جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
شنبه ۲۱ شهريور ۱۳۹۴ / ۱۵:۰۳
کد مطلب: 32997
۰
آي کيو شناسي

آسيب ديدگي« آي کيو» از خستگي پرواز تا جويدن آدامس

آسيب ديدگي« آي کيو» از خستگي پرواز تا جويدن آدامس

متخصصان معتقدند، همه چيز از فناوري گرفته تا عادات غذايي و شيوه زندگي، بر عملکرد مغز تأثير مي گذارد و عادت هاي نادرست باعث افت کارايي ذهن و توانايي فکر کردن مي شود. اخيرا، نتايج بررسي محققان کانادايي نشان داده است که مصرف ميزان زياد اسيدهاي چرب اشباع شده، تأثير زيادي روي عملکرد مغز مي گذارد و حتي به اعتياد منجر مي شود. از سال 1930 به علت شرايط بهتر زندگي، بهبود تغذيه و تحصيل «آي کيو»  ي افراد در سراسر جهان بهتر شد، اما اکنون محققان ادعا مي کنند که در سال هاي گذشته ميزان بهره هوشي افراد کاهش پيدا کرده و از طرفي طي 50سال اخير هوش اجتماعي هم افت پيدا کرده است. محققان تأکيد مي کنند، علاوه بر ياد گرفتن مهارت هاي جديد، موارد ديگري نيز براي حفظ آي کيو لازم است.
در ادامه، به کارها و عاداتي که باعث کاهش بهره هوشي مي شود، مي پردازيم.

مصرف غذاهاي چرب:

مصرف چربي هاي اشباع شده مانند (کره، نيمرو و...) مانع عملکرد دوپامين مغز مي شود (دوپامين؛ انتقال دهنده عصبي حياتي است). نتايج بررسي ها نشان مي دهد که غذاهاي چرب عملکرد شناختي را مختل مي کند.

 

انجام دادن چند کار با هم:

محققان مي گويند، مغز براي انجام دادن چند کار با هم طراحي نشده است. زماني که فرد اين کار را مي کند و تمرکز خود را سريع از يک کار به کار ديگر معطوف مي کند و هر بار اين کار را انجام مي دهد، به قسمت شناختي مغز آسيب مي رسد. در اين شرايط (سوخت مغز) سريع تر مصرف مي شود و در نتيجه مغز سريع تر خسته مي شود. انجام دادن چند کار با هم مانع از تفکر عميق و خلاق مي شود.

 

جست و جوهاي اينترنتي:

دسترسي نامحدود به اطلاعات چه در منزل چه بيرون از منزل با فشار دادن يک دکمه مي تواند هم خوب باشد و هم بد. اين که بتوانيد آدرس ها، شماره تلفن ها، دستورغذا، اسم ها، رويدادها و ... را به آساني پيدا کنيد، نياز به يادآوري و به خاطر سپردن را در شما کاهش مي دهد. اگرچه اين فناوري به صورت مستقيم روي مغز تأثير نمي گذارد، اما بر نحوه ذخيره کردن اطلاعات در حافظه، تأثير مي گذارد. به عنوان مثال، ما راحت تر مي توانيم به ياد بياوريم که اطلاعات کجا ذخيره شده تا اين که به ياد بياوريم، خود اطلاعات چه بوده است. به گفته متخصصان مايکروسافت به طور ميانگين در طول 15سال ميزان تمرکز ما از 12 ثانيه به 8ثانيه افت کرده است.

 

زياده روي در مصرف ميوه:

مصرف زيادي فروکتوز (قند طبيعي موجود در ميوه) توانايي انسولين براي سوخت وساز قند و توليد انرژي را کاهش داده است و در اين ميان مي توان با مصرف امگا3 از مغز محافظت کرد.

 

خستگي پرواز و کار شبانه:

همه ما مي دانيم که تقريبا يک روز پس از پرواز، فرد هنوز گيج است اين تأثير مي تواند چند هفته با فرد بماند. نتايج بررسي روي نمونه هاي آزمايشگاهي نشان مي دهد، اختلال ريتم شبانه روز، کارايي هيپوکامپ را کاهش مي دهد.به گفته محققان، داشتن مشاغلي که شيفت گردش شبانه دارد يا مسافرت هاي هوايي مداوم با اثر طولاني مدت اختلال رفتاري همراه است.

 

همزمان راه رفتن و آدامس خوردن:

در گذشته گفته مي شد که آدامس جويدن يک ورزش است که جريان خون را به مغز افزايش مي دهد، اما آزمايش هاي اخير، خلاف اين را نشان مي دهد.به گفته محققان، جويدن آدامس براي چند ساعت باعث حواس پرتي مي شود.

 -
مترجم: عليرضا
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
نبود اضطراب مسئله ساز است،کمی اضطراب ارزش انطباقی دارد و اضطراب فراوان خرابی به بار می آورد.