان هاي بيمه گر که تاکنون از زير پوشش قرار دادن اين بيماران خودداري مي کردند توجيه شوند و در آينده خدمات بيماران روانپزشکي نيز تحت پوشش سازمان هاي بيمه گر قرار گيرد.

 

بسته خدمتي جديد توانبخشي در طرح تحول سلامت

رئيس دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي نيز از ارائه بسته خدمتي جديد توانبخشي در طرح سلامت خبر داد و گفت: در راستاي اجراي طرح تحول نظام سلامت،برنامه نظام ارجاع از درمان تا توانبخشي به همراه بسته هاي خدمتي در حوزه  توانبخشي از سوي اين دانشگاه تدوين شده است و به زودي تصويب و ابلاغ مي شود.محمدتقي جغتايي در گفت و گو با فارس، گفت: در راستاي طرح تحول نظام سلامت دو فرآيند را در دانشگاه دنبال مي کنيم که يکي مدل ارجاع خدمات توانبخشي است. وي ادامه داد: اين مدل در حال تدوين است که از سطح مراکز درماني به مراکز توانبخشي را شامل مي شود و فرآيند ديگر بسته هاي خدمتي در حوزه توانبخشي است. رئيس دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي از تدوين دستور العمل هاي اين بسته هاي خدمتي خبر داد و گفت: قرار نيست طرح تحول نظام سلامت، فقط در بخش بستري خلاصه شود چرا که در بسته خدمتي وزارت بهداشت بيمارستان ها و خدمات درماني مطرح هستند و بخشي از آن به خدمات بهداشتي برمي گردد. جغتايي افزود: در ارائه خدمات بهداشتي حاشيه شهرها و روستاها مد نظر قرار گرفته است و 3 رويکرد خدمات پيشگيرانه از بيماري هاي واگير، غيرواگير و آسيب هاي اجتماعي در شبکه ادغام مي شود. وي گفت: اما مرحله پس از درمان که تاکنون به آن توجه زيادي نشده، خدمات توانبخشي است که متولي آن در طرح تحول نظام سلامت وزارت بهداشت دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي است که اين مرحله در حال طراحي است. وي تصريح کرد: تدوين اين دستور العمل ها هنوز در مرحله پروتکل هاست و پس از تأييد نهايي و تصويب از سوي وزارت بهداشت جزئيات آن اعلام خواهد شد. رئيس دانشگاه علوم بهزيستي و توانبخشي افزود: بنابراين نظام ارجاع از درمان به توانبخشي به همراه بسته هاي خدمتي در حوزه هاي توانبخشي از برنامه هاي جديدي است که از سوي اين دانشگاه ارائه خواهد شد.

 
مرجع : روزنامه خراسان
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
چطور از فکر کردن بیش از حد به یک موضوع جلوگیری کنیم؟
مردم هرگز خوشبختی خود را نمیشناسند اما خوشبختی دیگران همیشه جلو دیدگان آنهاست به داشته هاي خود عميق تَر نگاه كنيم