جمعه ۳۱ فروردين ۱۴۰۳ - 19 Apr 2024
تاریخ انتشار :
چهارشنبه ۷ مهر ۱۳۹۵ / ۰۰:۵۱
کد مطلب: 38577
۰

چند عامل موثر بر ناباروری در زنان و مردان

چند عامل موثر بر ناباروری در زنان و مردان
حدود سه میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در انگلیس دچار مشکل ناباروری هستند و فاکتورهایی همچون سن، ژنتیک و محیط زندگی می‌تواند در بروز این مشکل نقش داشته باشد.

حفظ سبک زندگی سالم در کنار ورزش کردن و مصرف خوراکی‌های مغذی برای باروری حائز اهمیت است با این حال فاکتورها و عوامل تاثیرگذار دیگری نیز هستند که مردم معمولا کمتر به آنها توجه دارند.

روزنامه ایندیپندنت در مطلبی تازه به فاکتورهای خطرزا و موثر در بروز ناباروری اشاره کرده که اغلب مردم از آنها بی‌اطلاع هستند:

- کمبود ویتامین D: میلیون‌ها نفر از مردم انگلیس در معرض خطر کمبود ویتامین D هستند. ویتامین D از طریق قرار گرفتن در معرض نور خورشید و مصرف خوراکی‌هایی همچون ماهی، گوشت قرمز، جگر و زرده تخم مرغ تامین می‌شود. به تازگی مطالعات انجام شده نشان داده کمبود این ویتامین موجب سقط جنین و بروز مشکلات در تخمک‌گذاریِ زنان و اختلال در عملکرد سلول‌های تولیدمثلی در مردان می‌شود.

- کار کردن در آشپزخانه: بررسی‌ها نشان می‌دهد مردانی که برای مدت زمان طولانی نزدیک فرهای داغ و گاز کار می‌کنند و در معرض حرارت بالا هستند، بیشتر دچار مشکلات ناباروری می‌شوند.

- استفاده از لپ تاپ: گرمای ناشی از قرار دادن لپ تاپ روی پاها نیز از دیگر عوامل تاثیرگذار در بروز ناباروری در مردان است.

- دوچرخه سواری: به گفته کارشناسان مردانی که برای مدت زمان طولانی دوچرخه سواری می‌کنند و به طور خاص به عنوان ورزشکارِ این رشته به حساب می‌آیند بیشتر احتمال دارد دچار مشکل ناباروری شوند. اما استفاده عادی و متعادل از این وسیله مثلا دوچرخه‌سواری به قصد جابه‌جایی بین خانه و محل کار خطری را از این نظر متوجه مردان نمی کند.

- فعالیت در مشاغل کم‌تحرک: پزشکان معتقدند از افرادی که برای مدت زمان طولانی در محل کار خود بی‌تحرک می‌نشینند بیشتر ممکن است با این مشکل مواجه شوند. لازم است افراد به طور مرتب در محل کار تحرک داشته باشند تا مواد سمی موجود در بدن از اعضای تاثیرگذار در فرآیند باروری خارج شود.

- بیماری‌های لثه: به گفته پزشکان بیماری‌های لثه و عفونت‌های دندان می‌تواند بر قدرت باروری زنان تاثیر گذاشته و به جنین آسیب وارد کند.

- بیماری‌های مزمن: مشکلاتی همچون چاقی، استرس و افسردگی می‌توانند سطح قدرت باروری فرد را از طریق تاثیرگذاری روی هورمون‌ها دچار مشکل کند.

منبع: ایسنا
 
نام شما

آدرس ايميل شما
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود
  • نظرات پس از تأیید مدير حداكثر ظرف 24 ساعت آينده منتشر می‌شود

پنج اقدامی که والدین باید در مواجهه با کودکان کابوس زده انجام دهند!
«آلیس در سرزمین عجایب»؛ اختلال روانی عجیب
سندروم مسأله با پدر / آسیب‌های بی‌مهری پدران به دختران
روانشناسی که دنیای سرمایه گذاری را ۱۸۰ درجه تغییر داد
چرا گاهی نمی‌توان بخشید و فراموش کرد؟!
مغز چطور خاطرات ماندگار می‌سازد؟
روانشناسی جمع‌آوری اشیا و یا کلکسیونر شدن
دربارۀ تاثیرات عجیب «ترس از پشیمانی»
چگونه با ذهن آگاهی حواس کودکان مان را جمع کنیم؟
تقاضا برای سلب اختیار تشخیص اختلال اسکیزوفرنی توسط روانشناسان بالینی!
چرا نباید برای جلب محبت یا عشق التماس کنیم؟
ویژگی‌های یک اردو مطالعاتی خوب چیست؟
طوری زندگی كن كه اسمت با جسمت زیر خاك نرود